Ειδήσεις από την ΕΡΑ Λάρισας

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλευρό των εμπόρων, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών τάχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εισφορές τους προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Όπως είναι γνωστό ο ΟΑΕΕ έχει δώσει περιθώριο 20 ημερών στους οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή πλειστηριασμοί και κατασχέσεις. Παρ’ ότι το ΙΚΑ δέχεται από τους οφειλέτες του να πληρώνουν «ότι μπορούν» προκειμένου να διατηρούν ενεργή τη ρύθμισή τους, ακόμη κι αν η καταβολή υπολείπεται κατά πολύ της συμφωνημένης δόσης, ο ΟΑΕΕ δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν το σύνολο της δόσης, να θεωρούνται ληξιπρόθεσμοι.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπρόσωποι των εμπόρων παρουσίασαν την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος, καθώς και τις προτάσεις τους για τη λύση του προβλήματος και ζήτησαν την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, για να μην οδηγηθεί ο κλάδος σε μαρασμό και οι συνάδελφοί τους στα δικαστήρια.
Κώστας Αγοραστός - Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Οι λύσεις στα προβλήματα δίνονται με ένωση δυνάμεων, με διάλογο ο οποίος θα έχει αρχή, μέση, τέλος και αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να πρυτανεύσει η υπευθυνότητα, η ευαισθησία και η συλλογική ευθύνη. Δεν μπορεί να σύρονται 440.00 έμποροι στην καταστροφή, όταν οι άνθρωποι αυτοί μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν συνεπείς στις ασφαλιστικές τους εισφορές κρατώντας ζωντανό το ταμείο τους. Η λύση λοιπόν που πρέπει να βρεθεί είναι αντίστοιχη με εκείνη που δόθηκε και στο ΙΚΑ. Δηλαδή περισσότερες δόσεις αποπληρωμής, και προσωρινό πάγωμα των ληξιπρόθεσμων. Οι έμποροι έχουν σχέδιο και ρεαλιστική πρόταση για τη λύση του προβλήματος, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη λύση του αδιεξόδου. Εμείς από την πλευρά μας πρόκειται να απευθυνθούμε σε όλα τα αρμόδια όργανα, ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε να σκύψει με σεβασμό και ενδιαφέρον η κεντρική εξουσία στο ζήτημα αυτό. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί για να μην δημιουργηθεί ντόμινο στην οικονομία, την κοινωνία αλλά και τον άνθρωπο, που μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα».
Νικόλαος Τζίκας – αντιπρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου: «Ενημερώσαμε τον περιφερειάρχη για το μεγάλο πρόβλημα το οποίο απασχολεί τους εμπόρους τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες τα τελευταία χρόνια. Όπως γνωρίζετε η διοίκηση του ΟΑΕΕ μας έδωσε μια ασφυκτική προθεσμία (20ήμερο) στην οποία οι έμποροι καλούνται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Εμείς από τη Λάρισα και τη Θεσσαλία και με τη βοήθεια και του περιφερειάρχη, δίνουμε στην κεντρική εξουσία και σ’ αυτό το deadline που μας δόθηκε, ένα 48ωρο deadline για να δοθεί λύση σ’ αυτό το θέμα. Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η ζωή των συναδέλφων μας και να καλούνται να πληρώσουν όταν δεν έχουν ή να μην μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους και να μην έχουν πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα. Δεν θα δεχθούμε να οδηγούνται στα δικαστήρια και στη φυλακή συνάδελφοί μας. Σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου λέμε ένα μεγάλο όχι σ’ αυτό το κατρακύλισμα και ζητάμε ο πρωθυπουργός να πάρει πάνω του το θέμα δίνοντας λύση σ’ ένα μεγάλο πρόβλημα».
Γιώργος Τσιαπλές – πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον εμπορικό και γενικότερα για τον επιχειρηματικό κόσμο είναι οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ. Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με εκβιασμούς ούτε με τελεσίγραφα, ούτε με δικαστήρια. Εμείς δηλώνουμε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση συνάδελφός μας οδηγηθεί σε δικαστήριο ή απειληθεί με κατάσχεση της περιουσίας του για οφειλές οι οποίες δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κρίσης, για την οποία δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί. Δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα συνάδελφο να του πάρουν το σπίτι και την περιουσία του. Προς τιμήν του ο περιφερειάρχης είναι μαζί μας, όπως και κάθε άλλη φορά, που χρειάστηκε και στέλνουμε από εδώ το μήνυμα στην κεντρική εξουσία για να λυθεί το πρόβλημα και με βάση τις προτάσεις, που έχουμε καταθέσει ως εμπορικός κόσμος με πάγωμα των ληξιπρόθεσμων και ένταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, για να μπορούμε να ξεκινήσουμε να αποπληρώνουμε. Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά να ποινικοποιείται μια οφειλή κάνοντας ουσιαστικά κακό στο ίδιο το κράτος. Ο έμπορος δεν παρακρατά χρήματα του κράτους, δεν είναι δηλαδή παρακράτηση εισφορών όπως γίνεται για το ΙΚΑ, είναι χρήματα που αφορούν εκείνον και τη σύνταξή του».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κώστας Βαλιώτης.
(πηγή http://paidis.com/)


ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΕΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΠΝΛ

Συνεχίζεται αυτεπάγγελτα η διαδικασία παρά την απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς από τον διοικητή του Ιδρύματος

Κι ενώ συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, κινητοποιήσεις που αναμένεται να κλιμακωθούν με τη συμμετοχή και των πανεπιστημιακών γιατρών από τις επόμενες μέρες, φαίνεται ότι … δεν αποφεύχθηκε τελικά η συνάντησή τους με την ελληνική Δικαιοσύνη!
Όπως είναι γνωστό, ο διοικητής του Νοσοκομείου Αθανάσιος Μητσιός απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γιατρών του ΕΣΥ στο ΠΓΝΛ, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους.
Μόνο που η Εισαγγελία συνεχίζει αυτεπάγγελτα την διαδικασία και έχει ήδη καλέσει σε απολογία τους συνδικαλιστές γιατρούς, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Σωτηράκου ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημα της απολογίας της.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο θέμα, εντωμεταξύ αναφέρεται με αιχμηρή ανακοίνωση που έδωσε το πρωί του Σαββάτου στη δημοσιότητα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στην οποία αναφέρονται τα εξής :
«Η Υγεία του λαού δεν κινδυνεύει, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΠΠΝ Λάρισας και την επίσχεση των ειδικευόμενων γιατρών για την πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών τους εδώ και μήνες και για την εξασφάλιση ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας για όλους.
Η υγεία του λαού κινδυνεύει άμεσα από την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, που περικόπτει δραστικά την κρατική χρηματοδότηση από τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, που την μετατρέπει σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, που δεν καλύπτει τις μεγάλες ελλείψεις τόσο στο ΠΠΝ Λάρισας, όσο και γενικότερα, σε μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, που στερεί την δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασης στους ανασφάλιστους.
Οι αγώνες των γιατρών, είναι πέρα για πέρα δίκαιοι και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται. Αυτοί που πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης είναι η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και όχι οι γιατροί, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία ενσυνείδητα και με φιλότιμο, παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, παρ’ ότι είναι απλήρωτοι.
Θεωρούμε απαράδεκτο, μετά την απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς από τον διοικητή του ΠΠΝ Λάρισας, η εισαγγελική αρχή να συνεχίζει αυτεπάγγελτα την μηνυτήρια αναφορά και την κλήση σε απολογία των μελών του Δ.Σ των Γιατρών ΕΣΥ του ΠΠΝΛ.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, υπερασπιζόμενο τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και το αυτονόητο δικαίωμα των γιατρών και κάθε εργαζόμενου για την πληρωμή των δεδουλευμένων του, ζητά να σταματήσει τώρα κάθε τέτοια διαδικασία ποινικοποίησης. Οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί αγώνες δεν μπορεί να ποινικοποιούνται. Ο αγώνας των γιατρών είναι δίκαιος και πρέπει να στηριχτεί απ’ όλους τους φορείς και το λαό».
(πηγή: http://www.onlarissa.gr)


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν εχθές Παρασκευή, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και της Σωματειακής Επιτροπής εργαζομένων στα ΣΜ Λάρισα.
Στην συνέλευση έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις που υπάρχουν και αποφασίστηκε:
α) κινητοποίηση Δευτέρα 16 Ιούνη και ώρα 10:00 π.μ. (αφετηρία ΕΚΝΛ) και
β) συνάντηση με την γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γερακούδη την ίδια μέρα στις 11:30 π.μ..
Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν σκοπό να γνωστοποιήσουν στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην κα Γερακούδη ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς είναι απλήρωτοι για 11 μήνες και με αβέβαιο το μέλλον της επιχείρησης, καθώς και τα αιτήματά τους που έχουν να κάνουν με την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, αλλά και με την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας σε περίπτωση μερικής ή ολικής πώλησης, με αναγνώριση όλων των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.
(πηγή www.larissanet.gr)


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που πιθανόν θα προκληθούν από την ομαδική είσοδο των οχημάτων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας, την ομαλή και εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων,  αποφασίστηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (15-06-2014) και κατά τις ώρες 12.00΄ έως 22.00΄:
-H αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης,  στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού (χ/θ 393+100) έως τη δ/ση Ομολίου (χ/θ 390+500), αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.
-Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη διασταύρωση Ομολίου.
-Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Ομολίου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, κώνους και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.
(πηγή http://paidis.com/)


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για την αποστολή στην Κεντρική Αφρική

Στις 15 Ιουνίου, ημερομηνία σταθμό για την αποστολή της επιχείρησης της ΕΕ, EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ο Υποστράτηγος Ponties Philippe αναμένεται να ανακοινώσει την επίτευξη Πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας, που σημαίνει ότι η δύναμη της ΕΕ, που στην παρούσα φάση αριθμεί περισσότερους από 650 άνδρες στη ΚΑΔ, είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στην αποστολή της και να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό.
Υπολείπεται η άφιξη των τμημάτων της Λεττονίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας μέχρι τέλος Ιουνίου. Οι κατασκευές του στρατοπέδου και του Τακτικού Στρατηγείου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Η δύναμη της ΕΕ έχει τύχει πολύ καλής υποδοχής τόσο από τις αρχές της χώρας όσο και από από τους αντιμαχόμενους και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση και των δυο πλευρών. Είναι σε πλήρη λειτουργία οι δορυφορικές επικοινωνίες οι οποίες και είναι λίαν αξιόπιστες και κρυπτασφαλισμένες. Ο Γάλλος Στρατηγός ευρίσκεται σε συνεχείς κινήσεις και συσκέψεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αφρική, σε υψηλό πολιτικό-διπλωματικό στρατηγικό επίπεδο, ενώ ο Έλληνας Ταξίαρχος έχει «χρεωθεί» την διοίκηση και την άριστη λειτουργία του Στρατηγείου της Λάρισας. Έχει ήδη αρχίσει ο σχεδιασμός της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην Δύναμη του ΟΗΕ που πρόκειται να αναπτυχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, υπό τον τίτλο MINUSCA και πρόκειται να αριθμεί 10.000 άνδρες συν 1.800 χωροφύλακες.
(πηγή www.larissanet.gr)


ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδη για το θέμα του κόμβου στον Πυργετό και τον γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος για οικιστικά ζητήματα των παραλίων είχε ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος. Πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Χρ. Τσάτσαρης, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη και τον κ. Νασιάκο.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος των διοδίων του Πυργετού, που αναμένεται να είναι κι αυτός έτοιμος με την ολοκλήρωση των σηράγγων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου.
Επίσης, ο Δήμαρχος κι ο Αντιδήμαρχος Τεμπών έκαναν και μια πρώτη ενημέρωση επί της ολοκληρωμένης πρότασης αξιοποίησης της Κοιλάδας των Τεμπών, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα κατασκευής ενδιάμεσου προαστιακού σταθμού στην Ιτέα, γεγονός που θα εξασφαλίσει την άμεση πρόσβαση στην περιοχή.
Επίσης οι κ.κ. Κολλάτος και Τσάτσαρης συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Αλεξιάδη παρουσία του νέου Διευθυντή κ. Ψυχογιού και του Νομικού Συμβούλου κ. Καρατσώλη.
Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε το οικιστικό ζήτημα της περιοχής των παραλίων του Δήμου Τεμπών. Όπως είναι ήδη γνωστό, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει προοπτικές επίλυσης σε περιοχές που υπάρχει Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ). Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου κι αναμένονται θετικές εξελίξεις για το θέμα που επί πολλά χρόνια ταλανίζει την περιοχή.
(πηγή http://paidis.com/)


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ
Για ζητήματα του αγροτικού τομέα

Συνεδρίασε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ζητήματα του αγροτικού τομέα.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν την αντιμετώπιση προβλημάτων από σεπτωρίαση σε καλλιέργειες σιτηρών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων από οροβάγχη σε διάφορα είδη καλλιεργειών.
Μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή θα ανακοινώσει το πόρισμα για την αντιμετώπιση των παραπάνω ασθενειών και θα πραγματοποιήσει ενημέρωση δίνοντας οδηγίες στους καλλιεργητές.
(πηγή: http://www.onlarissa.gr)


ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ

Το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική φέρνει αναδιανομή του πακέτου των αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020. Με βάση το νέο σχέδιο οι επιδοτήσεις θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία ενώ όσοι αποκτήσουν τον τίτλο του «πράσινου» αγρότη θα κερδίσουν 3,5 δισ. Ευρώ.
Η πίτα των κονδυλίων στους Έλληνες αγρότες από το 2015 έως το 2020, όπως γράφει το «Έθνος» θα μοιραστεί ως εξής:
Βασική ενίσχυση 6,1 δις ευρώ και 3,5 δισ ευρώ για όσους καλλιεργούν με βάση φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που ορίζει ο νέος κανονισμός «Πρασίνισμα».
Οι νέοι αγρότες θα μοιραστούν επιπλέον ποσά ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ.
Όσοι αποκτήσουν τον τίτλο του πράσινου αγρότη θα μοιραστούν 3,5 δισ.
Μπόνους 360 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί για τους αγρότες των ορεινών και μειονοτικών περιοχών.
Πριμ ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ θα διανεμηθούν σε όσους καλλιεργούν όσπρια.
Οι καλλιέργειες που η παραγωγή τους είναι συνδεδεμένη με τις επιδοτήσεις θα λάβουν επιπλέον 950 εκατομμύρια ευρώ.
Αναδιανεμητικό πριμ 360 εκατομμυρίων ευρώ για όσους παραγωγούς χρειαστούν πρόσθετη στήριξη.
Πριμ 40 εκατομμυρίων ευρώ για νεοεισερχόμενους στον πρωτογενή τομέα από 2015, που θα ανατροφοδοτείται κάθε χρόνο από αχρησιμοποίητα δικαιώματα.
Περίπου 19.000 αγρότες εως 40 ετών θα ευνοηθούν από το 2% των κονδυλίων που θα δεσμευτούν για την ανανέωση του γεωργικού πληθυσμού.
(πηγή iefimerida.gr)


ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Με αφορμή  την επανέκδοση του πρώτου του βιβλίου του ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ αλλά και την έκδοση του πιο πρόσφατου ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.
Ο κοινωνικός χώρος paratod@s  και οι εκδόσεις των συναδέλφων συναντιούνται και συζητούν  με τον Περικλή Κοροβέση, ανατρέχοντας στα 45 χρόνια συνεχούς συγγραφικής παρουσίας και πολιτικής δράσης του συγγραφέα.
Σάββατο 14 Ιουνίου, 8.30μμ, κοινωνικός χώρος paratod@s, Φαρμακίδου 4, Λάρισα.
(πηγή: http://www.onlarissa.gr)


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ξεκινάει η 15η Έκθεση Βιβλίου

Η καθιερωμένη πλέον μεγάλη συνάντηση πολιτισμού, η Έκθεση Βιβλίου Λάρισας ανοίγει την Δευτέρα 16 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.
Την έκθεση διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας «Φίλων ο Λαρισαίος» και τελεί υπό την αιγίδα του ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού & Κοινωνικών Δράσεων.
Η φετινή διοργάνωση προβλέπεται ιδιαίτερα πλούσια μια και συμμετέχουν τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης εκπροσωπώντας όλους τους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και τους σημαντικότερους του εξωτερικού.
Η Έκθεση Βιβλίου αποτελεί για την πόλη της Λάρισας σημαντικό πολιτιστικό γεγονός και έχει καθιερωθεί ως κορυφαία εκδήλωση κάθε χρόνο.
Η επιτυχία της έκθεσης οφείλεται κυρίως στον κόσμο που την έχει αγκαλιάσει και την επισκέπτεται κάθε χρόνο. Φέτος αναμένονται περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες στη διάρκεια των 10 ημερών της λειτουργίας της.
Η έκθεση θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 16 Ιουνίου έως την Τετάρτη 26 Ιουνίου, καθημερινά & τα Σαββατοκύριακα, από τις 10.30 – 14.00 και 19.00 – 23.30.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 20.00 στην Κεντρική Πλατεία.
(πηγή www.larissanet.gr)


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ "ΜΥΛΟΥ"
Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου

Ο Δήμος Λαρισαίων – Δ/νση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του  κινηματογράφου στο Μύλο για τη θερινή σαιζόν 2014.
Από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του ο θερινός κινηματογράφος του «Μύλου» στη Λάρισα, με αξιόλογες ταινίες που θα κρατήσουν συντροφιά στους σινεφίλ τα βράδια του καλοκαιριού.
Οι προβολές θα γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10 το βράδυ μέχρι και τις 15 Αυγούστου ενώ από 17 Αυγούστου έως και 20  Σεπτεμβρίου οι προβολές των ταινιών θα ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ.
Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 4 ευρώ.
Η πρώτη ταινία του φετινού καλοκαιριού, που θα προβληθεί από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου έως  και Παρασκευή 20 Ιουνίου είναι η :
Θλιμμένη Τζάσμιν 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′
Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν, με τους: Κέιτ Μπλάνσετ, Σάλι Χόκινς, Άλεκ Μπάλντουιν, Πίτερ Σάρσγκααρντ
Μια οικονομική και μια συναισθηματική κρίση αναγκάζει την καλομαθημένη στην πολυτέλεια Τζάσμιν να καταφύγει από τη Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο και να ζητήσει τη βοήθεια της αδερφής της, η οποία δουλεύει υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ.
(πηγή www.larissanet.gr)


ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Το μαγικό Κλειδί»

Η παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Το μαγικό Κλειδί», που θα παρουσιαζόταν την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, δεν θα πραγματοποιηθεί.
(πηγή www.larissanet.gr)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54