Δεν βλεπόταν ο Ολυμπιακός, έχασε 2-0 από Ντνίπρο

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε στο Κίεβο ο Ολυμπιακός, όπου γνώρισε απρόσμενα την ήττα με 2-0 από την άγνωστη Ντνίπρο στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Europa League και πλέον κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό αν δεν φροντίσει ο Περέϊρα να διορθώσει τα πολλά κακώς κείμενα της ομάδας του στη ρεβάνς της άλλης Πέμπτης στο «Καραϊσκάκη». Τα γκολ για τους Ουκρανούς πέτυχαν οι Κανκάβα (50΄) και Ροτάν (54΄) απέναντι στον νωθρό Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και ευκαιρίες κυρίως στο - καταστροφικό – δεύτερο ημίχρονο.
Σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε μεν τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή, έφτανε κυρίως από δεξιά με σχετική ευκολία στην περιοχή της Ντνίπρο, όμως υστερούσε στο τελική πάσα, καθώς η αντίπαλη ομάδα εύκολα ή δύσκολα κατάφερνε να απομακρύνει τους κινδύνους από τα καρέ του Μπόϊκο.
Ελάχιστες οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες, με την ομάδα του Περέϊρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στους Ουκρανούς που προτίμησαν να χτυπούν στις αντεπιθέσεις.
H πρώτη τελική φάση για τον Ολυμπιακό πάντως έγινε στο 20ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου έξω από την περιοχή γύρισε ωραία και σούταρε όμως η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από το κάθετο δοκάρι της Ντνίπρο.
Ο Ντοσεβί προκαλούσε πολλά ρήγματα από την αριστερή πλευρά της ουκρανικής ομάδας όπως και στην φάση του 25ου λεπτού που έκλεψε την μπάλα, μπήκε πολύ επικίνδυνα στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως προτού να δώσει την μπάλα έκοψαν οι αμυντικοί της Ντνίπρο.
Στο 28΄ η Ντνίπρο πλησίασε πολύ απειλητικά την εστία του Ρομπέρτο, όμως ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» ο Ρομπέρτο και τις δύο φορές αποσόβησε τον κίνδυνο ειδικά την 2η φορά που ο Κονοπλιάνκα σέντραρε παράλληλα προς την μικρή περιοχή του Ολυμπιακού.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως στην μεσαία γραμμή, πιέζοντας προς την επίθεση και έφτασαν 1-2 φορές με αξιώσεις στα καρέ του Ρομπέρτο, όπως και στο 41΄ όμως το γυριστό σουτ του Ματέους δεν ανησύχησε τον πορτιέρο των «ερυθρόλευκων».
Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στην θέση του Μπέζους μπήκε ο Κροάτης Κάλινιτς.
Στην πρώτη της κιόλας ευκαιρία η ουκρανική ομάδα άνοιξε το σκορ με μπόλικη δόση τύχης: Ο Ζοζούλια στο 50΄ λίγο έξω από την περιοχή έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Κανκάβα που σούταρε δυνατά από το ημικύκλιο της περιοχής η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σαντάνα άλλαξε εντελώς πορεία και κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ρομπέρτο (1-0).
Προτού προλάβει να συνέλθει από την ψυχρολουσία ο Ολυμπιακός δέχθηκε και δεύτερο γκολ: Στο 54΄ από απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά της Ντνίπρο ο Ροτάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ένα πολύ «φτηνό» γκολ για τον Ολυμπιακό και την άμυνά του που συνελήφθη «κοιμώμενη» με την μεγαλύτερη ευθύνη να την έχει ο Ρομπέρτο (2-0).
Ο Περέϊρα βλέποντας το φάντασμα της ήττας να πλανάται για τα καλά πλέον πάνω από το «Ολιμπίνσκι» έκανε γρήγορα δύο αλλαγές. Ο Μιλιβόγεβιτς πέρασε στην θέση του αργού Σαντάνα και ο Φορτούνης στην θέση του μέτριου Τσόρι Ντομίνγκεζ.
Στο 62΄ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ από δεξιά ο Σιόβας με γυριστή κεφαλιά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπόϊκο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 70΄ ο Φέντορτσουκ πέρασε στον αγώνα σε μια προσπάθεια να ελέγξει το κέντρο η ουκρανική ομάδα που οπισθοχώρησε αρκετά μετά το 2-0. Αλλαγή όμως έκανε και ο Ολυμπιακός σε μια έσχατη κίνηση του Φερέϊρα να αλλάξει τον ρου του αγώνα βάζοντας τον Ντουρμάζ στην θέση του Ντοσεβί που κουράστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.
Ωστόσο ούτε αυτή η αλλαγή φάνηκε να βοηθά να «ξυπνήσει» τον Ολυμπιακό που έχασε πλέον για τα καλά τον ρυθμό του, υπέπεφτε σε συχνά λάθη στις μεταβιβάσεις δείχνοντας ανήμπορος να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μπόϊκο.
Λίγο έλλειψε μάλιστα στο 76΄ ο Κονπλιάνκα να κάνει το 3-0, όμως το σουτ που επιχείρησε απλό πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Μήτρογλου ως επιθετικό φάουλ, μια μάλλον αυστηρή απόφαση που στέρησε από τους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν με άλλο αέρα την πρόκριση στη ρεβάνς.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ

Ντνίπρο: Μπόϊκο, Λουτσκέβιτς, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο, Κάνκαβα, Ροτάν, Ματέους, Μπέζους, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπνταλαουί, Μαζουακού, Σαντάνα, Σιόβας, Κασάμι, Μανιάτης, Τσόρι, Ντοσεβί, Αφελάι, Μήτρογλου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54