Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός, 2-2 με Ντνίπρο

Για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός προδόθηκε από την άμυνά του και υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ισοπαλία 2-2 με την ουκρανική Ντνίπρο μέσα στο «Καραϊσκάκη» στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «32» του Europa League και αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα του Περέϊρα άνοιξε με τον Μήτρογλου το σκορ στο 14΄, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού ο Φέντορτσουκ ισοφάρισε στο 24΄. Το 2-1 για τον Ολυμπιακό έκανε στο 89΄ ο Ντομίνγκες και ο Κάλινιτς έγραψε το τελικό 2-2 στο 90+2΄ . Με δέκα παίκτες αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός από το 51΄ λόγω αποβολής του Μιλιβόγεβιτς.
Κι όμως το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους που μπήκαν πολύ δυνατά στο αγώνα αποφασισμένοι να βάλουν ένα γρήγορο γκολ.
Μόλις στο 8΄ ο Ντουρμάζ μετά από εκτέλεση κόρνερ σέντραρε προς την καρδιά της περιοχής των Ουκρανών, όμως ούτε ο Σαντάνα, αλλά ούτε και ο Σιόβας πρόλαβαν να κάνουν από κοντά την προβολή, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία ο Ολυμπιακός.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ντομίνγκεζ από δεξιά έβγαλε ιδανικά την σέντρα για τον επερχόμενο Μήτρογλου που σχεδόν εξ΄ επαφής έχασε σπάνια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπόϊκο.
Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Μήτρογλου στο 10΄ το πέτυχε στο 14΄: Πανέξυπνη κάθετη μπαλιά του Μιλιβόγεβιτς προς το ύψος πέναλτυ για τον Μήτρογλου που σημάδεψε σωστά κάτω από τα πόδια του Μπόϊκο (1-0).
Το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού ενώ θα περίμενε κανείς να δώσει ώθηση στους παίκτες του Φερέϊρα, ωστόσο αφύπνισε τους Ουκρανούς που στην πρώτη τους κιόλας επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού κατάφεραν να ισοφαρίσουν: Ο Ροτάν στο 24΄ από αριστερά εκτέλεσε ένα φαινομενικά ακίνδυνο φάουλ για την άμυνα του Ολυμπιακού που όμως συνελήφθη για μια ακόμα φορά «κοιμώμενη», καθώς ο Φέντορτσουκ από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Ρομπέρτο με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε, όμως το ριμπάουντ πήρε και πάλι ο Φέντορτσουκ που εξ΄ επαφής την έστειλε στα δίχτυα της ελληνικής ομάδας (1-1), κάνοντας πλέον την υπόθεση – πρόκριση να μοιάζει με ένα άπιαστο όνειρο.
Το γκολ αυτό όπως ήταν φυσικό έκοψε τα πόδια των «ερυθρόλευκων» που δεν είχαν πια το κουράγιο να δημιουργήσουν φάσεις με την ίδια όρεξη του πρώτου εικοσάλεπτου.
Αντιθέτως το γκολ της ισοφάρισης έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στους Ουκρανούς που ισορρόπησαν για τα καλά τον αγώνα και λίγο έλειψε μάλιστα στο 34΄ να βάλουν και δεύτερο γκολ με τον Κονοπλιάνκα που ανενόχλητος από πολύ κοντά και πλάγια σούταρε δυνατά, όμως αυτή τη φορά ο Ρομπέρτο σωτήρια έδιωξε την μπάλα.
Άλλη μια φορά, στο 40΄, η Ντνίπρο έφτασε μια ανάσα από το 2-1, όταν ο Τσεμπεριάτσκο ολομόναχος μπροστά από τον Ρομπέρτο βρήκε την μπάλα με την πλάτη και γλύτωσε από μια βέβαιη παραβίαση ο Ολυμπιακός.
Ήταν στραβό το κλίμα για τον Ολυμπιακό .....το φαγε και ο Μιλοβόγεβιτς που με ανόητο και σκληρό φάουλ από πίσω «γκρέμισε» στο κέντρο του γηπέδου τον Ματέους που έφευγε στον αιφνιδιασμό και ο Ολλανδός διαιτητής δεν του χαρίστηκε δείχνοντάς του απ΄ ευθείας την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε φανερά στο υπόλοιπο του αγώνα, πολλά φάουλ εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να φαίνεται ότι αρκούνται στο 1-1.
Στο 62΄ ο Κάλινιτς πέρασε στην θέση του Ζοζούλια, ενώ ο Περέϊρα έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές στο 65΄, περνώντας στον αγώνα τους Φορτούνη και Ντοσεβί στην θέση των Αφελάϊ και Ντουρμάζ αντίστοιχα.
Ο Κώστας Φορτούνης με ωραία κίνηση στο 76΄, μετά από μπαλιά του Τσόρι Ντομίνγκες απέφυγε την ουκρανική άμυνα, όμως το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε λίγο πάνω από την συμβολή των δοκαριών του Μπόϊκο, μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό.
Στο 76΄ ο Μπρούνο Γκάμα μπήκε στην θέση του Ματέους και στο 80΄ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να βάλει γκολ για την Ντνίπρο, όμως το σουτ που έπιασε από το ύψος της περιοχής δεν ανησύχησε τον Ρομπέρτο.
Ο Ολυμπιακός στο 81΄ παραλίγο να σκοράρει....με παρακινδυνευμένη γυριστή κεφαλιά του Φέντορτσουκ που πέρασε τελικά κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σιόβας με καρφωτή κεφαλιά έφτασε μια ανάσα από το 2-1, όμως ο Μπόϊκο με υπερένταση απέκρουσε.
Στο 89΄ ο Φεντέτσκι ανέτρεψε καθαρά τον Ντομίνγκες και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ο Ντομίνγκες που νίκησε τον Μπόϊκο (2-1).
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι τουλάχιστον θα έπαιρνε τη νίκη, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάλινιτς έφυγε μόνος στην άμυνα του Ολυμπιακού, απέφυγε άνετα και τον Ρομπέρτο και έγραψε το τελικό 2-2 που στέλνει την Νντίπρο στους «16» του Europa League.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Ντομίνγκεζ, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ, Αφελάϊ, Μήτρογλου.

Ντνίπρο: Μπόϊκο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο, Κανκάβα, Φέντορτσουκ, Ματέους, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54