Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-26-6-2015

«ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ»: «ΛΕΜΕ ΜΕΓΑΛΟ <<ΟΧΙ>> ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ-ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ»!

«Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα - λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ' αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.

Αποτελεί ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι «τα μέτρα μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα». Η φοροκαταιγίδα, μαζί με τη διατήρηση των προηγούμενων φόρων, όπως τον ΕΝΦΙΑ, αφορά κυρίως τη μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και την εισφορά αλληλεγγύης, που θα πλήξουν τις λαϊκές οικογένειες. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων και η όποια έκτακτη εισφορά, εκτός του ότι είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των φόρων, που καλείται να πληρώσει ο λαός, θα καταβληθεί εφάπαξ. Αυτή την έκτακτη εισφορά οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα, με διάφορους τρόπους, να τη μετακυλίσουν στους εργαζόμενους, ενώ θα την πάρουν πίσω πολλαπλάσια, αφού θα ωφεληθούν από τα διάφορα αναπτυξιακά πακέτα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κρύβει απ' το λαό ότι ετοιμάζεται, στη νέα Σύνοδο Κορυφής, η ενίσχυση του νέου «οδικού χάρτη αναδιαρθρώσεων», δηλαδή μνημονίων διαρκείας για τους λαούς της ΕΕ.

Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, χωρίς καμία αναμονή για το πότε θα καθαρογραφεί η συμφωνία και θα ψηφιστεί από τη βουλή. Να μην εγκαταλείψει ο λαός τα αιτήματα που είχε στα χρόνια της κρίσης, όπως την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των απωλειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια καπηλεύτηκε αυτά τα αιτήματα. Τώρα προσπαθεί να κοροϊδέψει και πάλι το λαό, διαστρεβλώνοντας κι ερμηνεύοντας την ψήφο του λαού, όπως τον συμφέρει.

Το νέο μνημόνιο βαφτίζεται «επώδυνη, αλλά έντιμη συμφωνία»!!!

Τις αντιλαϊκές αποφάσεις προσπαθούν να τις «φορτώσουν» στο λαό, που «δε θέλει ρήξη με την ΕΕ».

Αποτελεί πρόκληση για κάθε αγωνιστή, ριζοσπάστη, αριστερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανίσει τις νέες δεσμεύσεις, ως «αναγκαίο συμβιβασμό στον αρνητικό συσχετισμό εντός της ΕΕ». Αυτός είναι ο «ρεαλισμός της υποταγής», που επιδιώκει να καθηλώσει το λαό στο να επιλέγει κάθε φορά το «μικρότερο κακό» και που στην πορεία μετατρέπεται στο «μεγαλύτερο κακό».

Αποδεικνύεται ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία του στο σύστημα, που ματώνει το λαό. Επιχειρεί να ανακόψει κάθε είδος ριζοσπαστισμού, ώστε να μην τολμήσει ο λαός να διανοηθεί, ούτε σήμερα ούτε αύριο, ότι μπορεί να έχει ένα μέλλον έξω από τα σημερινά τείχη της βαρβαρότητας.

Η νέα συμφωνία-μνημόνιο θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Δεν αποτελεί «μια συνολική και βιώσιμη συμφωνία που δίνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα», όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της αστικής ευρωενωσιακής διαχείρισης. Αντίθετα, ανοίγει το δρόμο για ένα νέο γύρο εκβιασμών σε βάρος του λαού και μάλιστα σε συνθήκες που η ευρωζώνη δύσκολα ανακάμπτει από την κρίση και οι αντιθέσεις γίνονται οξύτερες. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί εμπλέκει τη χώρα σ΄αυτές τις αντιθέσεις, φτάνοντας στο σημείο να μιλάει για νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του Αιγαίου.

Αποδείχτηκε ότι η «περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση», από την πρώτη στιγμή, ήταν «ναρκοθετημένη» για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης κάθονταν από την ίδια μεριά του τραπεζιού.

Θεωρούσαν και θεωρούν δεδομένες τις αρχές λειτουργίας της ΕΕ! Διαπραγματεύονταν τους όρους εξυπηρέτησης ενός αβάσταχτου χρέους, που «θα πληρώνεται από το λαό «στο ακέραιο» και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, με την απατηλή υπόσχεση ότι από αυτήν θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα,  υπόσχεται αναπτυξιακά πακέτα, εμφανίζει ως «υπέρτατο στόχο» να αποσπάσει μια δέσμευση για μελλοντική ρύθμιση στην αποπληρωμή του χρέους, που δήθεν θα εξισσοροπήσει το αντιλαϊκό πακέτο. Όλα αυτά αποτελούν το «τυράκι στη φάκα» της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας. Δε λαμβάνονται με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού, αλλά με γνώμονα την κρατική στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Στο μεγάλο κεφάλαιο θα κατευθυνθούν τα όποια αναπτυξιακά πακέτα και ποσά εξοικονομηθούν από τη ρύθμιση του χρέους.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί δήθεν αποφευχθήκανε τα χειρότερα για το λαό, που ήταν η πρόταση των δανειστών ή ένα grexit. Στην ουσία η κυβέρνηση προσχωρεί στα εκβιαστικά διλλήματα, που έλεγαν τόσα χρόνια οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στηρίζουν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης.

Αναμασά τον ίδιο εκβιασμό, με διαφορετικό επικοινωνιακό στύλ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα συλλαλητήρια που οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην κάνει δήθεν πίσω η κυβέρνηση, τη στιγμή που αυτή κατέθετε - τη μία πίσω από την άλλη - τις αντιλαϊκές της προτάσεις. Τόσο τα φιλοκυβερνητικά όσο και τ' «αντιπολιτευτικά» συλλαλητήρια έχουν κοινό παρονομαστή, να μετατρέψουν το λαό σε χειροκροτητή της ΕΕ. Οι μεν με το αίτημα για «πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ», οι δε με τον απατηλό στόχο «να μείνουμε στην ΕΕ και να την αλλάξουμε». Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που δυναμώνει η λαϊκή αμφισβήτηση στην ΕΕ. Αυτή η αμφισβήτηση πρέπει να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, που προτείνει το ΚΚΕ. Στο πρόσωπο της ΕΕ ν' απορρίψει τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που πάει χέρι - χέρι με τη συμμετοχή της χώρας σε διακρατικές ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία. Προϋπόθεση για μια πορεία πραγματικής αλλαγής συσχετισμού προς όφελος της εργατικής-λαϊκής πλειοψηφίας είναι η συσπείρωση με το ΚΚΕ και η ισχυροποίησή του παντού»!

Κάλεσμα σε σύσκεψη και κινητοποίηση και από την Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ

«Η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε σύσκεψη συζήτηση την Κυριακή 28 Ιούνη 8:30μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευγενίδου 5 με θέμα, τη νέα συμφωνία, το νέο πακέτο αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων και την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία ως απάντηση. Θέλουμε να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε ώστε η εργατική τάξη, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα του νησιού μας να οργανώσουν την πάλη τους ώστε από καλύτερες θέσης να αντιμετωπίσουμε τη νέα λαίλαπα που έρχεται.

Τώρα, από τα πράγματα, μπαίνει το καθήκον της κλιμάκωσης με πανεργατική πανελλαδική απεργία τη μέρα που θα κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή.Αν δεν υπάρξει τώρα ισχυρή λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, ενάντια στη νέα συμφωνία, τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο για την εργατική - λαϊκή οικογένεια»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.μεΑ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΄΄οι Ποπολαροι΄΄

«Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, με αφορμή την έγκριση και ένταξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ.) θα επιθυμούσα να καταθέσω την άποψή μου.

Ως αναπηρικό κίνημα πρέπει να είμαστε ενωμένοι προκειμένου να παλεύουμε συντεταγμένα για τα δικαιώματα των ατόμων που εκπροσωπούμε. Υπό αυτό το πρίσμα αγωνιζόμαστε χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η περίοδος που διανύουμε όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί έχει γονατίσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ζούμε σε μία κοινωνία που οι αντοχές της βρίσκονται σε οριακό σημείο. Μόνο ενωμένοι και με σύμπνοια μπορεί να υπάρξει επίτευξη των στόχων μας, αγκαλιάζοντας φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης υπό την σκέπη της Ε.Σ.ΑμεΑ και να συμπορευτούν μαζί μας. Λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω και με δεδομένο ότι η Ομοσπονδία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας έχει τροποποιήσει το καταστατικό της σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. δεν συντρέχει κανένας λόγος μη ένταξής της.

Το αναπηρικό κίνημα οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους σκοπούς του.

Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης οφείλουμε να αγωνιστούμε για τα κεκτημένα με ομοψυχία και συμπόρευση, παραμερίζοντας τις διαφορές μας και ότι μας χωρίζει. Με προσεκτικές κινήσεις οφείλουμε να απομονώσουμε όλες τις «συντεχνίες» που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα, οδηγούνται από οπισθοδρομικές αντιλήψεις και νοοτροπίες και να προχωρήσουμε μπροστά. Οι παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες απαιτούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ενότητα και σταθερότητα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους. Το Αναπηρικό Κίνημα Αγωνίζεται Ενωμένο Χωρίς Αποκλεισμούς και Διακρίσεις»!

Επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το κείμενο του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Ζακύνθου για την τρέχουσα πενταετία μέχρι το 2020

Επικυρώθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου κατά την 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κείμενο του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Ζακύνθου που κατέθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου για την τρέχουσα πενταετία μέχρι το 2020. Το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού αποτελεί το πρώτο μέρος του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ζακύνθου, που σκοπός του είναι η προώθηση της βιώσιμης Οικονομικής, Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης της Ζακύνθου και της Εσωτερικής Ανάπτυξης του Δήμου ως οργανισμού, σε αρμονία με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει βάση ευρείας τοπικής δημόσιας διαβούλευσης μέχρι τα τέλη του Ιουλίου. Θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και θα αποσταλεί προς όλους τους θεσμικούς τοπικούς κοινωνικούς, παραγωγικούς και οικονομικούς εταίρους του νησιού.

Η επιδίωξή του είναι η οργανωμένη προώθηση, αφενός της βελτίωσης της διοικητικής ικανότητας του Δήμου και η ανταπόκρισή του στο ευρύτερο δυνατόν φάσμα των αναγκών των δημοτών και αφετέρου η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας της Ζακύνθου μέσα από την αξιοποίηση της οικονομίας της γνώσης, του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματός της.Επιδίωξη που συνοψίζεται στη φράση: «Ζάκυνθος, Ελκυστικός Προορισμός & Βιώσιμος».

Έγγραφη ενημέρωση για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων του Δήμου Ζακύνθου


Έγγραφη ενημέρωση για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση έκανε προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της Δημοτικής του Ενότητας, ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων, κ. Γιάννης Κόκλας.
"Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Ν.2946/2001, για την υπαίθρια διαφήμιση, απαιτείται προηγούμενη άδεια η οποία χορηγείται με απόφαση του Δημάρχου, ύστερα από αίτηση που συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία για τον προσδιορισμό του τέλους και την προηγούμενη καταβολή του τέλους διαφήμισης που προβλέπεται στο άρθρο 15 του β.δ. 24.9/20.10.1958 "Περί Κωδικοποιήσεως εις Ενιαίον Κείμενον Νόμου των ισχυουσών διατάξεων περί των προσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων" (ΦΕΚ 171 Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Άδεια η οποία χορηγείται με απόφαση του Δημάρχου απαιτείται επίσης για την τοποθέτηση πλαισίων από τον διαφημιστή ή τον διαφημιζόμενο.

Πλαίσια και διαφημίσεις που τοποθετούνται σε δημοτικούς, κοινοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, που δεν καθορίσθηκαν για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 3 του Ν. 2946/2001 ή στα οποία δεν αναγράφονται τα στοιχεία, η δ/νση του διαφημιζόμενου και ο αριθμός της άδειας που του έχει χορηγηθεί, θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται άμεσα, κατά τις σχετικές διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου. Επίσης σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 3 του άρθρου 8 του ανωτέρω νόμου σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του νόμου αυτού επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο ανέρχεται από 1.467,35 ευρώ μέχρι 29.347,03 ευρώ και επιβάλλεται αναλόγως με τις περιστάσεις. 

Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως αποσύρετε όλες τις διαφημιστικές πινακίδες που έχετε τοποθετήσει σε κοινόχρηστο χώρο".

Πολιτιστικά

Το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 21:30, η Σχολή Χορού της Όλγας Μπέρτα Σέλληνα παρουσιάζει την παράσταση κλασικού μπαλέτου «Σταχτοπούτα» του Σεργκέι Προκόφιεφ στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου. Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει επίσης σύγχρονο χορό, καθώς και χορογραφίες σε διάφορα είδη χορού από τους μικρούς & μεγάλους μαθητές της σχολής.
Guests: Musical: Αναστάσης Δεληγιάννης
Salsa: Salsa Eterna


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26/06/2015 - 14:47