Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΕΒ, ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

Αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015, ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ έκανε μια δήλωση που έμεινε στην Ιστορία για τον κυνισμό της: “Δεν υπάρχει δημοκρατική επιλογή (ενός λαού) εναντίον των συνθηκών της Ε.Ε.”, προειδοποίησε ορθά- κοφτά ο πρόεδρος της Κομισιόν, στη γραμμή που είχε χαράξει, λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν δήλωνε “οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα”!

Αύριο Τρίτη, η Ελληνική Δημοκρατία υποδέχεται τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ με όλο τον σεβασμό που αρμόζει σε ταξίαρχο ο οποίος πραγματοποιεί τακτική επιθεώρηση τάγματος. Το μεσημέρι, ο επικεφαλής της Κομισιόν θα επιθεωρήσει το προεδρικό Μέγαρο και το μέγαρο Μαξίμου, όπου ασφαλώς θα επαινέσει για άλλη μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα για τον “μεταρρυθμιστικό” του ζήλο και για το πολιτικό “θάρρος” που τον χαρακτηρίζει, μετά την αποφράδα 13η Ιουλίου του περασμένου έτους.

Το βράδυ, ο θεσμικός παράγοντας της Ε.Ε. θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια γενική συνέλευση του... ΣΕΒ, ωσάν θα θέλει να διατυμπανίσει σε όλο τον κόσμο ποια συμφέροντα και ποιες“αξίες” υπερασπίζονται η Επιτροπή και η Ένωση τις οποίες εκπροσωπεί. Απ' ό,τι διαβάζουμε στα σχετικά ρεπορτάζ καλά δικτυωμένων με τον ΣΕΒ εφημερίδων, ο πρόεδρος των βιομηχάνων, κ.Φέσσας, θα ζητήσει από τον Γιούνκερ τη βοήθειά του στη μάχη εναντίον της... φοροδιαφυγής! Με άλλα λόγια, ο εκπρόσωπος των ολιγαρχών, πολλοί εκ των οποίων φιγουράρουν σε λίστες φοροδιαφυγής, τύπου Λαγκάρντ, Panama Papers και δεν συμμαζεύεται, θα ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ενός από τα μεγαλύτερα πλυντήρια βρόμικου χρήματος στον κόσμο, βοήθεια στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής!

Ωστόσο, ο κατάλογος των “αιτημάτων” του κ. Φέσσα (ο οποίος αντιμετωπίζει αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΕΒ για τα θεαματικά ανοίγματά του προς τον “ώριμο”, πλέον, Αλέξη Τσίπρα και για την κριτική που ασκεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ανεπαρκή συναίνεση) δεν σταματάει εδώ. Θα ζητήσει επίσης από τους κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρα να βάλουν τέλος στα δεινά της “υπερφορολόγησης της παραγωγής”, δηλαδή των βιομηχάνων, προκαλώντας αγρίως τον καθημαγμένο ελληνικό λαό, όπως επίσης και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Μπορεί κανείς βάσιμα να υποθέσει ότι, εκτός από τα παραπάνω, στις διαβουλεύσεις του Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα θα τεθεί και το εργασιακό, το μέγα θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, που έχει πάρει σειρά για τον Οκτώβριο και βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προεργασίας. Και σ' αυτό το πεδίο ήταν οΣΕΒ εκείνος που άνοιξε το χορό, θέτοντας ζήτημα ουσιαστικής κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, περαιτέρω “απελευθέρωσης” των απολύσεων και υπονόμευσης του δικαιώματος στηναπεργία. Αν κρίνουμε μάλιστα από την πρόσφατη εμφάνιση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου σε τηλεοπτικό κανάλι, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το υπουργικό βέτο σε περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων, το “μασάζ” της κοινής γνώμης έχει ήδη αρχίσει.

Α.Θ.


πηγή iskra
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54