… Ο γιαλός δεν είναι στραβός. Απλώς στραβά αρμενίζουμε

Νίκος Μάλλιαρης,

πρώην μέλος του αθλητικού τομέα του Σύριζα

ιδρυτικό μέλος του ΠΣΑΠ

Ο Σταυρος Κοντονης ,σε αρθρο του που δημοσιευθηκε στην εφημεριδα ΑΥΓΗ ,εγραφε πριν λιγες μερες:

“Έχω κατά νου την «απαίτηση» κομματικών κύκλων να νομοθετήσουμε υποχρεωτικό εκλογικό σύστημα στις αθλητικές ομοσπονδίες και τ’ αθλητικά σωματεία, κάτι που είναι αντισυνταγματικό και παράνομο".



Αυτό όμως που δεν είπε, είναι ότι το αναλογικό εκλογικό σύστημα για τις ομοσπονδίες, άρα και για την ΕΠΟ, υπάρχει ήδη από τον νόμο του Ορφανού, τον 3262/2004. Επομένως δεν χρειάζεται καν να νομοθετήσει για το θέμα αυτό. Απλώς επρέπε να εφαρμόσει τον υπάρχοντα νόμο,απο τον Απριλιο του 2015,που με τον δικό του νόμο 4326/2015 καταργήθηκε το δήθεν αυτοδιοίκητο του ποδοσφαιρου και νά υποχρεωθουν η ΕΠΟ καί οι ΕΝΩΣΕΙΣ της,μέ την συναίνεση των FIFA-UEFA νά εναρμονίσουν τά καταστατικά τους πρός τό δημοκρατικότερο καί οχι νά φθάσουμε στό παρά πέντε διεξαγωγής των εκλογων ,με τους ''φουσκωτούς ΄΄καί τίς βαλιτσες μέ τίς δεσμίδες νά ''παίζουν μπάλα.''

Ευτυχώς για την νομιμότητα, αυτό εκαναν με την προσφυγή τους ,οι παλαιμαχοι ποδοσφαιριστες και οι παραγοντες και το επικύρωσαν οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που έκαναν δεκτή την προσφυγή τους. Ετσι, απάντησαν με την απόφασή τους άμεσα και ακαριαία στον Κοντονή, ότι δηλαδή η θέσπιση δημοκρατικού και αναλογικού εκλογικού συστήματος στις Ομοσπονδίες δεν είναι αντισυνταγματική αλλά νόμιμη και ,θα προσέθετα εγώ, νομικά, ηθικά και αθλητικά επιβεβλημένη. Για τον λόγο αυτό το Διαιτητικό δικαστήριο όρισε και προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, προκειμένου να διεξάγει τις εκλογές σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Ο Κοντονής απέναντι στην απόφαση αυτή, αντί να αναλογισθει και νά αναλάβει τις δικές του ευθύνες ,για την καθυστερημένη αποκατάσταση της νομιμότητας, ζήτησε από την ΦΙΦΑ να ορίσει η ίδια την προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, υπονομευοντας την απόφαση των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών του Διαιτητικού Δικαστηρίου, και των νόμιμων δικαστικών αποφάσεων στην ελληνική επικράτεια. Προφανώς, συνεπαρμένος από την Κυβερνητίκη μνημονιακή πολιτική μείωσης της εθνικής κυριαρχίας, θέλει οπωσδήποτε να την εφαρμόσει και στον αθλητισμό.

Ο Υφυπουργός πολιτευεται με τρόπο πραγματικά επικίνδυνο για την δημοκρατία, και προκαλει την κοινωνια . Αντί να εφαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση, λέει ότι θα φέρει καινούργιο νομοσχέδιο[το περιμενουμε από τόν περασμένο Μάη να κατατεθεί στη Βουλή ,κατα δεσμευση του Υπουργού Επικρατείας Α.Φλαμπουραρη] .

Είναι λοιπόν προφανέστατο, ότι η Κυρβένηση εν όψει των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα των αφεντικών του ποδοσφαίρου, εμπαίζει τους αγνούς φίλους του αθλήματος .

Από το ‘ θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα’ ,η Κύβερνηση οδηγήθηκε με ακρατη δημαγωγία και επικοινωνιακή μανία να υπηρετει τούς ''εξυγιαντές ''μεγαλοπαράγοντες τού ποδοσφαίρου καί γενικώτερα της δημόσιας ζωής.

Οταν με το καλό η ΕΠΟ πάει σε εκλογές, ποια από τις δύο παράγκες θα επικρατήσει τελεσίδικα; Η «καλή» ή η «κακή». Οσο για την αριστερά που εκπροσωπεί ο Κοντονής, ένα είναι σίγουρο, θα εκφυλίζεται συνεχίσεια και θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα ή στην καλύτερη περίπτωση θα κάνει πασίτσες στον αντίπαλο.

… . Απλώς στραβά αρμενίζουμε.



Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/10/2016 - 01:31