Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-13-7-2015

Ανακοίνωση εργατικού κέντρου Ζακύνθου για το τελευταίο περιστατικό με τους μετανάστες

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, με το ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό με τους 117 μετανάστες, που κατέληξε στο Κατάκολο, με ανακοίνωσή του, το εργατικό κέντρο Ζακύνθου, αναφέρει τα εξής:

«Το γεγονός αυτό, αποκαλύπτει για άλλη μία φορά την βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού και της αντί μεταναστευτικής πολιτικής τόσο τον προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της σημερινής.

Μίας πολιτικής που εκμεταλλεύεται στυγνά Έλληνες και ξένους εργάτες, που καλλιεργεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, που φτιάχνει φράχτες να αντιμετωπίσει τους «εχθρούς» εξαθλιωμένους μετανάστες, που έχει στηρίξει τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ εμποδίζοντας τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα μετανάστες να μετακινηθούν σε άλλες χώρες.

Όλα αυτά είναι απόρροια του ίδιου σάπιου κοινωνικό οικονομικού συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όσο υπάρχει θα υπάρχουν δουλέμποροι θα υπάρχουν θύματα.

Η διέξοδο βρίσκετε, ιδιαίτερα τώρα που περιμένουμε νέα μέτρα φωτιά στης πλάτες μας, στη δημιουργία ενός ρωμαλέου μετώπου πάλης Ελλήνων μεταναστών εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών. Που θα βάλει φρένο στα σχέδιά τους. Θα έχει προοπτική μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία χωρίς τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που θα αξιοποιεί της πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, με εργατικό έλεγχο.

Απαιτούμε:

Να παρασχεθεί, εκτός από τη στέγαση και σίτιση, πλήρης ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη στους μετανάστες.

Να μη διωχτεί ποινικά κανένας μετανάστης

Χορήγηση ασύλου και ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.

Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για όσους επιθυμούν να πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ».

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία-Συναλλαγές ατόμων με αναπηρία στις τράπεζες κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας:

«Ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση με Αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π.0000954ΕΞ2015/Χ.Π. 2775, για τις συναλλαγές από τις τράπεζες των ατόμων με αναπηρία, μετά από κινητοποιήσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων της, από το υπουργείο Οικονομικών, με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας».

Συγκεκριμένα επιτρέπεται κατά την Τραπεζική Αργία η ημερήσια καταβολή ποσού, εντός του ορίου των 60 ευρώ στα άτομα με αναπηρία (άνω του 67%) πλην συνταξιούχων, για τους οποίους ισχύουν ήδη οι διατάξεις αλλά και η άπαξ καταβολή ποσού εκατό είκοσι (120) ευρώ σε όλους τους δικαιούχους επιδομάτων ΑμεΑ. Οι παραπάνω συναλλαγές των ΑμεΑ θα γίνονται με την επίδειξη στο προσωπικό του πιστωτικού ιδρύματος οποιουδήποτε δημοσίου εγγράφου σε ισχύ, αποδεικτικού της αναπηρίας τους, όπως, ενδεικτικά, γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ή ανώτατη υγειονομική επιτροπή κ.λπ.

Στην περίπτωση, κατά την οποία οι συναλλαγές γίνονται με δικαστικό συμπαραστάτη του δικαιούχου, είναι απαραίτητη, επιπροσθέτως, η επίδειξη σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου.

Για την εφαρμογή της συναλλαγής της περίπτωσης των επιδομάτων τους ΑμεΑ, προηγείται δημόσια ανακοίνωση του αρμόδιου ΟΤΑ ή προνοιακού ή ασφαλιστικού φορέα για την κατάθεση του επιδόματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στο πεδίο εφαρμογής της απόφασης δεν εμπίπτουν όσοι δικαιούχοι είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ)».

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος συμμετείχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, συμμετείχε στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, υποβάλλοντας υπόμνημα σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο της ΚΕΔΕ, που αφορούσε την καταγραφή των προβλημάτων των ΟΤΑ και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Απασχόλησαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε κρίσιμους τομείς, όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα.

Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί σε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στους Δήμους από ευρωπαϊκά προγράμματα, τέθηκε η μελλοντική βιωσιμότητα της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αλλά και η διασφάλιση της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Έγινε διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση της Αυτοδιοίκησης και εκδόθηκε ψήφισμα, το οποίο υπέγραψε και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, ενώ αυτό εστάλη στον Πρωθυπουργό της χώρας, καθώς και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Στο ψήφισμα αναφέρονται αναλυτικά τα κάτωθι:

"Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δημάρχων της ΚΕΔΕ συνεκλήθη στις 9 Ιουλίου και αφού συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία των Δήμων και τις δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, αποφάσισε: 

1) Δηλώνει την αμέριστη στήριξη των Δημάρχων και της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού στην προσπάθεια επίτευξης έντιμης και βιώσιμης συμφωνίας με στόχο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. 

2) Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα προταθεί στην Πολιτεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και δύσκολα ζητήματα που προέκυψαν, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία μας, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή. 

3) Η Αυτοδιοίκηση δηλώνει ότι ενωμένη διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο και αρμοδιότητες στη νέα πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας, που θα διαμορφωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης".

Πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων  «ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015»

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου,
στο Λόφο  Στράνη και στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Δερματούσας.
Πρόκειται για μια πλειάδα εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες ελληνικού
έντεχνου τραγουδιού ,παραστάσεις αρχαίου δράματος, παιδικές θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες κλασικής μουσικής και εκδηλώσεις αλληλεγγύης με σκοπό την
ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου,κλπ.

17/07/2015  Παρασκευή, 21:00
Rock Times


20 ΧΡΟΝΙΑ  υπόγεια ρεύματα
Συμμετέχουν  : φόραλάμα  &  IZNOGOOD
Διοργάνωση Πολιτιστική Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ»
και Πολιτιστικός Σύλλογος Μπόχαλης
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ευρώ
18/07/2015  Σάββατο  21:15


Η Φωτεινή Βελεσιώτου, ζωντανά στον Πολυχώρο Γεύσεων «Πορτοκάλι» στο Αργάσι Ζακύνθου

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, λίγο μετά τις 22:00, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ζωντανά στον Πολυχώρο Γεύσεων «Πορτοκάλι» στο Αργάσι Ζακύνθου..

 Η μεγάλη περιοδεία της Φωτεινής Βελεσιώτου αυτό το καλοκαίρι με πολλούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο ως τη Γαύδο και από τη Ζάκυνθο ως τη Κω, τη φέρνει κοντά σε τόπους και ανθρώπους που αναζητούν το καλό ελληνικό τραγούδι.

Η Φωτεινή Βελεσιώτουείναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι «Μέλισσες» αλλά και το πρόσφατο «Διόδια». Τώρα και με ένα νέο δίσκο στις αποσκευές της σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη μας χαρίζει μοναδικές ερμηνείες σε μια παράσταση που θα μείνει αξέχαστη με τραγούδια από τη προσωπική της δισκογραφία και άλλα αγαπημένα σημαντικών δημιουργών.

Το ήθος και η ερμηνεία της αγγίζουν τον κόσμο μ” έναν τρόπο πρωτοφανή: δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει ακροατές γοητευμένους που η φωνή της τους μεταμορφώνει όπως μεταμορφώνει και το κάθε τραγούδι. Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια. Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι
Αργάσι, Ζάκυνθος-τηλ. κρατήσεων: 26950 45730 και 6972032698
Ανοικτά καθημερινά, μετά τις 7 μ.μ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54