Τελικός Μουντιάλ 2018: Γαλλία Vs Κροατία σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου στη Μόσχα (18:00 ΕΡΤ1) #MundialRusia2018

Όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου θα είναι στραμμένα σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, στις 18:00, στη Μόσχα, για τον τελικό αγώνα του Μουντιάλ, ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας, 21ο στην Ιστορία, το πρώτο που διεξήχθη σε δύο ηπείρους (Ασία και Ευρώπη), ολοκληρώνει απόψε την διαδρομή του μετά από 32 ημέρες και 64 αγώνες, στο Luzhniki Stadium, εκεί που έγινε και η πρώτη του σέντρα, φιλοξενήθηκε σε 11 πόλεις και 12 στάδια και παρουσίασε για πρώτη φορά, την χρήση τεχνολογίας Var (video assistant referee).

 Ο τελικός του Μουντιάλ στην ρωσική πρωτεύουσα, θα διεξαχθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά

Δείτε τον τελικό και από το διαδύκτιο
στο ://webtv.ert.gr/ert1-live/




France and Croatia meet in the World Cup final on Sunday.
France vs Croatia

Φαβορί στον μεγάλο τελικό είναι η Γαλλία, η οποία έχει κατακτήσει μία φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1998, στην έδρα της. Ο Ντιντιέ Ντεσάν θέλει να γίνει ο τρίτος στην ιστορία, που θα έχει πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ως παίκτης το 1998 και ως προπονητής το 2018. Μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει μόνο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ με τη Γερμανία και ο Μάριο Ζαγκάλο με τη Βραζιλία.
Η Κροατία, μετά την νίκη στον ημιτελικό, με ανατροπή, κατά της Αγγλίας, φιλοδοξεί να κάνει μία ακόμη έκπληξη και στην πρώτη παρουσία της σε μεγάλο τελικό, να γίνει η ένατη ομάδα που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να φτάσει έως την τρίτη θέση, το 1998, τη χρονιά δηλαδή που η Γαλλία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.
 
Ο μεγάλος τελικός σήμερα αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

Οι πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Ουμτιτί, Βαράν, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς.




Βέλγιο – Αγγλία (2-0 ) στον μικρό τελικό του Μουντιάλ

Το Σάββατο 14 Ιουλίου, στο μικρό τελικό, για την τρίτη θέση στην Αγία Πετρούπολη, το Βέλγιο κατέκτησε την 3η θέση στο Μουντιάλ, επικρατώντας της Αγγλίας με 2-0 στον μικρό τελικό.

Διαιτητής: Αλιρέζα Φαγκανί (Ιράν)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, φερτόνχεν, Μενιέ, Τίλιεμαν, Βίτσελ, Τσάντλι, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Αζάρ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Λόφτους-Τσικ, Ντάιερ, Ντελφ, Ρόουζ, Στέρλινγκ, Κέιν

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54