Πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός, διεκόπη το ματς στο 89΄

Μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας νικώντας με 1-0 μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με γκολ στο 89΄ στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «8» της διοργάνωσης. Το παιχνίδι διεκόπη εις βάρος της ΑΕΚ αμέσως μετά το γκολ του Χάρα, καθώς μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας επεισόδια.
Η πολύ όμορφη εικόνα του γεμάτου γηπέδου από πολύ νωρίς στο Ολυμπιακό Στάδιο προδιέθετε για μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Μέσα στο γήπεδο όμως είδαμε άλλα πράγματα με δύο ομάδες που κακοποίησαν το ποδόσφαιρο με πολλά και παιδαριώδη λάθη εκατέρωθεν και την ΑΕΚ (που είχε το ελαφρύ προβάδισμα του 1-1 από το «Καραϊσκάκη») να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι, δείχνοντας πολλές αδυναμίες στον χώρο του κέντρου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κατά κράτος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Περέϊρα είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμούς τόσο τον Ντουρμάζ, όσο και τον Μανιάτη. Το πρώτο ημίχρονο είχε όλες κι όλες δύο ευκαιρίες! Στο 33' ο Πλατέλας μπήκε πολύ ωραία από δεξιά μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, έβγαλε ωραία την σέντρα, όμως ο Μποτία με παρακινδυνευμένη προβολή έστειλε την μπάλα στον Αραβίδη που αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα.
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 39΄ με μακρινό σουτ του Μανιάτη υπό καλές προϋποθέσεις που έφυγε πολύ άουτ.
Η ΑΕΚ έχασε στο 55΄ σπάνια ευκαιρία να κάνει το 1-0: Έξυπνη κάθετη μπαλιά του Πλατέλα στον Μάνταλο που μόνος από πλάγια θέση σούταρε, όμως ο εξερχόμενος Ρομπέρτο απέκρουσε ενστικτωδώς και γλύτωσε από βέβαιη παραβίαση την ομάδα του.
Με το πέρασμα του χρόνου ο Ολυμπιακός ανέβαζε όλο και πιο ψηλά την πίεση προς τα καρέ της ΑΕΚ και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την «Ενωση» στο 67΄ όταν ο Μάνταλος αποχώρησε λόγω τραυματισμού.
Στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα μαζικά προς την άμυνα με αποτέλεσμα να δέχεται κατά κύματα τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων που «προειδοποίησαν» στο 76΄ για το τι θα επακολουθούσε: Ωραίο γύρισμα του Ντομίνγκεζ προς το ύψος της γραμμής του τέρματος, εκεί όπου ο Ντοσεβί ....κατάφερε από το μισό μέτρο να σημαδέψει το κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα πήρε πορεία παράλληλη πάνω στην γραμμή και κατέληξε στην αγκαλιά του Ανέστη!
Στο 89΄ ο Φορτούνης με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Χάρα που με το ...στήθος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-1) τιμωρώντας τους γηπεδούχους για τον τρόπο παιχνιδιού που επέλεξαν στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των «ερυθρόλευκων» (σ.σ. ο Χάρα πήγε και κλώτσησε το σημαιάκι του κόρνερ μπροστά από τους θερμόαιμους οπαδούς της ΑΕΚ) «ερέθισαν» μια μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας έκτροπα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου.
Ο διαιτητής αμέσως σχεδόν έδωσε εντολή να αποχωρήσουν οι παίκτες στα αποδυτήρια και λίγο αργότερα αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα εις βάρος προφανώς της ΑΕΚ που κινδυνέυει πλέον με βαριά τιμωρία.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΑΕΚ (Δέλλας) : Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67 Ντακόλ), Πλατέλλας (87΄Ντούνης), Μπαρμπόζα, Αραβίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (64΄Φορτούνης) , Μανιάτης (52 Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54