ΟΜΕ-ΟΤΕ: Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή κατά του οριστικού ξεπουλήματος του ΟΤΕ σήμερα στις 9 το πρωί

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν την Τρίτη 18 Οκτωβρη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, στις 9πμ., έπειτα από την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ, που συνεδρίασε το μεσημέρι, με αφορμή την «αιφνίδια» κατάθεση τροπολογίας, με την οποία «επιχειρείται η πώληση ποσοστού 5% του ΟΤΕ, στη βάση μνημονιακών δεσμεύσεων για την κάλυψη του δημόσιου χρέους».

Όπως καταγγέλλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, η πώληση αυτή συνοδεύεται και με την απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων του δημοσίου και ιδιαίτερα των δικαιωμάτων αρνησικυρίας (veto) σε στρατηγικές αποφάσεις του ΟΤΕ για εθνικούς λόγους. Προειδοποιεί, δε, για ανεξέλεγκτες καταστάσεις εάν συντελεστεί τελικά η τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας των κύριων μετόχων του ΟΤΕ σήμερα καθώς «βλάπτεται επί της ουσίας το δικαίωμα παρέμβασης και η συμμετοχή του κράτους σε αποφάσεις που ενδεχόμενα θέσουν σε αμφισβήτηση κυρίαρχα εθνικά συμφέροντα».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Μετά την αιφνίδια κατάθεση αύριο στη Βουλή, σε άσχετο νομοσχέδιο, για μια ακόμη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρείται η πώληση ποσοστού 5% του ΟΤΕ, στη βάση μνημονιακών δεσμεύσεων για την κάλυψη του δημόσιου χρέους.

Η πώληση αυτή συνοδεύεται και με την απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού δημοσίου και ιδιαίτερα των δικαιωμάτων αρνησικυρίας (veto) σε στρατηγικές αποφάσεις του ΟΤΕ για εθνικούς λόγους.

Με αυτό το σκεπτικό, αν συντελεστεί τελικά η τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας των κύριων μετόχων του ΟΤΕ σήμερα, οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ιδιαίτερα επιζήμιες και επικίνδυνες για το δημόσιο αγαθό των τηλεπ/νιών και την πρόσβαση των πολιτών σ ́αυτό αλλά κυρίως βλάπτεται επί της ουσίας το δικαίωμα παρέμβασης και η συμμετοχή του Ελληνικού κράτους σε αποφάσεις που ενδεχόμενα θέσουν σε αμφισβήτηση κυρίαρχα εθνικά συμφέροντα.

Μετά τα παραπάνω συνεδρίασε έκτακτα η Ε.Ε. και αποφάσισε την ενεργοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. για κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα:

  • Επαφές με όλα τα κόμματα και συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τη Βουλή την Τρίτη 18/10/2016 και ώρα 09.00.
  • Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο για το ζήτημα αυτό.
  • Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ το απόγευμα της Τρίτης για περαιτέρω ενέργειες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ́Ομιλο ΟΤΕ σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε οι κινητοποιήσεις μας να έχουν τη μαζικότερη συμμετοχή, ενδυναμώνοντας τον αγώνα μας για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η απεμπόληση θεμελιωδών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του λαού μας στις τηλεπ/νίες δεν θα περάσει!!!



ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54