Πορείες εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Φέτος είχαμε απολύσεις, παρά τα λεχθέντα του υπουργείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς την Βουλή πραγματοποίησαν χθες δάσκαλοι και καθηγητές (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ), με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΘ. Αίτημά τους, οι άμεσοι, μόνιμοι διορισμοί, καθώς επίσης και η άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων που καθόρισαν τις αλλαγές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ενιαίος τύπος ολοήμερου δημοτικού και νηπιαγωγείου, αλλαγές στο γυμνάσιο, κ.ά.). Μάλιστα, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα κενά αυτή τη στιγμή στα σχολεία είναι περίπου 4.000, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Ειδική Αγωγή.

«Η Πολιτεία θα πρέπει να αφήσει τα λόγια και να στηρίξει ουσιαστικά την δημόσια δωρεάν Παιδεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής. «Μπορεί να ξεκινήσαμε με το “άριστα” του πρωθυπουργού προς τον υπουργό, όμως αυτήν την στιγμή έχουμε πάρα πολλά κενά και συγκεκριμένα, η ειδική αγωγή αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα», επισήμανε και προσέθεσε λέγοντας ότι οι αποφάσεις Φίλη για το ολοήμερο νηπιαγωγείο και το ολοήμερο δημοτικό «έχουν οδηγήσει σε ένα πραγματικό χάος» στην εκπαίδευση και σε «υποβάθμιση και μετατροπή των σχολείων σε ένα είδος παιδοφύλαξης».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, επίσης, καυτηρίασε τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, λέγοντας ότι «τα ίδια έλεγε και πέρυσι», τη στιγμή που «οι θεσμοί όχι μόνον έχουν ανάψει κόκκινο και όχι πράσινο φως για διορισμούς, αντίθετα ζητούν νέα μέτρα και απολύσεις.
Γιατί φέτος, απολύσεις είχαμε αφού δεν προσελήφθησαν αναπληρωτές που δούλευαν πέρυσι», τόνισε.

Πορεία εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ και των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και έκαναν πορεία, που ολοκληρώθηκε στην οδό Αγίας Σοφίας. «Τα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου δεν θα περάσουν» έγραφε το πανό που ήταν στην κεφαλή της πορείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54