Ειδήσεις από την ΕΡΑ Τρίπολης

Παραμένει περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης

Ο Πέτρος Τατούλης θα παραμείνει και για τα επόμενα πέντε χρόνια στη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου αφού είναι ο νικητής της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ .Τατούλης συγκέντρωσε 182.279 ψήφους, ποσοστό 59,35 % και καταλαμβάνει 31 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Ο Οδυσσέας Βουδούρης έλαβε 124.832 ψήφους, ποσοστό 40,65 % και καταλαμβάνει 9 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εχθές ψήφισαν συνολικά 391.961 πολίτες της Πελοποννήσου από τους 698.959 που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήσαν 307.111.

Νέοι δήμαρχοι σε Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Βόρεια και Νότια Κυνουρία

Αλλαγή σκυτάλης στους τέσσερις από τους πέντε δήμους της Αρκαδίας, Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης έγινε μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών αναμετρήσεων της 18ης και 25ης Μαίου. Η καταμέτρηση μετατράπηκε σε θρίλερ για όλους σχεδόν τους υποψήφιους δημάρχους αφού σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά ψήφων στα εκλογικά τμήματα αθροιζόταν σε μονοψήφιους αριθμούς. Αναλυτικά :

Στον Δήμο Τρίπολης ο Δημήτρης Παυλής αναλαμβάνει χρέη δημάρχου για την επόμενη πενταετία αφού συγκέντρωσε 143 ψήφους περισσότερους από τον Γιάννη Σμυρνιώτη. Στον Δήμο Μεγαλόπολης ο Παναγιώτης Μπούρας για 15 μόλις ψήφους έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του. Νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Διονύσης Παπαδόπουλος. Αλλαγή καταγράφηκε και στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας. Ο Χαράλαμπος Λυσίκατος με 2846 ψήφους διαδέχεται τον Γιάννη Μαρνέρη που συγκέντρωσε 2789 ψηφοδέλτια. Στον Δήμο Γορτυνίας επανεξελέγη ο Γιάννης Γιαννόπουλος που συγκέντρωσε το 55,48 % των ψήφων, έναντι του Ανδρέα Κολοβού που έλαβε 44,52%. Θυμίζουμε ότι οι πολίτες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας είχαν εκλέξει το δήμαρχό τους από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Προτίμησαν τον Παναγιώτη Μαντά από τον Γεώργιο Δαλιάνη.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26/05/2014 - 18:49