Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ:

«Από τη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού της ΠΕ Ζακύνθου, ανακοινώνονται τα παρακάτω: Για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, έχουν συσταθεί στο Νομό, 99 εκλογικά τμήματα. Το σύνολο των εκλογέων ανέρχεται σε 41670, θα ψηφίσουν επίσης 120 ετεροδημότες εκλογείς από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της Χώρας. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες,   που γεννήθηκαν μέχρι και το έτος 1997 είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Η αναγνώριση των εκλογέων, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας, όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Επί του εντύπου ψηφοδελτίου αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα μαύρης απόχρωσης το ερώτημα που έχει τεθεί με το προεδρικό διάταγμα της προκήρυξης του δημοψηφίσματος και παραπλεύρως οι απαντήσεις που δηλώνουν τη βούληση των εκλογέων. Ο ψηφοφόρος δηλώνει την προτίμησή του σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως της απαντήσεως που προκρίνει , με μελάνι μαύρης ή γαλάζιας απόχρωσης. Οι ετεροδημότες εκλογείς που παραμένουν εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά και όσοι υπέβαλαν σχετική αίτηση εγγραφής τους, μέχρι την   30η Απριλίου 2015, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους .

Όλοι οι εκλογείς του Νομού θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που είχαν ψηφίσει κατά τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουάριου 2015 Για τους ετεροδημότες εκλογείς δεν θα συσταθεί ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών και το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν στα εκλογικά τμήματα του τόπου κατοικίας τους. Η ψηφοφορία της Κυριακής 05 Ιουλίου 2015, αρχίζει την 07.00΄ και λήγει την 19.00΄ώρα της ίδιας ημέρας.


Για οποιαδήποτε πληροφορία, η Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου θα παραμείνει ανοικτή την Παρασκευή   03-07-2015, μετά το πέρας του ωραρίου και μέχρι ώρα 10.00 μ.μ. το Σάββατο από 08.00 π.μ. μέχρι 11.00 μ.μ. και την Κυριακή 05-07-2015, μέχρι το τέλος της μετάδοσης των   αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος. Για τον ίδιο σκοπό το Δημοτικό Κατάστημα Ζακύνθου, θα παραμείνει ανοιχτό κατά τις ίδιες ημερομηνίες. Επίσης, πληροφορίες σχετικά με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, παρέχονται και από το Υπουργείο Εσωτερικών στην ηλεκτρονική του σελίδα www.ypes.gr».

Διευρυμένη επιτροπή στη Ζάκυνθο υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής

Διευρυμένη επιτροπή, με κορμό, στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι υπό διαμόρφωση στη Ζάκυνθο και μάλιστα, σήμερα στις 8:30 το βράδυ, η επιτροπή, πραγματοποιεί την πρώτη της συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής του «Σαρακινάδου», προκειμένου να συντονίσει τις επόμενες ενέργειες της, ώστε και τοπικά να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία, για να εκφραστεί η έντονη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών προς την Ελληνική κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την εν λόγω επιτροπή, στην οποία πρόκειται να συμμετέχουν πολιτικοί και άλλοι φορείς, σύλλογοι, σωματεία, όπως και μεμονωμένοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι έχουν υποστεί τις τρομακτικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.   

«Παρατράγουδα» στη Λιμενική Επιτροπή Ζακύνθου

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι Δημοσθένης Σμαραγδής και Λάμπης Αβούρης, επισημαίνονται τα εξής: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπ/σου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, οριστήκαμε αναπληρωματικά μέλη στη Λιμενική επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μας. Η έκπληξή μας έγινε μεγαλύτερη, όταν διαπιστώσαμε ότι η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου για τη διάρθρωση της Λιμενικής Επιτροπής αγνοήθηκε παντελώς. Για τους λόγους αυτούς, ήδη, με έγγραφό μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση δηλώσαμε ότι δεν αποδεχόμαστε το διορισμό μας και καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη ή φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνονται στην απόφαση να πράξουν το ίδιο».

Ανακοίνωση Δήμου Ζακύνθου για την ασφάλεια των λουόμενων

Με απώτερο στόχο την ασφάλεια των λουόμενων στις παραλίες της Ζακύνθου και προκειμένου αυτές να πληρούν τα κριτήρια για τη διατήρηση και απόκτηση νέων γαλάζιων σημαιών, ο Δήμος Ζακύνθου προέβη σε προκήρυξη για την πρόσληψη 10 πτυχιούχων ναυαγοσωστών. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του Δήμου Ζακύνθου μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, προκειμένου να υποβάλλουν σχετική αίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Διονύση Κλαμπάνη στο τηλέφωνο 26953-61333 και 61334. 

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να πράξει τα νόμιμα, προς αποφυγήν τυχόν ατυχημάτων καθώς και για την αποφυγή επιβολής προστίμων από το Λιμεναρχείο, κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, επιβαρύνοντας τους δημότες. 

Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Στο υπ. Παιδείας η ειδική Εκπαίδευση ξεχάστηκε»!

Σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με πρόεδρο τον Ζακυνθινό, Γιάννη Βαρδακαστάνη, επισημαίνονται τα εξής:

«Αδιανόητο και απαράδεκτο, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σε 84 σελίδες, μέσα σε 78 άρθρα που αφορούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα εκρηκτικά ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία. Τα σχολεία ανοίγουν σε μόλις δύο μήνες από τώρα και δεν έχουν διευθετηθεί άμεσα και κατεπείγοντα θέματα, ώστε το νέο σχολικό έτος στις σχολικές δομές της ειδικής εκπαίδευσης να ξεκινήσει χωρίς τα συνήθη προβλήματα!

Κατά τα λοιπά, οι βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση κατά καιρούς  είχαν στηρίξει με ιδιαίτερη επιμονή και ζήλο τις θέσεις του αναπηρικού κινήματος για τα εκπαιδευτικά θέματα. Στα άρθρα που αφορούν στο διορισμό των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για την επαγγελματική αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που είναι άτομα με αναπηρία, ούτε για τους εκπαιδευτικούς γονείς ατόμων με αναπηρία, οι οποίοι το προηγούμενο σχολικό έτος παρέμειναν άνεργοι. 

Στο παρόν τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμα και ένα ημιτελές άρθρο σχετικό με τη λειτουργία Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης και Τμημάτων Ένταξης - το οποίο συμπεριλαμβάνονταν σε προηγούμενο άτυπο πολυνομοσχέδιο - και επί του οποίου η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το είχε καταθέσει τις προτάσεις της. 

Στο παρόν κείμενο έχουν συμπεριληφθεί διατάξεις που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ουδεμία διάταξη δεν προβλέπει εξειδικευμένα μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών με αναπηρία στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, όπως και την απρόσκοπτη παρακολούθηση των σπουδών τους, παρόλο που στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο συμπεριλαμβάνονται ελάχιστες διατάξεις αναφορικά με τους φοιτητές με αναπηρία ή και τους εργαζόμενους με αναπηρία (διοικητικό προσωπικό - Μέλη ΔΕΠ κ.λπ.) στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Το σημαντικότατο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των εκπαιδευτικών με αναπηρία βρίσκεται στον αέρα. Και σε αυτό το σχέδιο νόμου δεν υπάρχει ουδεμία πρόνοια για το αυτό, παρόλο που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με αναπηρία όπως και εκπαιδευτικοί γονείς ατόμων με αναπηρία, το προηγούμενο σχολικό έτος παρέμειναν άνεργοι.  

Η ΕΣΑμεΑ καταθέτει τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου http://is.gd/AlB5Hp
Επισημαίνεται πάντως ότι τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη μέτρων ικανών να αποτρέψουν την εμφάνιση διαχρονικών προβλημάτων στη σχολική ζωή των ατόμων με αναπηρία λιγοστεύουν ημέρα με την ημέρα». 


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30/06/2015 - 14:33