Λαϊκή Ενότητα: Πλαστή μνήμη και πραγματικός εμπαιγμός

Η επικαιρότητα κυριαρχείται από την διένεξη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράτυπα πτυχία, με την μεν κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να επιλύσει ένα πρόβλημα υλοποιώντας ένα νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ (επί υπουργίας Γιαννάκου) , την δε αντιπολίτευση, να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση νομιμοποιεί προσλήψεις ατόμων με πλαστούς τίτλους, στο Δημόσιο.

Και οι δύο ψεύδονται και αποκρύπτουν ότι με βάση την ,ψηφισμένη από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, νομοθεσία λειτουργούν αμφιβόλου ποιότητας και νομιμότητας ιδιωτικά ΤΕΕ, τα οποία απονέμουν παράτυπους τίτλους στους αποφοιτήσαντες. Ένα καθεστώς ετών, βάσει του οποίου απαξιώνεται το δημόσιο σχολείο και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης οι μαθητές. Οι καταγγελίες δε και οι διακηρύξεις της ΝΔ περί νομιμότητας αποκρύπτουν το γεγονός ότι πλαστά πτυχία και πλαστά πιστοποιητικά προωθήθηκαν από το κομματικό κράτος για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων. Μας προκαλούν λοιπόν οργή για άλλη μια φορά οι αντιδράσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που ενώ ψηφίζουν μνημονιακούς νόμους που υποβαθμίζουν την δημόσια παιδεία και διαλύουν την δημόσια διοίκηση, εμφανίζονται και ως τιμητές καταλογίζοντας την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

Η μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων, η οικονομική στήριξη της δημόσιας παιδείας ώστε να λειτουργούν σχολεία που θα προσφέρουν ουσιαστική παιδεία, και η ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης με νέους ανθρώπους με τα κατάλληλα προσόντα . 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54