Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Συγκρότηση επιτροπής στη Ζάκυνθο υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιούνη στο θέατρο του Σαρακινάδου ανοικτή σύσκεψη-συγκέντρωση για την συγκρότηση Επιτροπής Υποστήριξης του ΟΧΙ για το δημοψήφισμα στη Ζάκυνθο. Στην εκδήλωση μίλησε εκ μέρους της πανελλαδικής κίνησης για το ΟΧΙ στο δημοψηφισμα ο Γιώργος Σαπουνας, ενω ακολούθησε πλούσιος διάλογος και σκέψεις για την προετοιμασία της δουλειάς μέχρι το δημοψήφισμα.

Στο τέλος συγκροτήθηκε 25μελής επιτροπή στην οποιά συμμετέχουν :

1 Αντίοχος Τάσσος στέλεχος ΑΝΕΛ Ζακύνθου
2 Αντίχος-Μπαλιακράς Αντώνης Πρόεδρος Ενιαίου Αγροτ. Συνεταιρισμού, Αντιδήμαρχος Ζακύνθου
3 Βανταρακης Βαγγέλης μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου
4 Βαρβαρίγος Δημητρης τεως Βουλευτής Ζακύνθου
5 Γιαννάτος Λευτέρης Δικηγόρος
6 Ζαφειρόπουλος Νίκος γραμματέας ΑΝΕΛ Ζακύνθου
7 Ζήβας Ακης Δημοτικός Σύμβουλος
8 Καλόφωνος Πέτρος πολιτικός μηχανικός
9 Καμπίτσης Θοδωρής περιφερειακός σύμβουλος
10 Καραπάνος Χρήστος Βιοκαλλιεργητής
11 Κασσιμάτης Αντώνης συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικός σύμβουλος
12 Κιτσίκης Κώστας Πολιτικός μηχανικός, μέλος ΚΕ Οικολόγων- Πράσινων
13 Κοντονής Σταυρος Υφυπουργός Αθλητισμου, βουλευτής Ζακύνθου
14 Λευτεράτος Γιάννης συντονιστής Οικολόγων- Πράσινων Ζακύνθου
15 Λιβέρης Διονύσης εκπαιδευτικός
16 Μακρής Ηλίας σύμβουλος περιφερειακής ανάπτυξης
17 Μαρουδας Παναγιώτης γεωπόνος
18 Μπόν-Μαρίνου Αγγελική Οικιακά
19 Μυλωνάς Παναγιώτης Οικονομολόγος
20 Νιοτοπουλος Λευτέρης Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου
21 Παλαιοθόδωρος Δημητρης τεως Βουλευτής Ζακύνθου
22 Πομωνης Πέτρος δημοσιογράφος, στέλεχος ΑΝΤΑΡΣΥΑ
23 Ποταμίτης Νίκος περιφερειακός σύμβουλος
24 Σιγούρος Τζώρτζης περιφερειακός σύμβουλος
25 Σπίνος Νίκος δικηγόρος


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 67 του Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης) και του αρθρ. 65 παρ. 5 του Ν.3852/2010 σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 και ώρα 8 το απόγευμα (15η συνεδρίαση) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου με μοναδικό θέμα: Οι πρωτοβουλίες του Δήμου λόγω έκτακτων συνθηκών που δημιουργεί η οικονομική κρίση στη χώρα μας και οι προτάσεις μας για την αντιμετώπισή της στη Ζάκυνθο. 

Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Όλοι μαζί να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας»!

Μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:«Με αγωνία και συγκλονισμένοι παρακολουθούμε εμβρόντητοι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και για τη χώρα μας. Το δημοψήφισμα είναι αδιαμφισβήτητα βασική δημοκρατική συνταγματική επιλογή αλλά δε συνιστά λύση στη κατάσταση που ζει η χώρα. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει ένα νέο διχασμό και μια νέα ακραία πόλωση.

Ελπίζαμε και προσδοκούσαμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η νηφαλιότητα. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την προστασία του κοινωνικού κράτους, των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δε διανοούμαστε όμως ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Αυτές τις ημέρες ζούμε απίστευτες, συγκλονιστικές και αχαρτογράφητες εξελίξεις. Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους ήταν από τα πρώτα θύματα της κρίσης και σίγουρα είναι από τα πρώτα θύματα της παράλογης κατάστασης που ζούμε. Πρέπει να γίνει σαφές ότι εάν στην περίοδο κρίσης οι πολιτικές για την αναπηρία συρρικνώνονται στη περίοδο που έχουμε εισέλθει τις τελευταίες μέρες με άγνωστο μέλλον οι πολιτικές αυτές εξαφανίζονται αφανίζονται.

Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας συνδέθηκε άρρηκτα με την ευρωπαϊκή πορεία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε με τις χρηματοδοτήσεις της είτε με την επιρροή που άσκησε στη χώρα και στην κοινωνία ενδυνάμωσε τη διάσταση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων γύρω από την αναπηρία.

Με αίσθημα ευθύνης καλούμε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, απευθυνόμαστε και καλούμε όλους τους πολίτες, πριν πάνε στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή να αναμετρηθούν με την ιστορία και με την κοινή λογική. Όλοι μαζί, χωρίς νέους διχασμούς, να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας».

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διευκολύνσεις στους συνταξιούχους με αναπηρία:

«Να δράσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών καλεί η ΕΣΑμεΑ, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι με αναπηρία. Ο συνταξιούχος με αναπηρία, εκτός των οικονομικών προβλημάτων, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και ανυπέρβλητα εμπόδια στην πρόσβαση στη σύνταξή του. Πολλές κατηγορίες συνταξιούχων με αναπηρία (τυφλοί, άτομα με κινητική αναπηρία, παραπληγία, τετραπληγία κλπ.) δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης, ενώ και η πλειοψηφία των ΑΤΜ δεν είναι προσβάσιμα.Η ΕΣΑμεΑ ζητά από το υπουργείο Οικονομικών οι συνταξιούχοι με αναπηρία να εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα των τραπεζών κατά προτεραιότητα, λαμβάνοντας όλο το ποσό της σύνταξής τους».

Σε λειτουργία νέα γεώτρηση νερού, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, γνωστοποιεί στη Ζακυνθινή κοινωνία τα εξής: «Από χθες τέθηκε σε λειτουργία μια νέα γεώτρηση, που βρίσκεται στην περιοχή Βρυσάκια του Αργασίου.  Η συγκεκριμένη γεώτρηση ήταν ταπωμένη για πολλά χρόνια. Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΖ προχωρήσαμε στην ενεργοποίησή της, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης με την υδροδότηση του Αργασίου και του Βασιλικού. 

Συγχαίρω θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της θετικής αυτής εξέλιξης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την επιστημονική ομάδα του καθηγητή κ. Λαμπράκη, που αφορά τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.  Η γεώτρηση στα Βρυσάκια θα μας δίνει 17 κυβικά νερό την ώρα, δηλαδή 408 κυβικά την ημέρα, ποσότητα που είναι αρκετή για να τροφοδοτούμε σπίτια και επιχειρήσεις.  Παρά την αβεβαιότητα που διακατέχει πλέον όλους μας για την κατάσταση της χώρας και το μέλλον της, η παρούσα Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να δρομολογηθούν ενέργειες που θα επιφέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας». 

Θέμα ημερών είναι η επαναλειτουργία του Μεταβυζαντινού Μουσείου του νησιού μας

Θέμα ημερών είναι η επαναλειτουργία του Μεταβυζαντινού Μουσείου του νησιού μας, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τη χρηματοδότηση του που όχι μόνο εξασφαλίζει το ποσό των 30.000€ αλλά και τη μέριμνα για την απόσπαση του απαιτούμενου προσωπικού. Απομένει η υπογραφή και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την οικονομική επιχορήγηση των αναγκών του και την απόσπαση προσωπικού.
Την εξαγγελία έκανε προ δυο περίπου εβδομάδων ο Βουλευτής του νησιού και Υφυπουργός Σταυρος Κοντονής προσθέτοντας πως περαιτέρω θα αξιοποιηθούν και τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για την ενίσχυσή του με επιπλέον προσωπικό. Και για άλλη μια φορά η εξαγγελία δεν έμεινε στα λόγια, αλλά έγινε πράξη αφου θεωρούσε αδιανόητο ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου το Μεταβυζαντινό Μουσείο, το οποίο κοσμεί την πλατεία Σολωμού, από το 1960, να φέρει ταμπέλα… ΚΛΕΙΣΤΟ.

ΠΗΓΗ:http://imerazante.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54