Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-17-7-2015

ΝΕ Ζακύνθου ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό που διαδραματίστηκε στη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου, όλοι οι λαοί του κόσμοι το περιεγραψαν με μία λέξη: πραξικόπημα»!


Με ανακοίνωση της η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει: «Αυτό που διαδραματίστηκε στη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου, όλοι οι λαοί του κόσμοι το περιεγραψαν με μία λέξη: πραξικόπημα


Πραξικόπημα με στόχο την παραδειγματική ταπείνωση μιας κυβέρνησης κι ενός ολόκληρου λαού. Η γερμανική πολιτική ηγεσία της Ευρωζώνης, απειλώντας ευθέως με άτακτη χρεοκοπία ή σενάρια καθοδηγούμενης εξόδου απ” το ευρώ, εξασφάλισε μια συμφωνία-μνημόνιο, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη για την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Στην συμφωνία αυτή εμπεριέχονται υφεσιακά μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, που η εφαρμογή τους θα μας οδηγήσουν ξανά στην καταστροφή, μέτρα που δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της 5ετιας.

Η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη αντίθεση της στα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές.

Απέναντι όμως σ ένα τέτοιο πραξικόπημα σε βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να αποκρούσουν αυτές τις πιέσεις, , να αποτρέψουν σενάρια ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης και να επαναφέρουμε το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου στο προσκήνιο, ως το καθοριστικό στοιχείο της επόμενης μέρας.

Ταυτόχρονα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανατραπούν τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά κόμματος και κυβερνητικού προγράμματος πάνω στα οποία χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά , λαϊκά και ταξικά κινήματα που αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική επένδυση που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και δε πρέπει να διαρραγεί.

Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να απορρίψει την πρόταση των δανειστών , η οποία μας μετατρέπει σε κόμμα που θα εφαρμόζει ως κυβέρνηση σκληρές μνημονιακές πολιτικές, αναιρεί τη μέχρι σήμερα συνομολογούμενη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απλώνει την απογοήτευση στο κίνημα και στην Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, και, ακόμη χειρότερα, δε δίνει διέξοδο και προοπτική στα τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας.

Καμία εύκολη επιλογή δεν ανοίγεται μπροστά μας. Δεν μπορούμε, όμως, να πάμε πίσω από τις βαθιές ριζοσπαστικές τομές που έχουμε ανάγκη: τη ρήξη με τις πολιτικές της λιτότητας, την ανάκτηση της εργασίας, την παιδεία και την υγεία στα μέτρα των αναγκών μας, το ριζικό εκδημοκρατισμό του κράτους, την αναδιανομή πλούτου και ισχύος προς τα κάτω.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία ώρα, να δρομολογήσει εναλλακτικές πολιτικές αυτοδύναμης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Καλούμε τον βουλευτή Ζακύνθου, με την στάση του στη Βουλή και πάντα με βάση την συνταγματική επιταγή της κατα συνείδησης ψήφου, να σεβαστεί τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος, τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης και το ΟΧΙ του 68% των συμπολιτών μας στο δημοψήφισμα και να ψηφίσει ανάλογα.

Βουλευτής Ζακύνθου, Στ. Κοντονής: «Ουδείς παρουσίασε εναλλακτική πρόταση»!

«
H ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή «αποτυπώνει τη διάθεση της κοινωνίας να δοθεί άμεσα λύση, μέσα στο ευρώ», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

Παράλληλα ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «σοβαρό γεγονός με προεκτάσεις» το ότι 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «καταψήφισαν την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ειδικά στην Αριστερά τα πράγματα δεν κρίνονται βάσει συνταγματικών παραμέτρων, όπως πχ το αν υφίσταται ή όχι η δεδηλωμένη. «Στην Αριστερά έχουμε μάθει να λειτουργούμε διαφορετικά», σημείωσε ο κ. Κοντονής.

Με αφορμή τη δεδηλωμένη αντίθεση 109 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Κοντονής ρωτήθηκε κατά πόσο τα όργανα του κόμματος λειτούργησαν όπως έπρεπε, εκφέροντας γνώμη καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε:

«Οι συνεδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν πυκνές, συχνές. Σε αυτές αποτυπώνονται όλες οι διαθέσεις (…) Η διαφωνία αίρεται με την διατύπωση της πλειοψηφούσας άποψης (…) . Δεν γίνεται κάποιοι άλλοι να σηκώνουν το βάρος της συλλογικής προσπάθειας.»

Πρόσθεσε ο κ. Κοντονής, αναφερθείς στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

«Δεν κατατέθηκε εναλλακτικό σχέδιο (…). Όσοι συμμετείχαν, θα έπρεπε να αναλύσουν και να εκθέσουν το εναλλακτικό τους σχέδιο. Η άτακτη χρεωκοπία που θα έφερνε κοινωνική καταστροφή, δεν είναι φυσικά εναλλακτικό σχέδιο. Ούτε οι προτάσεις για προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς, ούτε οι ιδέες για να πάρουμε λεφτά από την Τράπεζα Ελλάδος. Ούτε φυσικά το σχέδιο Σόιμπλε, για Grexit και διπλό νόμισμα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σε σχετική ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε πριν τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, με τους δανειστές, αναφέρονται τα εξής: «Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου, εκτιμά, ότι ,μετά από πέντε χρόνια εξαντλητικών μνημονίων που φτωχοποίησαν τη χώρα, η νέα πρόταση των δανειστών που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή έως την Τετάρτη 15/7/2015, αποτελεί :

-ταφόπλακα για τους εργαζόμενους ,τους άνεργους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας

-προδοσία σε σχέση με το 61% της βούλησης του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε με το ηχηρό «ΟΧΙ» του  δημοψηφίσματος της  5ης Ιουλίου 2015

-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,  σε όφελος των τοκογλύφων και τραπεζών, ξένων και ντόπιων  και

-εξευτελισμό κάθε εναπομείναντος ίχνους ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τους έλληνες πολίτες.

Αντ’ αυτού, μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται «αριστερή» ,οφείλει να παραμείνει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις , για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με χρηματοδότηση και στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό και προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, με απόλυτο σεβασμό στην ετυμηγορία του κυρίαρχου λαού.

Ως εκ τούτου, Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ και  το Βουλευτή Ζακύνθου, ΝΑ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»!

Οδηγίες για το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Σύμπραξης-ΙΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ»

«Η Κοινωνική Σύμπραξη ΙΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ , με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ και εταίρους για την ΠΕ Ζακύνθου, τον Δήμο Ζακύνθου, την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, τον ΟΔΑΖ, τη ΧΕΝ, τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ «ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ», τον Σύλλογο Γονέων ΑΜΕΑ Ζακύνθου και τον Σύλλογο «Όνειρο του Παιδιού», πρόκειται να υλοποιήσει σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Κέρκυρας ,Λευκάδας , Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Ζακύνθου) δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό καθαρό εισόδημα) : • 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο • 4.500 € ετησίως για το ζευγάρι • Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Περιουσιακά κριτήρια : Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.

Προθεσμία Αιτήσεων : Από 15.07.2015 έως 05.08.2015

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων : Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:

• είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)

• είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης όπως παρακάτω αναφέρονται . Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:

-         ΔΕ Ζακυνθίων, Ποτάμι Αγ. Χαραλάμπους, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου, Ζάκυνθος τηλ. 2695022234

-         ΔΕ Αλυκών, Καταστάρι Ζακύνθου, πρώην Δημαρχείο, τηλ.26953612 00

-         ΔΕ Αρκαδίων, Βανάτο Ζακύνθου, πρώην Δημαρχείο, τηλ.26953609 08

-         ΔΕ Αρτεμισίων, Μαχαιράδο Ζακύνθου, πρώην Δημαρχείο, τηλ. 2695360201

-         ΔΕ Ελατίων, Βολίμες Ζακύνθου, πρώην Δημαρχείο, τηλ. 2695031579/ 26953610 26

-         ΔΕ Λαγανά, Παντοκράτορας Ζακύνθου, πρώην Δημαρχείο, τηλ. 2695051230

-         ΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Δ/νση Δημόσιας Υγέιας και Κοιν. Μεριμνας, Ελ. Βενιζέλου 1, Ζάκυνθος, τηλ. 26950278 95/ 26953621 25

-         Ι.Μ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ Γραφείο Ι.Μ. Ζακύνθου, Ελ. Βενιζέλου 3, 26950222 33 (εσωτ. 3) / 26950223 33 (εσωτ. 4)

-         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑμεΑ ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ Ισόγειο Διοικητηρίου Ζακύνθου , τηλ. 2695048435

-         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΛ. Βενιζέλου 9, τηλ. 6976434041

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟ 9.00 π.μ. έως 13.00μ.μ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ .

ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ:

-         ΑΦΜ (αιτούντα και εξαρτώμενων μελών)

-         ΑΜΚΑ (αιτούντα και εξαρτώμενων μελών)

-         ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (αιτούντα και εξαρτώμενων μελών)

Ε1, Ε2, Ε3 και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ του 2015 (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014) (αιτούντα και εξαρτώμενων μελών)».

Πολιτιστικά

Η τοπική πολιτιστική-αθλητική Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» και ο πολιτιστικός σύλλογος Μπόχαλης, παρουσιάζουν τα «ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ» την Παρασκευή στις 17 Ιουλίου, στις 21:15μ.μ., στο υπαίθριο δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου σε ένα rockfestival, με τη συμμετοχή των «ΦΟΡΑ ΛΑΜΑ».

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λιθακιάς Ζακύνθου, μαζί με την Α.Ο. «ΔΟΞΑ (ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής) σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, διοργανώνουν και φέτος το ετήσιο πανηγύρι του «Αγιαννιού του Θεολόγου» το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17/07/2015 - 14:22