Σε κινητοποίηση καλεί η ΕΣΚ Παρα-Τετραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων ενάντια στο χαράτσωμα επιδομάτων & συντάξεων των ΑΜΕΑ

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι παραπληγικοί, την Πέμπτη 13 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στη Βουλή και στην πορεία που ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ενάντια στο χαράτσωμα των επιδομάτων και των συντάξεων των ΑΜΕΑ, καλεί η παράταξη της ΕΣΚ Παρα-Τετραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων (Συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ).

Η προσυγκέντρωση των δυνάμεων της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στην έξοδο του Μετρό στον Εθνικό κήπο.

Παράλληλα καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και των ομοσπονδιών την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην πρόνοια και την ειδική αγωγή, των αναπήρων και των οικογενειών τους θα είναι στις 5.30 μ.μ. στο πεζόδρομο της Κοραή (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο).

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

«Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, πουλούν ευαισθησία και την ίδια στιγμή τσακίζουν τις ζωές μας! Ετοιμάζονται να κόψουν και τα τελευταία επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας!

Μιλάνε για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και την ίδια στιγμή μας στέλνουν πελάτες στις επιχειρήσεις τους, εμπορεύονται τις ανάγκες μας.

Για τα κέρδη τους μας στέλνουν στο Μεσαίωνα. Φτάνει πια!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδείχτηκε και στην πράξη ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΕΕ και των Ελλήνων και ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Συνεχίζοντας επάξια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, φέρνοντας το 3ο μνημόνιο με νέο πακέτο από βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν κυριολεκτικά τα δικαιώματά μας. Μέτρα όπως το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που ψήφισαν τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή. Άλλωστε όταν πήγαμε να πάρουμε τις συντάξεις μας τον τελευταίο μήνα νιώσαμε τα δόντια τους στο πετσί μας με τις περικοπές. Μέτρα που έρχονται στη ζωή μας πάνω στα προηγούμενα που πλήττουν στο πολλαπλάσιο την οικογένεια του ανάπηρου των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες σε Υγεία - Πρόνοια αλλά και το σφαγείο των ΚΕΠΑ μειώνουν και κόβουν επιδόματα και συντάξεις.

Οι δυσβάστακτοι φόροι και ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τον βαριά ανάπηρο, αλλά και οι αυξήσεις σε μια σειρά από θεραπείες που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε πχ φυσικοθεραπείες, λουτροθεραπείες κλπ.

Στο 3ο μνημόνιο ψήφισαν μαζί κυβέρνηση και κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ) τη μείωση κατά 50%, δηλαδή 900 εκατ. των δημόσιων δαπανών για την πρόνοια και άνοιξαν το δρόμο για το ελάχιστο "κοινωνικό" εγγυημένο εισόδημα. Με βάση αυτό, με νόμο που ετοιμάζουν, θα κλείσουν ιδρύματα και θα γίνουν γενικευμένες περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΠΑΣΠΑ και της ΕΣΑΜΕΑ που τώρα μπροστά στο συνέδριο που θα γίνει το Φλεβάρη, ξαναθυμήθηκαν τις κινητοποιήσεις.

Τόσον καιρό όμως που ψηφιζόταν όλα αυτά, συμμετείχαν στις επιτροπές που έφτιαχνε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και ενώ η πλειοψηφία των συναδέλφων ήταν σε απόγνωση από την κυβερνητική πολιτική, αυτοί καθησύχαζαν και αρκούνταν στο ροκάνισμα των κρατικών και ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων.

Όμως και στην ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση από την μια μεριά δίνουν άλοθι και κατανόηση (!!!) στις προσπάθειες της κυβέρνησης να μας βγάλει από την κρίση και από την άλλη προβάλουν, αποσπασματικά, τις τελευταίες περικοπές, χωρίς να λένε κουβέντα για το τι ακόμα ετοιμάζεται η κυβέρνηση να φέρει.

Όμως συνάδελφοι η έξοδος από την κρίση που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της καπιταλιστικής διαχείρισης προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού και των αναπήρων των λαϊκών οικογενειών.

Για όλα αυτά οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις της ΕΣΚ μαζί με την ΣΕΑΑΝ έχουν κάνει δεκάδες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για να στηρίξουν συναδέλφους, όταν ΠΑΣΠΑ και ΕΣΑΜΕΑ αρκούνταν σε φιέστες και σε ημερίδες για το πώς θα γίνουν επιχειρηματίες τα ΑΜΕΑ.

Καλούμε τους παραπληγικούς και κινητικά αναπήρους συναδέλφους των φτωχών λαϊκών οικογενειών να πάρουν θέση στον αγώνα, δυναμώνοντας την ΕΣΚ και το συνεπές ριζοσπαστικό αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα την ΣΕΑΑΝ.

Δεν χαρίζουμε τον αγώνα μας σε κανέναν!

Δεν θα γίνουμε ντεκόρ στις φιέστες της κυβέρνησης για να πουλάει ευαισθησία αλλά ούτε θα αφήσουμε να χρησιμοποιηθούμε στο διαγκωνισμό για να έρθουν πάλι κάποιοι στην κυβέρνηση για να κάνουν μια από τα ίδια.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τις οικογένειες μας, με την ΣΕΑΑΝ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να βάλουμε τέρμα στην βαρβαρότητα, για να καλυφτούν όλες οι απώλειες γι΄ αυτό παίρνουμε μέρος μαζικά την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και των ομοσπονδιών στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην πρόνοια και την ειδική αγωγή, των αναπήρων και των οικογενειών τους στις 5.30 μ.μ. στο πεζόδρομο της Κοραή (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο).

Ετοιμαζόμαστε για μεγάλη αναμέτρηση. Να ακυρώσουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και της παγκόσμιας τράπεζας, για το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας και τη διάλυση της πρόνοιας.

Με σημαία την κάλυψή των σύγχρονων αναγκών μας τον 21ο αιώνα Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  1. Να παρθούν πίσω τώρα οι περικοπές στις συντάξεις κύριες και επικουρικές και στα επιδόματα αναπηρίας.

  2. Όχι στα σχέδια κυβέρνησης, κουαρτέτου για την ουσιαστική κατάργηση των συντάξεων και των επιδομάτων αναπηρίας.

  3. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

  4. Να μην πληρώνει με οποιοδήποτε τρόπο κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας, ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας, για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα να καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  5. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

  6. Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Κατάργηση στην πράξη του παράβολου - χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

  7. Δημόσια κέντρα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, με δωρεάν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. ΟΧΙ στη διάλυση του ΕΙΑΑ. Αναβάθμιση ΤΩΡΑ.

  8. Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου, για την αποκλειστική έρευνα, παραγωγή, αλλά και απευθείας εισαγωγή των ειδικών τεχνικών βοηθημάτων, τεχνητών μελών και ορθοπεδικών ειδών για αναπήρους και δωρεάν διάθεση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες.

  9. Μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων με ευθύνη του κράτους. Να προσλαμβάνονται όλοι οι ικανοί προς εργασία νέοι ανάπηροι με την αποφοίτηση τους από την εκπαίδευση».





από 902.gr



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54