Συγκεντρώσεις και καλέσματα σήμερα ενάντια στην εκκένωση των καταλήψεων στέγης, σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 6μμ
ως απάντηση στην αστυνομική επιχείρηση που εξαπέλυσε χθες η αστυνομία σε τρεις καταλήψεις στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομιά προχώρησε σε συλλήψεις 74 ατόμων, τα οποία περνάνε από αυτόφωρο σήμερα.

Κάποια από τα καλέσματα για τις 2 συγκεντρώσεις:


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια πραγματοποιεί  ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των 74 ατόμων που συνελήφθησαν κατά την έκκένωση των καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η εκκένωση «από τα ΜΑΤ συνιστά ποιοτική αναβάθμιση μιας πολιτικής που προτάσσει την καταστολή ως μέθοδο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος». Στη διαδήλωση καλούν και άλλες συλλογικότητες και πρωτοβουλίες.


Καλεσμα πορειας για τις καταληψεις στεγης  Κατάληψη Τσαμαδού 32
28/07/2016 στις 6 μμ.

Σήμερα 27/07/2016 νωρίς το πρωί μπάτσοι εισέβαλαν και εκκένωσαν τρείς καταλήψεις προσφύγων στην θεσσαλονική (Ορφανοτροφείο, hurriya και Καρόλου Nτήλ).

Μεταφέρφηκαν όλοι/ες μετανάστες και μη στην ΓΑΔΘ.

Περίπου 85 άτομα έχουν προσαχθεί και θα διωχθούν ποινικά για διατάραξη οικιακής ειρήνης για τις 2 και για την άλλη για διατάραξη ιδιωτικής οικιακής ειρήνης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ

Έτσι καλούμε αύριο 28/7 στις 6 το απόγευμα πορεία στα προπυλαιά για τις εκκενώσεις των καταλήψεων και όλους τους προσαχθέντες.
Κατάληψη Τσαμαδού 32


Νοταρά 26: Ανακοίνωση για τις εκκενώσεις των 3 καταλήψεων στη Θεσ/νίκη
Σήμερα το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, το κράτος επιτέθηκε και πραγματοποίησε εισβολή σε 3 καταλήψεις στέγης στη Θεσσαλονίκη. Στο Ορφανοτροφείο, στην κοινότητα Hurriya και την κατάληψη στη Λεωφόρο Νίκης 39. Σε αυτές τις καταλήψεις διέμεναν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών/ριών καθώς και αλληλέγγυοι/ες. Ο ακριβής αριθμός προσαγωγών και συλλήψεων δεν είναι σίγουρος ακόμα, αλλά γνωρίζουμε ότι οι προσαγωγές αυτή τη στιγμή είναι 100 και οι συλλήψεις πάνω από 70.

Η εξουσία αντεπιτίθεται και τρίζει τα δόντια της στο κίνημα αλληλεγγύης. Μια εκδικητική κίνηση που έρχεται 2 μέρες μετά το NoBorderCamp στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έφερε στην καθημερινότητα της πόλης το μεταναστευτικό ζήτημα και ενόχλησε ιδιαίτερα την εξουσία. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι έννοιες εχθρικές προς κάθε κυβέρνηση και φρόντισαν να το αποδείξουν αξιοποιώντας φασιστικές πρακτικές εν μια νυκτί. Η επίθεση συνεχίστηκε με την κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου και σύντροφοι/συντρόφισσες απάντησαν με κατάληψη των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσσαλονίκη.

Το μακρύ χέρι του κράτους δηλώνει πιο ανοιχτά από ποτέ την εναντίωση του στέλνοντας τους/τις πρόσφυγες/ μετανάστες/τριες πίσω στα κέντρα κράτησης και απομονώνοντας τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες στα κρατητήρια.

Η απάντηση μας παραμένει η ίδια.Το κίνημα αλληλεγγύης και οι καταλήψεις στέγης δε θα σταματήσουν να υπάρχουν. Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγώνες των προσφύγων/ μεταναστών/τριών και απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων αλληλέγγυων και μεταναστών/ριών.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26



ΚΆΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΚΑΤΆ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ:
ΠΈΜΠΤΗ 28/07/2016, ΠΡΟΠΎΛΑΙΑ, 6 ΜΜ

  ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΜΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΌ
ΚΑΤΉΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -
ΝΑ ΕΠΙΜΕΊΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΤΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ

  Η βίαιη εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούσαν ως χώροι φιλοξενίας προσφύγων, δείχνει για άλλη μια φορά τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτό αποδεικνύουν οι σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Τόσκα που έδωσε πλήρη πολιτική κάλυψη στις εισβολές των ΜΑΤ και τις συλλήψεις. Αυτό δείχνει η επιλογή να ασκηθούν διώξεις στους 74 που συνελήφθησαν στις καταλήψεις.  Άλλωστε, είχαμε και χτες το περιστατικό με την σύλληψη κουρδικής καταγωγής πολιτικού πρόσφυγα στην Ομόνοια από ειδικούς φρουρούς.

 
Την στιγμή που οι συνθήκες διαβίωσης
των προσφύγων στα κέντρα «φιλοξενίας»
παραμένουν άθλιες και η κυβέρνηση
κάνει ό,τι μπορεί για να καταλύσει το
δικαίωμα στο άσυλο για τους πρόσφυγες,
στο πλαίσιο και της άθλιας
αντιπροσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.


Ταυτόχρονα, μόνο ανησυχία προκαλούν οι
απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου
Αθηναίων Γιώργου Καμίνη περί υποβολής
μήνυσης για τις καταλήψεις στέγασης
προσφύγων στην Αθήνα. Είναι προφανές
ότι είναι σε εξέλιξη συντονισμένη
προσπάθεια να χτυπηθούν οι καταλήψεις
και οι αυτόνομοι χώροι φιλοξενίας
προσφύγων και το σύνολο των προσφύγων
να οδηγηθεί στην αθλιότητα των
«κέντρων φιλοξενίας»

  Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να
σταματήσει να στοχοποιεί τις
καταλήψεις και το κίνημα αλληλεγγύης
στους πρόσφυγες. Απαιτούμε να
σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των
αλληλέγγυων. Καλούμε τους εργαζομένους
και το λαό να μπουν φραγμός στην
επιχείρηση αυταρχισμού, να επιμείνουν
στο δρόμο της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες
και μετανάστες.

  ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΣΉΜΕΡΑ ΠΈΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ 
ΣΤΑ ΠΡΟΠΎΛΑΙΑ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΕΝΆΝΤΙΑ
ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΚΑΤΆ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ.

Λαική Ενότητα 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54