TO ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό, παίζει με ΠΑΟΚ στους «4»

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο «αιωνίων» στο μπάσκετ έβγαλε νικητή τελικά τον Παναθηναϊκό, καθώς το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την έφεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή για τον επίμαχο προημιτελικό αγώνα που έγινε στο άδειο ΟΑΚΑ στις 9/10/2014.
Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος παράνομα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, καθώς υπήρχε εναντίον του απόφαση απαγόρευσης στα γήπεδα από την ΕΦΙΠ απ΄ το προηγούμενο καλοκαίρι και κατακύρωσε «στα χαρτιά» τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού, στον οποίο θυμίζουμε είχε νικήσει με 77-76 ο Παναθηναϊκός.
Ωστόσο το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό, καθώς έκρινε ότι ο Παναθηναϊκός ως ΚΑΕ έπρεπε να κριθεί με βάση τον πειθαρχικό κανονισμό του ΕΣΑΚΕ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται από το ΑΣΕΑΔ: "εφόσον το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον Δημήτριο Γιαννακόπουλο θα έπρεπε να επιβάλλει σ' αυτόν αποκλειστικά και μόνο ποινές που προβλέπονται από τον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και όχι ποινές που προβλέπονται στον Πειθαρχικό Κανονισμό της Ε.Ο.Κ. καθότι ο Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. ως πλέγμα διατάξεων που αφορούν την επαγγελματική καλαθοσφαίριση ανδρών συνιστά lex specialis έναντι του αντίστοιχου γενικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ.".
Με βάση την απόφαση αυτή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρείται με πρόστιμο 50.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την άλλη Κυριακή 22/2/2015 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό του θεσμού τον Απόλλωνα Πάτρας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/02/2015 - 20:51