Ειδήσεις από Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΗΣΕΙΣ-10-9-2015

Αύξηση τουριστικής κίνησης

Με οριακή αύξηση το κινείται πρώτο οκτάμηνο της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο, δηλώνει η Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά. Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου τον μήνα Αύγουστο 2015, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει αύξηση 2,98%, ενώ για το οκτάμηνο, η συνολική μεσοσταθμική αύξηση ανέρχεται σε 4,82%.
Πιο αναλυτικά, βλέπουμε τα εξής:



ΕΤΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΜΑΙΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

2014

4258

64848

113299

140260

144426

467091

2015

4125

66826

118972

150964

148737

489624

ΔΙΑΦΟΡΑ

-133

1978

5673

10704

4311

22533

% ΑΥΞΗΣΗ

-3,12 %

3,05 %

5,01 %

7,63 %

2,98 %

4,82 %


Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού για το μήνα Αύγουστο, η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και την κύρια αγορά μας, παρουσιάζει αύξηση 9,17%.

Από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, μικρή αύξηση παρουσιάζουν η Ολλανδία 5,15% και η Αυστρία 5,55%, ενώ μεγάλη μείωση παρουσιάζει η Γερμανία 27,04%, η Ουγγαρία 19,35% και το Βέλγιο 10,32%.

Στις ανατολικές αγορές, μεγάλη πτώση συνεχίζει να παρουσιάζει η Ρωσία 81,76% και η Λευκορωσία 32,07%, η οποία είναι και αναμενόμενη, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η Πολωνία 29,96%.

Από τις Βαλκανικές χώρες, η Ρουμανία παρουσιάζει αύξηση 73,76%.

Επίσης, η Ιταλία παρουσιάζει αύξηση, της τάξεως του 16,21%.

Το Ισραήλ, ως νέα αγορά, παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα, παρότι ακόμη τα νούμερα είναι μικρά, υπερδιπλασιάζοντας τις αφίξεις σε ποσοστό 147,45%.

Αντίστοιχα, από το λιμάνι της Ζακύνθου, η κίνηση του εσωτερικού τουρισμού για τον μήνα Αύγουστο παρουσίασε μείωση σε σχέση με πέρυσι, παρότι ο Αύγουστος είναι ο κύριος μήνας της εσωτερικής αγοράς.

Ανακοινώσεις δήμου Ζακύνθου: Επίσκεψη Ισραηλινής δημοσιογράφου

Τον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Παύλο Κολοκοτσά, επισκέφθηκε η δημοσιογράφος-φωτογράφος από το Ισραήλ, κ. Gili Mazza, η οποία θα παραμείνει στο νησί μας μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να καταγράψει εικόνες από τις φυσικές μας ομορφιές, από τον πολιτισμό και την παράδοσή μας. 

Συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου, κ. Αντώνη Νικολουδάκη, καθώς και από την υπεύθυνη του γραφείου τουρισμού, κ. Αθηνά Κάρδαρη, η κ. Mazza πήρε στοιχεία από τον Δήμαρχο για όλα τα ζητήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, με τον κ. Κολοκοτσά να επισημαίνει ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός της σε κάθε βήμα της και σε ό,τι χρειαστεί.

"Κατ´ αρχήν, ευχαριστώ την κ. Mazza που ήρθε στο νησί μας, καθώς και για την επίσκεψή της στο γραφείο μου. Ο Δήμος Ζακύνθου έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στη διεθνή προβολή του νησιού μας. Τέτοιες επισκέψεις, λοιπόν, μόνο όφελος έχουν για τον τόπο μας, για τους επαγγελματίες και για τους κατοίκους. Η κ. Mazza ήρθε εδώ μέσω του ΕΟΤ Ισραήλ, ενώ λάβαμε και συστατική επιστολή για τη δουλειά της από την Πρεσβεία του Ισραήλ και εμείς έχουμε αναλάβει τη φιλοξενία της" ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κολοκοτσάς έδωσε στη δημοσιογράφο μια γκραβούρα με την παλιά Ζάκυνθο και πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας του νησιού μας στο εξωτερικό. 

Η κ. Mazza είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά ζει και εργάζεται στο Ισραήλ. Αρθρογραφεί στο GLOBES, στο Facebook του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας του Ισραήλ "Greece in Tel Aviv" το οποίο δημοσιεύει επίσης τουριστικού ενδιαφέροντος θέματα και δραστηριότητες.

Τέλος, η δημοσιογράφος θα πάει σε παραδοσιακά καφενεία του νησιού μας, σε παραλίες όπου φωλεοποιεί η χελώνα καρέτα-καρέτα, θα καταγράψει εικόνες από ιππασία σε κάποια ακτή και θα αναζητήσει κάθε τι που θα είναι εναλλακτική μορφή τουρισμού. 

Εκδήλωση για τις «Γαλάζιες σημαίες»

Στην τιμητική βράβευση του ναυαγοσώστη, Δημήτρη Αμπελά, που προ ημερών έσωσε ένα 4χρονο παιδάκι από πνιγμό σε παραλία του Βασιλικού προχώρησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης που έγινε για τις "Γαλάζιες Σημαίες" στο Πνευματικό Κέντρο και η οποία είχε ως θέμα την παρουσίαση της δυναμικής της τουριστικής αγοράς από Σκανδιναβία και Πολωνία. 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου, κ. Αντώνης Νικολουδάκης, ο ταμίας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, κ. Σπύρος Μησιακούλης, ο Υπεύθυνος Συντονισμού Προγραμμάτων Green Key & Blue Flag στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, κ. Σεραφείμ Χατζησκάκης, καθώς και ο κ. Μπαμπάνης από τη North Events, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική των αγορών της Σκανδιναβίας και της Πολωνίας. 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Για το 2015, επτά "Γαλάζιες Σημαίες" κόσμησαν επτά παραλίες του νησιού μας στις Δημοτικές Ενότητες Αλυκών και Αρκαδίων. Πέρα από τη διατήρηση αυτής της βράβευσης, ο Δήμος Ζακύνθου ασχολήθηκε αποφασιστικά για την οργάνωση 8 ακόμη υποψήφιων παραλιών στις Δημοτικές Ενότητες Ζακυνθίων και Λαγανά, με στόχο τη βράβευση 15 παραλιών το 2016, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Ζακύνθου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, τους αιρετούς, την Επιτροπή Τουρισμού, τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού, τους προέδρους των Κοινοτήτων και γενικότερα όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μας εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες για την υποδοχή των πολυάριθμων τουριστών μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αφού στο εγγύς μέλλον θα ελεγχθούν άλλες τρεις παραλίες και ευελπιστούμε ότι και πάλι θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε».  

Συνελήφθησαν έξι άτομα, στα Ιόνια Νησιά, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, δενδρύλλια και ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθησαν χθες (08.09.2015) στην Λευκάδα, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, έξι άνδρες, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.

Αναλυτικότερα, οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούσαν τον εντοπισμό στην Λευκάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, ενός 51χρονου ημεδαπού στην κατοχή του οποίου καθώς και σε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (11,6) γραμμαρίων περίπου και ενός 31χρονου υπηκόου Η.Π.Α, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, (8) ναρκωτικά χάπια καθώς κι άλλα αντικείμενα χρήσης.

Η τρίτη περίπτωση αφορούσε τον εντοπισμό ενός 36χρονου ημεδαπού στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, όπου σε υπαίθρια έκταση της αγροικίας του βρέθηκαν και εκριζώθηκαν (4) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,20 έως 0,50 εκατοστών περίπου.

Δύο ακόμη περιπτώσεις αφορούσαν στον εντοπισμό στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, ενός 31χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ενός 46χρονου υπηκόου Αλβανίας σε βάρος το οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, αντίστοιχα.  

Στην τελευταία υπόθεση συνελήφθη χθες (08.09.2015) το μεσημέρι στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, 35χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν (94) ναρκωτικά χάπια καθώς και ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους (294) γραμμαρίων περίπου. Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην περιοχή Αργάσι στην Ζάκυνθο δύο ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων, για κατοχή και πώληση απομιμητικών προϊόντων

Συνελήφθησαν χθες (07.09.2015) το μεσημέρι στην Ζακύνθου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο γυναίκες 35 και 43 ετών, για πώληση απομιμητικών προϊόντων. Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας , της απάτης , για παραβάσεις των Νόμων Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού και Περί Σημάτων, καθώς όπως διαπιστώθηκε, διέθεταν προς πώληση, ως ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Αργασίου, απομιμήσεις επώνυμης εταιρείας.

Οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ . Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (162) απομιμητικά προϊόντα.

Προεκλογική κίνηση:

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι το ψηφοδέλτιο που θα εκπροσωπήσει τον Συνασπισμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» των συνεργαζόμενων κομμάτων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΔΗΜ.ΑΡ.) για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, συγκροτείται από τους παρακάτω:

Ποταμίτη Δημήτριο του Διονυσίου, Δικηγόρο

Χαρίζη Ανθοκλή (Μάνθο) του Αναστάση, Υδραυλικό

Μποτώνη Διονύσιο του Αθανασίου, Συνταξιούχο Δάσκαλο.

«Τα κόμματά μας, ανανεωμένα σε συντριπτικό ποσοστό, απαλλαγμένα από τα βαρίδια του παρελθόντος, και έχοντας κάνει την αυτοκριτική τους για τα σφάλματα τους, με νέες ιδέες και πρόγραμμα απευθύνονται στη λογική και στο συναίσθημα του κεντροαριστερού ψηφοφόρου, ο οποίος παραπλανήθηκε από δήθεν αριστερές δυνάμεις, οι οποίες έταξαν τα πάντα στους πάντες, όχι για να τα υλοποιήσουν, αλλά για δικό τους όφελος. Θα πρέπει να δει τα πράγματα ξεκάθαρα και να αποφασίσει ανεπηρέαστα για το μέλλον του. Θα εμπιστευτεί τους καιροσκόπους ή θα επανέλθει στο φυσικό χώρο του, το σπίτι του, όπου λέγεται η αλήθεια και δεν δίνονται υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν;».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 εορτάζεται η Ημέρα Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 304/2001 ΠΔ (ΦΕΚ 207Α) για τον εορτασμό της ημέρας θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄, με το Ιερατείο της πόλης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν : Ο ΛΑΟΣ και οι ΑΡΧΕΣ σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.

Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την Ιεροτελεστία, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής.

Ορίζεται τελετάρχης στο χώρο κατάθεσης στεφανιών η κ. Λούτα Γρηγορία, υπάλληλος της Π.Ε Ζακύνθου.

Ορίζουμε γενικό σημαιοστολισμό την ημέρα της εορτής από 08:00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου. Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου από τη Δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης της Εορτής.

 



 
 




 
 



















Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/09/2015 - 16:14