ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ»: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 21 Ιούλη

Σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας την ώρα που θα γίνεται τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία της «Ευρωκλινικής» για τις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία την Πέμπτη 21 Ιούλη στη 1 μ.μ.

Η εργοδοσία της «Ευρωκλινικής» δυο μέρες μετά την απεργία των εργαζομένων του κλάδου την 1η Ιούλη εξήγγειλε απολύσεις 5 εργαζομένων μεταξύ των οποίων βρίσκονται μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου και εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στην απεργία. Με πρόσχημα την παραχώρηση τμήματος σε εργολαβική εταιρεία, η επιχείρηση προχωρά σε απολύσεις απεργών και συνδικαλιστών με προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, σημειώνει το σωματείο και προσθέτει:

«Δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή απόπειρα της εργοδοσίας να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων. Καλούμε κάθε συνδικαλιστή, κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο να παραβρεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της συνάντησης, να απαιτήσουν άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, καμιά συνδικαλιστική δίωξη. Να αναλάβει τις ευθύνες του το υπουργείο Εργασίας για την εργοδοτική ασυδοσία».




πηγή 902
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54