Στη Βουλή το ν/σ για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό

Κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» και παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε ΕΔΩ το νομοσχέδιο.

Με το νέο νόμο, μεταξύ άλλων, παύει η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νόμιμα, η υποβάθμιση του ρόλου του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού, η ισχύς του αυτοδιοίκητου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αφού καταργείται η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρ.12 του άρθρου 29 του μ.3479/2006, που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της, όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόνισε χθες στην εκπομπή "Δίκη" στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ:

«Η ελληνική κυβέρνηση, ούτε πρόθεση έχει, ούτε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, σχετικά δηλαδή με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου μιας εκ των πολλών αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας. Αντιθέτως, το αυτοδιοίκητο θέλουμε να υπάρχει και να λειτουργεί ουσιαστικά. Αλλά το αυτοδιοίκητο. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Στο αυτοδιοίκητο δεν θα επέμβουμε ποτέ και σε καμία περίπτωση. Υπάρχει μία φιλολογία ότι η κυβέρνηση βάζει χέρι στο αυτοδιοίκητο. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.»

«Εμείς ζητάμε περισσότερο έλεγχο της ΕΠΟ από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλουμε να εμπλέκονται. Δεν έχουν εναρμονίσει το πειθαρχικό δίκαιο με αυτό της UEFA» πρόσθεσε ο κ. Κοντονής υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21/04/2015 - 16:01