Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 6 Αυγούστου 2014


Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους «μιντιάρχες» και τα συμφέροντά τους

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, χθες το μεσημέρι  από το Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο,  που αφορά ριζικές αλλαγές στο νόμο, που ίσχυε μέχρι τώρα για τα ΜΜΕ Ενημέρωσης και παραχωρεί γη και ύδωρ στα μεγάλα συμφέροντα της μιντιοκρατίας, προετοιμάζει το έδαφος για τη συγχώνευση ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ - διευκολύνοντας έτσι υπερδανεισμένους επιχειρηματίες να βρουν σανίδα σωτηρίας,  δημιουργεί ολιγοπώλια στους ευαίσθητους τομείς της Ενημέρωσης και εγκαθιστά το  πλαίσιο για μαζικές απολύσεις και συρρίκνωση προσωπικού ενώ δίνει απεριόριστες δυνατότητες στη DIGEA να διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου το τοπίο των ΜΜΕ στην Ελλάδα. «Ο Σεπτέμβρης είναι μπροστά και η Ανατροπή έρχεται. Αργά ή γρήγορα, θα λογοδοτήσουν για τις αντιδημοκρατικές τους συμπεριφορές και τη σχέση τους με τα μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε μιλώντας σήμερα στην Ε.ΡΑ. Καλαμάτας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης. Ο κ. Σαββίδης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός πως κάποια τοπικά  μέσα ενημέρωσης και στη Μεσσηνία μετέδωσαν χθες δελτία ειδήσεων και κυκλοφόρησαν σήμερα κανονικά τα φύλλα τους. Στην  κατάπτυστη κυβερνητική τροπολογία,  εκτός των ζητημάτων λειτουργίας των ΜΜΕ και την ενοικίαση εργαζομένων στα μέσα ενός ομίλου επιχειρήσεων του ιδίου ιδιοκτήτη  χωρίς να είναι εκείνος υποχρεωμένος να κάνει διαφορετικές συμβάσεις με τον εργαζόμενο, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ και την ειδική διαχείριση της καταργηθείσας περιουσίας της ΕΡΤ

Εκπομπές της ΕΡΤ στο καλαματιανό BEST

Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός πως η τηλεόραση BEST της Καλαμάτας, προβάλλει στο πρόγραμμα της, εκπομπές παραγωγής της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, ο σταθμός πριν λίγες ημέρες μετεδωσε την εκπομπή "Ό,τι φτιάχνεται... το φτιάχνετε!", εκπομπή που μεταδιδόταν και από το μόρφωμα της ΔΤ όταν ακόμα εξέπεμπε από τις εγκαταστάσεις στην Κατεχάκη. Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι παραγωγή της ΕΡΤ Ψηφιακής του 2008. Από πότε εκπομπές από το αρχείο της ΕΡΤ βρίσκονται σε περιφερειακό κανάλι και μάλιστα πόσο φθηνά "πουλήθηκαν" - αν πουλήθηκαν- στον εν λόγω σταθμό; Με ποιά δικαιοδοσία και από ποιους;

 Από καλλιτεχνικό γραφείο η εκδήλωση της «Συμφωνικής» της ΝΕΡΙΤ. Την «πλήρωσε» όμως το ελληνικό δημόσιο

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά που σχετίζονται με την πρόσφατη  συναυλία της  "Συμφωνικής" του νέου μορφωματος της ΝΕΡΙΤ στην Αρχαία Μεσσήνη, καθώς από τα εισιτήρια της συναυλίας, αυτή φέρεται να τη διοργάνωσε το καλλιτεχνικό γραφείο «Έναστρος», μια αστική "μη κερδοσκοπική" εταιρεία πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που ανήκει στον πιανίστα Κώστα Τουρκάκη.

Ποιός είναι ακριβώς ο ρόλος της εν λόγω εταιρείας, έδωσε (και πόσα) χρήματα για την παραγωγή και ποιο το ποσοστό της επί των εισιτηρίων;;; Παιρνει ποσοστά ή πληρώνεται εφ' άπαξ, ποια είναι η δική της συμμετοχή και πόσο βαρύνεται από τα ποσά που έδωσε με διαδοχικές αποφάσεις το ελληνικό δημόσιο για τη συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη, δηλαδη 3.690 € για τη μίσθωση του χώρου, 30.000€ και 35.227 € για την παραγωγή (δύο ποσα αναφέρονται στη "Διαύγεια", χωρις αναλυτική αιτιολόγηση), συν τα χρήματα που χαρακτηρίζονται ως "ανεξάρτητη παροχή υπηρεσιων" της μαέστρου π.χ. (1.500 ευρω) και των μουσικών που δεν έχουν μηνιαία σχέση έργου με τη ΝΕΡΙΤ.

Με λιγα λόγια όλη η παραγωγή φαινεται ν'ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, με άγνωστο το ποσοστό του κέρδους της, την ίδια στιγμή που το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε (όπως όλα δείχνουν και μάλιστα εξ ολοκλήρου) για την εκδήλωση.της «Συμφωνικής» της ΝΕΡΙΤ στην Αρχαία Μεσσήνη.

Στο στόχαστρο «μνημονιακού-αναπτυξιακού προγράμματος» η Λακωνία

Υπόμνημα με  επισημάνσεις προβλημάτων της Λακωνίας εξέδωσαν η  Πρωτοβουλία Λακωνίας για την Κοινωνική Αυτοάμυνα, οι Γαλατες του Μορέα και οι Εθελοντές Οικολογικού Χρέους.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Η Λακωνία βρίσκεται στο στόχαστρο  Μνημονιακού “αναπτυξιακού “ προγράμματος που θίγει βάναυσα το περιβάλλον και την πραγματική οικονομική προοπτική της περιοχής». Τα προβλήματα - απειλές για την Λακωνία συνοψίζονται: Στη σύνδεση της αγορας ενέργειας με τα συμφεροντα ιδιωτων επενδυτων μεσω φωτοβολταϊκών πάνελ συμφερόντων Μπόμπολα, που έχουν εγκατασταθεί σε αναδασωτέα έκτση στη Σκάλα Λακωνίας, τον σχεδιασμό για εγκατάσταση εργοστασίου βιοαερίου και ΧΥΤΥ στην ίδια περιοχή, την πώληση και ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων που προωθεί σε όλη την Πελοποννησο η Περιφερεια, την περιβαλλοντικη υποβάθμιση του Γυθείου, την προωθηση από την Περιφερεια κατασκευης αιολικών πάρκων στο-Νότιο Ταΰγετο, τα νομοσχεδια που προωθεί το υπουργειο Περιβάλλοντος που επιβραβεύουν την αυθαιρεσία και διευκολύνουν όσους έχουν παρανομήσει, ακόμα και σε καταπατημένες εκτάσεις είναι  Δημοσίου.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση  απαξιώνεται εντελώς», σημειώνεται στην ανακοινωση, που προσθέτει το παράδειγμα της ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ αιγιαλών στην  Ελαφόνησο, στο δήμο Ευρώτα και

στην Αν Μάνη.

Στο κυνήγι της αφισορύπανσης ο δήμος Καλαμάτας

Πρόστιμα επιβάλλονται από το Δήμο Καλαμάτας σε περιπτωσεις εκταταμένης αφισορρύπανσης. Καθημερινά, διατρέχει όλη την έκταση του Δήμου όχημα της Υπηρεσίας Ελέγχων, που κατεβάζει και στη συνέχεια επιβάλλει  τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα.

Επειδή αφισορρύπανση μεγάλης έκτασης, φερεται να εγινε και από την εταιρεία που διοργανώνει τη σημερινή μουσική εκδήλωση με τη Μαρινέλλα και τον Κώστα Χατζή στο Δημοτικό Στάδιο, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έδωσε εντολή να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο δημοτικό αυτό χώρο στην περίπτωση που δεν αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες, οι οποίες παρανόμως τοποθετήθηκαν.

Ο Δήμος Καλαμάτας συνιστά να γίνεται διαφήμιση στους ορισμένους χώρους (στάσεις) ή διά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, τηλεοπτικά δίκτυα).

Διακοπή ρεύματος αύριο στην Καλαμάτα

Διακοπή ρεύματος, έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη σε περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμενα η διακοπή  αφορα στις περιοχές της Καλαμάτας που βρισκονται βόρεια της οδού Ηρωων Πολυτεχνείου στη Νέα Είσοδο, από τους σηματοδότες των Ακοβίτικων έως την οδό Νέδοντος και τις περιοχές Ακοβίτικα, Αγιος Παντελεήμονας, Αγ.Κυριακή, Μηχανοστάσιο ΟΣΕ, Νέος Κόσμος, Γουλιμίδες, Αγ.Δημήτριος (Κοκορόγιαννη) και συνοικία Αγ.Τριάδος. Η διακοπή έχει προγραμματιστεί από τις 8.30 έως τις 10 το πρωί.

Ο καιρός

Αίθριο καιρό και υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει για σήμερα στην περιοχή μας η ΕΜΥ. Οι άνεμοι πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, ασθενείες ως μέτριοι και η θερμοκρασία θα φθασει το μεσημερι τους 34 βαθμούς κελσίου. Αστατο καιρό με ηλιοφάνεια, ασθενείς βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες στη διάρκεια της ημέρας αναμένουν για αύριο οι μετεωρολόγοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/08/2014 - 14:24