Πάλεψε, αλλά έμεινε στο μηδέν η εθνική στην Ουγγαρία

Ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) έληξε η αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2016 που θα γίνει στην Γαλλία. Πλέον στενεύουν δραματικά τα περιθώρια κατάληψης της τρίτης θέσης στον 6ο προκριματικό όμιλο που οδηγεί σε μπαράζ, καθώς η εθνική μας στο ντεμπούτο του Σέρτζιο Μαρκαριάν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς συγκομιδή, αναζητώντας ακόμα την πρώτη νίκη της που θα της αναπτερώσει τις ελπίδες.
Η εθνική μας ομάδα παρουσίασε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην Ουγγαρία σε σχέση με τις προηγούμενες απογοητευτικές εμφανίσεις της, ωστόσο το πάθος και η δίψα για τη νίκη δεν στάθηκαν αρκετά για να πάρει την πολυπόθητη πρώτη νίκη της στον όμιλο, καθώς είχε εμφανές πρόβλημα στην τελική πάσα και στα τελειώματα των φάσεων, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
Και οι γηπεδούχοι πάντως κάλλιστα θα μπορούσαν να πάρουν το «τρίποντο» της νίκης στα τελευταία λεπτά με διπλή πολύ μεγάλη ευκαιρία των Πίντερ και Νίκολιτς.
Η εθνική μας ομάδα που έτρεξε, κάλυψε χώρους και πίεσε ασφυκτικά τους Ούγγρους έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 5΄ με πολύ καλό σουτ του Τοροσίδη που έστειλε την μπάλα να περάσει σύριζα από το δοκάρι του Κίραλι, στο 11΄ πάλι με τον Τοροσίδη, και στο 23΄ με τον Αθανασιάδη.
Στο 19΄ ο Σάλαϊ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με δυνατό σουτ
Που εξουδετέρωσε ο σταθερός στις επεμβάσεις του Καρνέζης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική μας ομάδα ρίσκαρε και ανοίχτηκε περισσότερο και θα μπορούσε αν είχε και την τύχη σύμμαχο να σκοράρει όπως στο 48΄ με την κεφαλιά του Κονέ, στο 51΄, με δυνατό σουτ από κοντά του δραστήριου Φετφατζίδη που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 70΄ ο Αθανασιάδης για λίγο δεν μπόρεσε να κάνει από κοντά την προβολή σε ωραία προσπάθεια του Σταφυλίδη ενώ στο 84΄ ο Μανωλάς από εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε σωστά με κεφαλιά, όμως την τελευταία στιγμή η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και βγήκε κόρνερ.
Στο τέλος πάντως η ομάδα του Μαρκαριάν «είχε άγιο», αφού στο 86΄ ο Πίντερ του Λεβαδειακού από πολύ πλεονεκτική θέση στο ημικύκλιο της περιοχής σούταρε δυνατά και ο Καρνέζης με εντυπωσιακή εκτίναξη αποσόβησε το γκολ για την εθνική μας. Στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ ο Νίκολιτς με γυριστό σουτ από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άτσαλα ...στις εξέδρες της "Γκρουπάμα Αρένα" !

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ

Βοηθοί: Άντον Αβεριάνοβ, Τίκον Καλούγκιν

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Παλ Ντάρνταϊ): Κίραλι, Φιόλα, Κάνταρ, Γιούχας, Λεάντρο, Έλεκ (70' λ. τρ. Πίντερ), Τόζερ, Γκέρα, Στίμπερ, Τζούτζακ, Σάλαϊ (68' Νίκολιτς).

ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (77' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69' Φορτούνης), Φετφατζίδης (77' Γιαννιώτας), Αθανασιάδης.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
1. Ρουμανία            13 (7-1)
2. Βόρειος Ιρλανδία 12 (8-4)
----------------------------------
3. Ουγγαρία             8 (4-3)
----------------------------------
4. Φινλανδία            4 (5-7)
5. Νήσοι Φαρόε        3 (2-7)
6. Ελλάδα                2 (1-5)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54