Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 12-8-2015

Εκτεταμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παραεμπορίου το τελευταίο δίμηνο στην Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν περισσότεροι από τριάντα πλανόδιοι μικροπωλητές κατασχέθηκαν 849 προϊόντα και βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 31.000 ευρώ Τριανταμία συλλήψεις πλανόδιων μικροπωλητών, ημεδαποί και αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ειδικών δράσεων που έχουν αναπτυχθεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ζακύνθου το τελευταίο δίμηνο (Ιούνιος-Ιούλιος) για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Οι έλεγχοι αυτοί επικεντρώθηκαν στις τουριστικές περιοχές κυρίως του νησιού και αποτελούν μέρους του ειδικότερου σχεδίου δράσης για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών των Ιονίων Νησιών.Επιπλέον κατασχέθηκαν 849 προϊόντα παραεμπορίου τα οποία προορίζονταν να πωληθούν στην τοπική αγορά και βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 31.000 ευρώ.

Ληστεία με χρήση βίας κατά ηλικιωμένου

Καταγγέλθηκε σήμερα (10.08.2015) το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά Ζακύνθου, ότι χθες το βράδυ, στην περιοχή Ρομίρι Ζακύνθου, δύο δράστες, αφού αρχικά εισήλθαν στην οικία 87χρονου ημεδαπού στη συνέχεια με τη χρήση βίας τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ. Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση κάνναβης

Συνελήφθη χθες (08.08.2015) το μεσημέρι στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 35χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, ο 35χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, σε συσκευασίες, συνολικού βάρους (207,6) γραμμαρίων περίπου. Επίσης, κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Στη «φάκα» για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, συνολικά τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις αφορούσαν τον εντοπισμό, μιας 40χρονης υπηκόου Συρίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας την Παρασκευή (07.08.2015) καθώς και δύο ακόμη υπηκόων Συρίας, ηλικίας 18 και 19 ετών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, το Σαββάτο (08.08.2015), κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκαν, δικογραφίες για τα αδικήματα της κατοχής και χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και της παράνομης εξόδου από τη χώρα. Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Εντοπισμός θαλάσσιας νάρκης

Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου από τηλεφώνημα που δέχθηκε για τον εντοπισμό μιας θαλάσσιας νάρκης στην παραλία Άμπουλα Τραγακίου. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Υπηρεσίας όπου διαπίστωσαν την ύπαρξή της σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από την ακτή και σε μικρό βάθος μέσα στην θάλασσα. Η νάρκη χρονολογείται από την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και φέρεται να ποντίστηκε στην περιοχή ή να την μετέφεραν τα κύματα. Ωστόσο, αναμένεται η άφιξη πυροτεχνουργών και δυτών από Ειδικά για τετοιες περιπτώσεις Κλιμάκια προκειμένου να την εξουδετερώσουν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Μηνιαία δραστηριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών των Ιονίων Νησιών

Συνελήφθησαν συνολικά (438) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (107) υποθέσεις που αφορούσαν την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας, μαστροπείας, ληστειών, παιγνίων, κλοπών και διαρρήξεων, την διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλων αδικημάτων

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, για το χρονικό διάστημα του Ιουλίου 2015, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Λευκάδα καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Αναλυτικά:

1. Συνελήφθησαν συνολικά (438) άτομα, από τα οποία (174) στην Ζάκυνθο, (168) στην Κέρκυρα, (55) στην Κεφαλονιά και (41) στην Λευκάδα .

Από τις συλλήψεις αυτές η μία (1) αφορούσε τη σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι (2) για ληστεία, οι (3) για μαστροπεία, οι (8) για παίγνια, οι (28) αφορούσαν την σύλληψη διαρρηκτών, (35) ακόμη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και (41) συλλήψεις μη νόμιμων αλλοδαπών.

2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (107) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:
1 υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας
1 υπόθεση μαστροπείας
2 υποθέσεις ληστείας
2 υποθέσεις παράνομου «τζόγου»
27 υποθέσεις ναρκωτικών
74 ακόμη υποθέσεις για κλοπές, για παράνομη οπλοκατοχή και άλλα αδικήματα.

Πολιτιστικά

12/08/2015 Τετάρτη   21:15
«Αχαρνής» του Αριστοφάνη
Αρχαία Κωμωδία
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΑΠΟΔΟΣΗ: Γιάννης Κακλέας
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,Αρης Σερβετάλης,Φάνης
Μουρατίδης,Λεωνίδας Καλφαγιάννης,Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.κ.α
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
ΕΙΣΟΔΟΣ:  18 ευρώ ενήλικες, 15 ευρώ (φοιτητικό-πολυτέκν -ΑΜΕΑ), 12 ευρώ
(παιδικό-Ανέργων)




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54