Ειδήσεις απο την Ερα Σερρών

Καταδίκη 7 ατόμων για απάτη με εικονικές καλλιέργειες ντομάτας.

Ποινές φυλάκισης, που κυμαίνονται από τρία έως έξι χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος επτά ατόμων που κρίθηκαν ένοχα για απάτη με εικονικές καλλιέργειες ντομάτας στις Σέρρες, κατά τα έτη 2000 και 2002. Σύμφωνα με τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, από την απάτη με τις επιδοτήσεις, τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζημιώθηκαν κατά 900.000 ευρώ. Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι πρόεδροι Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) του νομού Σερρών, ντοματοβιομήχανοι και στελέχη της διεύθυνσης Γεωργίας της τότε νομαρχίας Σερρών.

Το δικαστήριο αποφάσισε κατά περίπτωση, την τριετή αναστολή και την εξαγορά των ποινών (προς 5 ευρώ την ημέρα), ενώ όλοι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ασκήθηκε έφεση με ανασταλτική ισχύ.Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν 34 άτομα, μεταξύ αυτών παραγωγοί, γεωπόνοι, υπάλληλοι των επίμαχων ΕΑΣ και ντοματοβιομηχανιών κ.ά.

Συνελήφθη 45χρονος που εκβίαζε εισαγωγέα φαρμακευτικού υλικού.

Υποτιθέμενη οφειλή 83.000 ευρώ, που προέκυψε από επιχειρηματική συνεργασία αποτέλεσε το αντικείμενο υπόθεσης απόπειρας εκβίασης σε βάρος 64χρονου εισαγωγέα φαρμακευτικού υλικού στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη των Σερρών συνελήφθη ο 45χρονος φυσικός αυτουργός, ενώ αναζητείται ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής δραστηριότητας. Προηγήθηκε διερεύνηση καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία, αρχές Δεκεμβρίου, ο 45χρονος άνδρας, αυτοπαρουσιαζόμενος ως ιδιωτικός ντεντέκτιβ και μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής και σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλλοντα, απαίτησε κατ΄επανάληψη για λογαριασμό 67χρονου πρώην συνεργάτη του παθόντα, το χρηματικό ποσό των 83.000 ευρώ, ως υποτιθέμενη οφειλή που προέκυψε στο πλαίσιο προηγούμενης επιχειρηματικής τους συνεργασίας. Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης και απόπειρα εκβίασης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης.

Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού και 57χρονης υπηκόου Γερμανίας, για απάτη. Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 40χρονου, σύμφωνα με την οποία ο 56χρονος τον έπεισε και κατέβαλε ως προκαταβολή για την αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ, το οποίο κατέθεσε σε λογαριασμό της 57χρονης, χωρίς ωστόσο να το έχει παραλάβει έως τώρα.

Χριστούγεννα στην πλατεία του Νέου Σκοπού.

Ο Νέος Σκοπός γιορτάζει τα Χριστούγεννα 22, 23, 24 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού και είστε όλοι καλεσμένοι…Το πρωί παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου στολίζουν το δέντρο με δικές τους δημιουργίες, τα απογεύματα γεμίζουν με νότες από μουσικά σχήματα, την παραμονή το πρωί τα κάλαντα θα ακουστούν από την ορχήστρα της φιλαρμονικής Πεντάπολης.

Τρεις μέρες με γεγονότα, μουσική και τοπικές δημιουργίες και κυρίως τρεις μέρες που θα μας φέρουν πιο κοντά.

Η κοινότητα και οι σύλλογοι του Νέου Σκοπού σας περιμένουν για να σας φιλοξενήσουν σε μια γιορτή που θα απλώσει μια ζεστή αγκαλιά σε όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21/12/2014 - 20:09