Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 24-6-2015

Μεικτά κλιμάκια κάνουν “φύλλο και φτερό” τις επιχειρήσεις και στη Ζάκυνθο

Μεγάλος είναι ο αριθμός των στελεχών του ΣΔΟΕ, των Εφοριών και του ΙΚΑ που “στρατολογήθηκαν” προκειμένου να δείξουν τα “δόντια” τους στους φοροφυγάδες. Παράλληλα και σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πως όσοι επαγγελματίες κυρίως του τουρισμού διανοηθούν εφεξής να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους θα υφίστανται τις συνέπειες του νόμου.
Με αφορμή, λοιπόν, το γεγονός ότι η τουριστική σαιζόν βρίσκεται σε εξέλιξη και την εκτεταμένη παραβατικότητα που διαπιστώνεται σε διάφορους νησιωτικούς προορισμούς, μεικτά κλιμάκια ελέγχου ξεκίνησαν σαφάρι επιτόπιων αυτοψιών το περασμένο Σαββατοκύριακο και στο νησί μας. Καταρτίστηκε ειδικό σχέδιο ελέγχων των επιχειρήσεων εστίασης και τροφοδοσίας, το οποίο περιλαμβάνει αφενός ελέγχους σε περίπου επιχειρήσεις, αφετέρου επαναφέρει στο προσκήνιο αυστηρές διατάξεις για την τιμωρία της φοροκλοπής, οι οποίες παρέμεναν για αρκετό καιρό ανενεργές.
Για τους ελέγχους αυτούς που αναμένεται να κρατήσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σαφάρι σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, οργανωμένα beach bar και παραλίες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες. Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί είναι πως οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται με σωστό τρόπο, χωρίς παρατράγουδα, χωρίς πομπώδεις και θορυβώδεις διαδικασίες, με τρόπο τέτοιο που να μην διαταράσσεται η λειτουργία των καταστημάτων.

«Ζεστό» χρήμα στα ταμεία του νοσοκομείου του νησιού

Τονωτική ένεση για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κατάσταση της υποχρηματοδότησης στο νοσοκομείο Ζακύνθου, αποτελεί η καταβολή των οφειλόμενων για την οικονομική τους επιχορήγηση. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», τα χρήματα έχουν ήδη καταβληθεί στο λογαριασμό IBAN του νοσοκομείου και επομένως μπορεί να προχωρήσει η εξόφληση των υποχρεώσεών του. Μην ξεχνάμε πως με βάσει την υπάρχουσα κατάσταση και τις εκτιμήσεις ιατρών και προσωπικού, σε ένα μήνα, στο νοσοκομείο δεν θα υπάρχει το παραμικρό αναλώσιμο και οι ασθενείς θα φέρνουν μαζί τις γάζες, τα φάρμακα και το φαγητό τους. Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα όπως είναι η έλλειψη ρευστότητας, η μη πληρωμή των προμηθευτών εντός του συμβατικού χρόνου, και η αδυναμία για προμήθεια υλικών λόγω έλλειψης πιστώσεων. Ο προϋπολογισμός που καλούνται να υλοποιήσουν είναι ίδιος με εκείνον του 2011 που εφάρμοζαν στο κατά πολύ μικρότερο ως έκταση και ανάγκες παλιό νοσοκομείο χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οι ανάγκες και οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

Δηλητηριάσεις σκύλων: Καταγγελίες και προσπάθεια αντιμετώπισης από τον Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων

«Στα τυφλά», σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», εξακολουθούν να κινούνται οι ενέργειες των φιλοζωικών οργανώσεων σχετικά με το περιστατικό της απόπειρας δηλητηρίασης κατοικίδιων σκυλιών, μέσα στις αυλές τους, στην περιοχή του Μαχαιράδου στη Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίων του Δήμου Ζακύνθου. Το σακουλάκι με το ποντικοφάρμακο που βρέθηκε σκισμένο, με σκορπισμένο το περιεχόμενό του, σε αυλή του χωριού δείχνει πως πρόκειται για προσπάθεια θανάτωσης σκυλιών με αυτό ή πως πρόκειται για περίπτωση εγκληματικής αμέλειας κάποιου που άφησε σε κοινή θέα και προσέγγιση ένα επικίνδυνο φάρμακο. Ο δισταγμός ή η έλλειψη στοιχείων ώστε να γίνει επώνυμη καταγγελία και να ξεκινήσει η αναζήτηση των δραστών, «δένει» τα χέρια της Αστυνομίας η οποία βρίσκεται ουσιαστικά σε μηδενικό σημείο. Το περιστατικό αυτή τη φορά, είχε θετική εξέλιξη αφού, ευτυχώς, κανένα από τα σκυλιά, κοντά στα σπιτάκια των οποίων βρέθηκε το επικίνδυνο φάρμακο, δεν έπαθε το παραμικρό. Με το συγκεκριμένο περιστατικό και γενικότερα με το όλο θέμα, ασχολείται ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

«Σε συνέχεια της από 07-04-2015 Ανακοίνωσης του Δήμου Ζακύνθου, με θέμα: «Ενημέρωση δημοτών για καθαρισμό οικοπέδων τους μέχρι 31 Μαΐου 2015»επανερχόμαστε και καλούμε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν, όπωςυποχρεούνται, μέχρι 5 Ιουλίου2015, στην κλάδευση των δέντρων τουςαφήνοντας ελεύθερο το πλάτος των οδών και σε ύψος άνω των τεσσάρων (4) μέτρων, προκειμένου να επιτυγχάνεται ασφαλής προσπέλαση πεζών και υψηλών οχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ζακύνθου και η αποφυγή ατυχημάτων,καθώς και στον καθαρισμό των οικοπέδων τους,από τα ξερά χόρτα και τα απορρίμματα και στην απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω δασικών πυρκαγιών.

Στους προαναφερόμενους χώρους απαγορεύεται αυστηρά το άναμμαφωτιάς από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2015 (θερινή περίοδος). Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος, όπως έχει υποχρέωση, σύμφωνα με την περίπτωση 26. του άρθρου 94 του N.3852/10 και του άρθρου11 του Κανονισμού για το Πράσινο του Δήμου Ζακύνθου, θα προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό και θα χρεώσει αναλόγως τους ιδιοκτήτες, ενώ οι παραβάτες θα υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ» 

Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, κ. Κωνσταντίνο Δίπλα, είχε ο Δήμαρχος, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος τον καλωσόρισε στο νησί μας και του ευχήθηκε καλή δύναμη. Από τη συζήτηση προέκυψε πως το σημαντικότερο πρόβλημα της Αστυνομίας είναι η έλλειψη προσωπικού, με τον κ. Δήμαρχο να ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση της ζωής των πολιτών της Ζακύνθου και της περιουσίας τους, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Συμφωνήθηκε ο Δήμος να είναι σε συνεχή επαφή με την Αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα θέματα που προκύπτουν σε καθημερινή βάση, όπως το κυκλοφοριακό και η παράνομη στάθμευση. Επίσης, ειδική μνεία υπήρξε για την περιοχή του Λαγανά, ούτως ώστε να επικρατήσει ηρεμία και να μη δημιουργούνται επεισόδια που δυσφημούν το νησί μας.

SUMMER   NIGHT   JAZZ

Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» παρουσιάζει τη Trilogia των κορυφαίων, σε μια νύχτα γεμάτη τζαζ στον ωραιότερο κήπο του νησιού. Η θρυλική Trilogia της τζαζ, Γιώργος Τρανταλίδης , Γιώργος Κοντραφούρης και Γιώτης Σαμαράς, θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία της μουσικής αυτής, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 21:00 στο Barraze. Ο ήχος της τζαζ, το χρώμα και το πνεύμα της, η αλήθεια και η μαγεία της θα εκφραστούν σε έναν παραμυθένιο χώρο από τρείς μεγάλους σολίστες . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές τζαζ συνθέσεις, του THELONIOUSMONKJOHNCOLTRANESONNYROLLINSCHARLIEPARKER , διασκευασμένα κομμάτια των BEATLESJIMYHENDRIXDOORS καθώς και δικές τους συνθέσεις. Η Trilogia των κορυφαίων στη Ζάκυνθο και στο BARRAZE!!!

ΕΔΩ έχουμε ίσως την καλύτερη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής τζαζ. Οι εμφανίσεις της Trilogia είναι ακριβοθώρητες αλλά σπουδαίες. Την αποτελούν: Ο κορυφαίος μας ντράμερ Γιώργος Τρανταλίδης, που πρώτος ηχογράφησε τον παρθενικό ελληνικό τζαζ δίσκο πριν από 35 χρόνια με τους «Sphinx». Συνθέτης, παραγωγός αλλά και session μουσικός σε αναρίθμητους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, ξεκινώντας ως μέλος της ροκ μπάντας «Socrates» και φθάνοντας μέχρι τον τελευταίο του προσωπικό δίσκο (2011) «Global Vision». Ο πιανίστας και οργανίστας Γιώργος Κοντραφούρης αποφοίτησε με Bachelor's & Master Degree in Jazz Perfomance από την Ακαδημία Sibelious στη Φινλανδία. Έχει εμφανιστεί σε τζαζ φεστιβάλ σ' όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με δεκάδες κορυφαίους τζαζ μουσικούς, με σημαντική προσωπική δισκογραφία.

Ο Γιώτης Σαμαράς, με σπουδές στο κονσερβατόριο Bela Bartok, γρήγορα έγινε επίλεκτο μέλος της ουγγρικής τζαζ σκηνής πριν έρθει στην Ελλάδα το 1981. Μέλος, αργότερα, των «Page One» (με δύο δίσκους), αλλά και συμμέτοχος σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και σε ηχογραφήσεις με σπουδαίους μουσικούς.

To τρίο Γιώργος Τρανταλίδης,Γιώργος Κοντραφούρης και Γιώτης Σαμαράς,με πτυχία πάνω στη τζαζ, αμέτρητες εμφανίσεις σε εγχώρια και ευρωπαϊκά φεστιβάλ, η φήμη όλων αλλά και του καθένα ξεχωριστά προηγείται των ονομάτων τους. Ποιός δεν θυμάται τους Socrates, τη rock μπάντα από όπου ξεκίνησε ο Τρανταλίδης; Ή τον παρθενικό ελληνικό τζαζ δίσκο των Sphinx; Ο κορυφαίος πλέον Έλληνας ντράμερ έχει δημιουργήσει μια τόσο δυνατή τριλογία που θα έκανε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού να ζηλέψει. Σε κάθε τους εμφάνιση αφήνουν τη μουσική να μιλήσει εκ μέρους τους. Εκρηκτικοί, με πάθος και αυτοπεποίθηση κάνουν το κοινό να εκστασιασθεί. Ανεπανάληπτα σόλο ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς και πλήκτρων. Σε κάνουν να φοβάσαι να αφεθείς και να κλείσεις τα μάτια σου γιατί μπορεί να χάσεις ένα δευτερόλεπτο τους. SUMMER   NIGHTJAZZ και η βραδιά ξεκινάει με ένα ποτήρι κερασμένο κρασί και την ευχή για ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Πληροφορίες Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης τηλ. 6983343201

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24/06/2015 - 12:18