Ειδήσεις από τα Χανιά

Ειδήσεις από τα Χανιά - Παρασκευή 17/07/15

Μ. Καρχιμάκης: Θέλω να πετύχει η χώρα

Η διακυβέρνηση Καραμανλή προσδιόρισε το μέλλον της χώρας μας, τόνισε στην ΕΡΑ Χανίων και στην εκπομπή «Καρφιά και Σχόλια», το στέλεχος του Κινήματος Σοσιαλιστών – Δημοκρατών του Γ. Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης. Οι Έλληνες πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, προκειμένου να ανατρέψουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις που υπονομεύουν τον εθνικό πλούτο της χώρας, τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος μετέφερε και μια πρόταση στην κυβέρνηση: Το 2013, οι σαμαροβενιζελική κυβέρνηση, έφερε στη βουλή ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο διαγράφονταν οι φορολογικές υποχρεώσεις όσων έδιωξαν 300 δις ευρώ από τη χώρα το διάστημα 2012-2013. Η κυβέρνηση οφείλει να έρθει σε σύγκρουση με τα βαθειά συμφέροντα, τόνισε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στ. Τζουμάκας: Η οικονομική διάλυση της χώρας

Η μόνη λύση για τη χώρα είναι να διεκδικήσει ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την παραγωγική ανασυγκρότησή της, τόνισε στην ΕΡΑ Χανίων και στην εκπομπή «Καρφιά και Σχόλια», ο Πρ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας. Οι συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατέστρεψαν τη χώρα, τόνισε ο κ. Τζουμάκας, ο οποίος εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας, έπρεπε να κλείσει τη συμφωνία από τον Φεβρουάριο και να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθούσαν στον απεγκλωβισμό της Ελλάδας.


Θανατηφόρο τροχαίο στο Λασίθι

Θανατηφόρο σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί, στην περιοχή Λίμνες στο Λασίθι, όταν συγκρούστηκε φορτηγό με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ οι οποίοι ανέσυραν νεκρή την οδηγό του αυτοκινήτου. Ο οδηγός του φορτηγού είναι καλά στην υγεία του.

Νεκρός από πυροβολισμό 32χρονος Ρεθυμνιώτης

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ένας 32χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο νεαρός μεταφέρθηκε από την περιοχή του Μυλοποτάμου στο Κέντρο Υγείας Περάματος με τραύμα στο κεφάλι. Άμεση κρίθηκε η διακομιδή του, στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα από το να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή ακόμη και αυτοκτονία.

Αποφάσεις από τον Ειρηνοδίκη για το Ελαφονήσι

Σε απόφαση κατέληξε ο Ειρηνοδίκης Χανίων αναφορικά με το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Κισσάμου κατά του Δήμου Καντάνου-Σελίνου για τα όρια των δύο δήμων στο Ελαφονήσι. Το πρωί της Παρασκευής θα εκδώσει αυτεπάγγελτη προσωρινή διαταγή για την αποβολή των καντινών και των ομπρελοκαθισμάτων και των δύο μονομετοχικών εταιρειών των δήμων από το Ελαφονήσι. Επιπλέον, από την στιγμή που θα εκδοθεί η προσωρινή αυτή διαταγή, οι εταιρείες των δύο δήμων που εκμεταλλεύονται την παραλία, θα πρέπει να απομακρύνουν καντίνες και ομπρελοκαθίσματα εντός 24 ωρών, διαφορετικά ορίστηκαν πρόστιμα που φτάνουν και στις 50.000 ευρώ την ημέρα.







Για εμπρησμό από αμέλεια 18χρονος Ηρακλειώτης

Στη σύλληψη ενός 18ρονου προχώρησαν οι αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής Αμπελούζου του Δ. Γόρτυνας. Από τη φωτιά κάηκε αγροτική έκταση πέντε στρεμμάτων με ξηρά χόρτα και οπωροφόρα δένδρα.

Στο λιμάνι της Σούδας το Rhapsody of the Seas

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα, για τέταρτη φορά το 2015, το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas της εταιρείας Royal Caribbean International. Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 2.359 επιβάτες και 797 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 7:00 προερχόμενο από το Μποντρούμ της Τουρκίας και θα αναχωρήσει στις 15:00 με προορισμό την Τσιβιταβέκια (Ρώμη).

Ενυδρείο Κρήτης: Ο «Θαλασσόκοσμος» στην 23η διεθνή θέση

Το Ενυδρείο της Κρήτης σύμφωνα με τη δημοφιλή ταξιδιωτική ιστοσελίδα tripadvisor.com βρίσκεται στα 25 καλύτερα ενυδρεία του κόσμου, ύστερα και από ψηφοφορία που έγινε από επισκέπτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Ο «Θαλασσόκοσμος» κατέλαβε την 23η θέση!

Πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής από τον Σύλλογο Τριτέκνων Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ρεθύμνης ανακοινώνει ότι στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)» γίνονται αιτήσεις από 15.07 έως 05.08. Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων

2.Το ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας

3.Ε1-Ε9-Εκκαθαριστικό 2015 (Αν δεν υποβληθεί η φορολογική δήλωση 2015 δεν μπορεί να γίνει η αίτηση).

Για την ένταξη στο πρόγραμμα σύμφωνα με την με αρ. Δ23/οικ.19162/1277/25-05-2015 ΦΕΚ1066/Β΄ Υπουργική Απόφαση το εισόδημα του ωφελούμενου όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:

Μεμονωμένο άτομο 3000

Διμελείς οικογένειες 4500

Τριμελείς οικογένειες 5400

Τετραμελείς οικογένειες 6300

Πενταμελείς οικογένειες 7200

Οι αιτήσεις θα γίνονται και στο Ρέθυμνο στο Εργατικό κέντρο από τις 8.30 έως 13.00 τις παρακάτω ημέρες:

Πέμπτη 23 -Παρασκευή 24 Ιουλίου, Πέμπτη 30-Παρασκευή 31 Ιουλίου και Τρίτη 4 Αυγούστου και Πέμπτη απόγευμα 6-8.

Στο Πέραμα τις υπόλοιπες μέρες πρωί 9.00 εως 13.00 και απόγευμα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Τηλ:2834022144 και 6977752179







«Ξηλώνονται» τα αυθαίρετα στον παραλιακό δρόμο της Νέας Αλικαρνασσού

Στην κατεδάφιση των αυθαίρετων τμημάτων του παραλιακού δρόμου της Νέας Αλικαρνασσού προχωρά μέχρι τις 5 Αυγούστου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Χθες, ο εκτελών χρέη ΓΓ, υπέγραψε απόφαση με την οποία ενεργοποιείται το πρωτόκολλο κατεδάφισης που εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2010, ώστε να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες κατεδάφισης θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις: Αποσύνδεση κεντρικής τροφοδοσίας τυχόν ισχυρών ρευμάτων προς αποφυγή ατυχημάτων. Αποξήλωση εξοπλισμού που τυχόν υφίσταται και μπορεί να αφαιρεθεί με σκοπό τη μη καταστροφή του (π.χ. φωτιστικά). Έναρξη εργασιών καθαίρεσης δομικών κατασκευών, κυρίως με μηχανήματα έργου που διατίθενται από τον ανάδοχο του έργου των κατεδαφίσεων.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε την Τετάρτη για να εκτιμήσει τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την διαπραγμάτευση της χώρας με τους πιστωτές και τη νέα συμφωνία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ένα πραξικόπημα σε βάρος της χώρας, της εκλεγμένης κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Ένα πραξικόπημα που το είδαν όλοι οι λαοί της γης να γίνεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, με την απειλή της άμεσης καταστροφής του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και του ολοκληρωτικού κουρέματος καταθέσεων. Η συμφωνία, την οποία υποχρεώθηκε να υπογράψει ο Πρωθυπουργός κάτω από το τεράστιο βάρος της ευθύνης για την τύχη της χώρας, όχι μόνο δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά αντίθετα συνεχίζει υφεσιακές πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Συγχρόνως επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής και προσβλητικές για ανεξάρτητο κράτος προβλέψεις. Τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που μόλις πριν μια βδομάδα ψήφισε το περήφανο ΟΧΙ στην αδιέξοδη λιτότητα. Οι όποιες ρυθμίσεις για το χρέος και οι χρηματοδοτήσεις για ανάπτυξη, αν και δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η επίλυση του προβλήματος στα πλαίσια της Ε. Ε. δεν μπορούν να συνοδεύονται με τη δέσμευση του εθνικού πλούτου και την υπαγωγή της χώρας σε υφεσιακά μνημόνια».

Χανιά: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Ανακοίνωση για την στάση που κράτησαν κατά την ψηφοφορία στην Βουλή οι βουλευτές των Χανίων εξέδωσε το ΕΠΑΜ. "Μετά την ψηφοφορία στην Βουλή των Ελλήνων το Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων ένιωσε την μεγαλύτερη απογοήτευση, διότι την στιγμή που ο νομός έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό (74%) του ΟΧΙ ενάντια στην Ευρώπη των κατακτητών, ΟΛΟΙ οι Χανιώτες βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ», επισημαίνουν στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία τονίζουν:. «Η ευθύνη τους είναι τεράστια, διότι αυτοί ξέρουν πολύ καλύτερα από τον απλό (επιτυχώς) απληροφόρητο πολίτη, ότι η χώρα με αυτή τη συμφωνία τώρα ουσιαστικά παραδίνεται στα χέρια των ξένων. Όλη η δημόσια περιουσία περιέρχεται στα χέρια των ξένων, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Ένας μηχανισμός ο οποίος έχει περάσει τεχνηέντως, ως ένας απλός μηχανισμός δανεισμού. Στην ουσία είναι ένα υπερκράτος, το οποίο αναλαμβάνει την κυριαρχία της Ελλάδας άνευ όρων και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ».

Ζητήματα αστυνόμευσης στο Δήμο Αμαρίου

Ζητήματα αστυνόμευσης στο Δήμο Αμαρίου Ρεθύμνου, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Δημάρχου Παντελή Μουρτζανού με τον Διευθυντή Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη. Ο Δήμαρχος περιέγραψε τα προβλήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περιοχή και ιδιαίτερα του φαινομένου της ζωοκλοπής, που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί από την Αστυνομία ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης. Επίσης, μετέφερε στον Ταξίαρχο την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για αυξημένη – έξυπνη και ευέλικτη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι κλοπές και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Παρουσιάστηκε και στο Ρέθυμνο το «We do local»

Σύσσωμη η αγορά του τουριστικού επιχειρείν, τοπικοί παραγωγοί και παράγοντες του τουρισμού του Ν. Ρεθύμνης παρευρέθηκαν στο ξενοδοχείο Grecotel White Palace στον Aδελιανό Κάμπο, στην εκδήλωση παρουσίασης του προτύπου πιστοποίησης τουριστικών μονάδων We do local. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκατέσσερις σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης που σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και την Local Food Experts sce στόχο έχουν στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση την φιλοσοφία του We do local, πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών που πράττουν για την στήριξη και προβολή του τόπου τους. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται, προωθούνται για τις υπηρεσίες τους μέσω ενός ενιαίου σήματος το We do local, λαμβάνοντας έτσι στα χέρια τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης.

Συναυλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Σκακιστικού τουρνουά στην Παλαιόχωρα

Στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία του Μουσικού Συνόλου «ΒΑΜΟΣ», τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ., στον Πεζόδρομο του Πολιτιστικού Κέντρου της Παλαιόχωρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις Ελλήνων κυρίως δημιουργών, αλλά και κομμάτια από το ξένο ρεπερτόριο τα οποία άφησαν την σφραγίδα τους την εποχή που κυκλοφόρησαν. Η συναυλία στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.




Η μουσικοχορευτική παράδοση της ανατολικής Κρήτης

Διημερίδα με θέμα “Η μουσικοχορευτική παράδοση της ανατολικής Κρήτης” οργανώνουν σήμερα και αύριο οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μαρωνιάς και Πραισού. Η πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί στον Αγιο Σπυρίδωνα, η δεύτερη στη Μαρωνιά. Στο πλαίσιο της διημερίδας θα γίνουν ιστορικές αναδρομές και ειδικά αφιερώματα στους Φοραδάρη, Καλοχωριανό, Κιρλίμπα, Δερμιτζογιάννη Γ. Κοσκίνη και Μ. Καζαμιά. Επίσης θα εξεταστεί η γυναικεία προσφορά στη μουσικοχορευτική παράδοση. Τέλος, γνωστοί καλλιτέχνες της περιοχής θα συμμετέχουν σε παραδοσιακό γλέντι για να διασκεδάσουν τους συμμετέχοντες.

Καντάδα στους δρόμους του χωριού!

Καντάδα στους δρόμους του χωριού Μύρτος θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 9.30,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Κύρβεια 2015’’. Θα ακολουθήσει κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη. Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύρτου και η κοινότητα Μύρτου

Ο καιρός

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στην Κρήτη η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 27 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54