(Βίντεο) Ο Κώστας Παππουλής στην "Ραδιοεφημερίδα" της ERTopen που παρουσιάζει ο Νίκος Κλέτσας αναδρομή στα πως και τα γιατί, από το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα

Ο Κώστας Παπουλής* και ο Νίκος Κλέτσας στην "Ραδιοεφημερίδα"* της ERTopen την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, έκαναν αναδρομή στα πως και τα γιατί, από το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα.

Η εκπομπή μας προσφέρει μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε πράγματα που μας οδήγησαν στη σημερινή ζοφερή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς κάνει μια αναδρομή για το πως φτάσαμε στα μνημόνια μέχρι σήμερα.

Επίσης για το πως η Τρόικα παγίδεψε την Ελλάδα για να σώσει τις τράπεζες, αφού το 2010 ενώ το ΔΝΤ όφειλε να οργανώσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους όπως γίνεται πάντοτε στα κράτη που παρεμβαίνει τότε αυτό δεν έγινε, καθώς μεγάλες γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κατείχαν σημαντικά μερίδια του ελληνικού χρέους που έφτανε στα 150 δις ευρώ και θα ζημιώνονταν από ενδεχόμενο κούρεμα.

Η εκπομπή αναφέρεται ακόμη στο που μας οδηγεί η "Μνημονιακή Λιτότητα" μετά τα 3 μνημόνια και στην "ρομποτική" νοοτροπία του γερμανικού οικονομικού μοντέλου με τις περικοπές σε όλα".
Όλα αυτά σε σχέση και με την τρέχουσα επικαιρότητα που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ζήτημα των Μνημονίων, ύστερα και από την πρόσφατη έκθεση του ανεξάρτητου γραφείου αξιολόγησης του ταμείου,( Ιndependent Εvaluation Οffice), το οποίο συνομολογεί τα λάθη του ΔΝΤ
και επιβεβαιώνει αυτά που λέγαμε κάποιοι ήδη, από το 2010, ότι δηλαδή η Ελλάδα αποτέλεσε το πειραματόζωο της ΕΕ και του ΔΝΤ που μαζί με την εφαρμοζόμενη πολιτική της Τρόικα κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας.

Ακόμη η εκπομπή αναφέρεται στην εντύπωση που προκαλούν και τα πρόσφατα δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας  "Die Welt " περί δραχμής
αλλά και τις θέσεις του υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακόμη ο κ. Παπουλής απαντά σε επίκαιρα ερωτήματα όπως τι θα σημάνει μια χρεοκοπία υπό τέτοιες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες;
Θα πάει ή όχι σε εκλογές ή κυβέρνηση, θα χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα;
Μπορούμε να πάμε αλλιώς;

Ακούστε στο βίντεο ολόκληρη την εκπομπή εδώ:


Στην επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής ήταν ο Νίκος Κλέτσας
Στη ρύθμιση του ήχου ήταν ο Γιάννης Ασημακόπουλος
Στο μοντάζ και την φωτογραφία ο Μανώλης Σάλλας

**H εκπομπή "Ραδιοεφημερίδα" μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen
στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.
Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5 και στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.

Κώστας Παπουλής είναι εκπαιδευτικός, οικονομολόγος μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Σχεδίου Β και συντονιστής της Οικονομικής Επιτροπής.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/10/2016 - 19:20