Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-15-8-2015

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και δωροληψία υπαλλήλου

Συνελήφθησαν στις 10-08-2015 σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αττικής, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δυο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους, 34 και 31 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη αρχικά ο 34χρονος, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των δέκα χιλιάδων πεντακοσίων σαράντα (10.540) ευρώ.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο αστυνομικοί, ισχυριζόμενοι ότι τους έχει ανατεθεί ο έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των παραπάνω ιδιωτών, απαιτούσαν εκβιαστικά από αυτούς το χρηματικό ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη διενέργεια των ελέγχων.Μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό διαμορφώθηκε στις δέκα χιλιάδες πεντακόσιες σαράντα (10.540) ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν στη κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του 34χρονου σε περιοχή της Ζακύνθου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο ένας από τους παραπάνω ιδιώτες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, το χρηματικό πόσο των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν δήθεν έλεγχοι.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος είχε αναχωρήσει πριν λίγες μέρες από το νησί, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία συνεργάζεται για την υπόθεση με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.
Ο 31χρονος προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου και μαζί με τον 34χρονο θα οδηγηθούν, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στην αρμόδια Εισαγγελία.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Θετική εξέλιξη για το έργο «φάντασμα» της πλατείας Σολωμού

Τέλος στον προβληματισμό της Ζακυνθινής Κοινωνίας, έρχεται να βάλει ο Υφυπουργός κ.Σταύρος Κοντονής, αναφορικά με την Πλατεία Σολωμού, που εδώ κι ένα χρόνο, από όταν εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης και πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα χρηματοδότησης της, αποτελεί εργοτάξιο.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Υφυπουργού αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σας γνωστοποιούμε ότι μετά από μια σειρά συντονισμένων επαφών του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία άρσης του δεσμευμένου ποσού από τον λογαριασμό που διατηρεί ο Δήμος Ζακύνθου στην Τράπεζα της Ελλάδας, σχετικά με το έργο της ανακατασκευής της Πλατείας Σολωμού.

Ο Υφυπουργός, μετά από επανειλημμένες συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη, πέτυχε να γίνει κατανοητό ότι η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί προτεραιότητα και άμεση ανάγκη για την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, υπερκεράστηκαν οι καθυστερήσεις της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) στην οποία δόθηκαν οδηγίες για άμεσες ενέργειες προς την κατεύθυνση των όσων συμφώνησε ο Υφυπουργός, και η οποία δήλωσε ότι θα ενεργήσει το συντομότερο δυνατόν.
Μετά τις υπηρεσιακές ενέργειες θα ακολουθήσει η απεμπλοκή του ποσού, ώστε με την απορρόφηση του από τους δικαιούχους εργολήπτες, να προωθηθεί η αποπληρωμή και η συνέχιση των εργασιών.

Πλέον, για την αποπεράτωση του έργου, εκκρεμεί η κατάθεση της μελέτης αναθεώρησης από την Δημοτική αρχή, για να εκλείψει και το τελευταίο πρόσκομμα, ώστε η κεντρικότερη πλατεία του νησιού να παραδοθεί τάχιστα στους πολίτες της Ζακύνθου, αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες της.
Η υπόθεση της καταστροφής της πλατείας, αποτέλεσε και αποτελεί ένα μέγα σκάνδαλο για το οποίο η Δικαιοσύνη θα έχει και τον τελικό λόγο, ώστε η έλλειψη σεβασμού στην φορολογική συνεισφορά των Ελλήνων πολιτών να μη μείνει ατιμώρητη».


Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 78χρονης ημεδαπής και τον σοβαρό τραυματισμό μίας 43χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας

Στις 12.08.2015 το πρωί, στο 2ο χλμ Ζακύνθου- Κερίου, επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του καθώς και τον τραυματισμό των δύο επιβαινόντων στο αυτοκίνητο (θανάσιμος μιας 78χρονης και το σοβαρός μίας 43χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας). Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου.

Ένα ακόμα τροχαίο, με θανάσιμο τραυματισμό 30χρονου υπηκόου Μ. Βρετανίας

Στις 14.08.2015 το πρωί, στο 9ο χλμ της Ε.Ο Ζακύνθου- Κερίου, επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος υπήκοος Μ. Βρετανίας, συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου, οδηγού του επιβατικού αυτοκινήτου. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου.

Από πανηγύρια…άλλο τίποτα στις 15 Αυγούστου

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015,
Εορτή της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, και οι αφιερωμένοι στην Παναγία ναοί του νησιού
πανηγυρίζουν με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.

Ιερός Ναός Παναγίας Κεριώτισσας στο Κερί – Ζάκυνθος
Παρασκευή 14 Αυγούστου – Παραμονή
Στις 20:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Σάββατο 15 Αυγούστου
Στις 08:00 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στις 19:30 θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στο τέλος της οποίας θα γίνει η Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στο χωριό.

Μετά το τέλος της λιτανείας θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί και πανηγύρι.

Ιερός Ναός Υπεραγίας Θεοτόκου στα Λαγκαδάκια – Ζάκυνθος
Παρασκευή 14 Αυγούστου – Παραμονή
Στις 19:30 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ” Αρτοκλασίας.

Σάββατο 15 Αυγούστου
Στις 07:30 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.Στις 20:30 θα τελεστεί Δοξολογία στο τέλος της οποίας θα γίνει η Λιτάνευση του Επιταφίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καλαμάκι – Ζάκυνθος
Παρασκευή 14 Αυγούστου – Παραμονή
Στις 20:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και των Εγκωμίων στην Παναγία μας.

Σάββατο 15 Αυγούστου
Στις 08:30 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στις 19:45 θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στο τέλος της οποίας θα γίνει η Λιτάνευση του Επιταφίου στο χωριό.


Ιερός Ναός Παναγίας Καταστάρας στο Καταστάρι – Ζάκυνθος
Σάββατο 15 Αυγούστου
Στις 20:00 θα τελεσθεί παράκληση στο τέλος της οποίας θα γίνει η Λιτάνευση του Επιταφίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κοινότητα Κατασταρίου.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι με πυροτεχνήματα.

Ιερός Ναός Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης στο Μουζάκι, Άνω Χωρίο – Ζάκυνθος
Παρασκευή 14 Αυγούστου – Παραμονή
Στις 20:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Σάββατο 15 Αυγούστου
Στις 07:30 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τις βραδιές του εορταστικού διημέρου, Παρασκευής και Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι στον προαύλιο χώρο του Ναού με ορχήστρα, χορό, ψητά και παστελοφυτούρες.

Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης στην πόλη της Ζακύνθου
Σάββατο 15 Αυγούστου
Στις 19:15 θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση στο τέλος της οποίας θα γίνει η Λιτάνευση του Επιταφίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Ζακύνθου.


Ιερός Ναός Παναγίας Καντουνιώτισσας στο Τραγάκι – Ζάκυνθος
Παρασκευή 14 Αυγούστου – Παραμονή
Στις 20:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ” Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Σάββατο 15 Αυγούστου
Στις 07:30 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Πολιτιστικές εκδηλώσεις

14/08/2015  Παρασκευή  21:00
Μουσική Βραδιά ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ-ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου

16/08/2015  Κυριακή  21:30-Πάνος Κιάμος-Συναυλία-Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.
17/08/2015   Δευτέρα   21:00
Ο Μαγικός Κόσμος της Παραμυθούπολης
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Ελένη Ζελίνου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Γιώργος Γρηγοριάδης
ΣΚΗΝΙΚΑ: Νίκος Λαμπρόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Γαβρόπουλος
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 ευρώ

19/08/2015  Τετάρτη   21:15
ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΑΣ-ΟΠΕΡΕΤΑΣ-ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ   από το  «Ωδείο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ»  με καλλιτέχνες -πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με τη συμμετοχή της Ανδρικής Χορωδίας  «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» .
Ενορχηστρωτής-Μαέστρος:Κώστας Μεϊντάνης
Στο πιάνο Η Ελένη Μπελιμπασάκη
Ερμηνεύουν: Μαριάννα Μανσόλα:Σοπράνο,Βάϊα Κωφού:Σοπράνο, Ελένη Τρούσσα:
Σοπράνο, Ανδριάνα Λυκούρεση:Σοπράνο,Διονύσης Τσαντίνης:Βαρύτονος,Δημήτρης
Σιγαλός:Τενόρος,Αρκάδιος Ρακόπουλος:Βαρύτονος,Χρήστος Αμβράζης:Μπάσος.
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΒΑΡΥΤΟΝΟΣ: Παναγιώτης Τρούσσας
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Χρυσάνθη Ψαροπούλου

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54