Προσπάθεια φίμωσης της ΕΡΤopen

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

αναδημοσίευση από το prin.gr

Αγανάκτηση, οργή, αλλά και κύμα συμπαράστασης προκάλεσε η τρίτη κατά σειρά απόπειρα φίμωσης του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφώνου τηςERTopen. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δίνει κανάλια στους μεγαλοκαπιταλιστές, ρίχνει μαύρο στο ραδιόφωνο τηςERTopen. Την Δευτέρα κατασχέθηκαν τα μηχανήματα εκπομπής, με στόχο το πρόγραμμα τηςERTopenνα μην ακούγεται πια στους 106,7 στα fm στην Αττική. Συνεχίζεται, φυσικά, η διαδικτυακή μετάδοση από τοertopen.com,καθώς και η αναμετάδοση από ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα. Ανάλογες απόπειρες φίμωσης είχαν επιχειρηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 με προσαγωγή του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ, αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς και δυο μήνες αργότερα.

Ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «ΗΕΡΤΟΠΕΝ, ο σταθμός της ελεύθερης έκφρασης που αναμεταδίδεται και από άλλους σταθμούς στα FM στην περιφέρεια, θα συνεχίσει να λειτουργεί στο διαδίκτυο και θα προσπαθήσουμε άμεσα να ξαναεκπέμψουμε στο λεκανοπέδιο και πάλι μέσω των FM. Θα συνεχίσει να είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή, για δικαιοσύνη, ισονομία, δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπέρ της κοινωνίας των πολιτών και των αναγκών τους. ΗΕΡΤΟΠΕΝενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί γιατί στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ζητά να απαντήσουμε με συνεχή αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τα μέτρα οδοστρωτήρα των μνημονίων και όσους τα πρεσβεύουν».

Μία από τις εκπομπές που φιλοξενεί το ραδιόφωνο της ERTopen είναι και τοΡάδιο Παντιέραπου μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 6 μ.μ., επιδιώκοντας να αναδείξει τις μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων, τους κοινωνικούς αγώνες και τη σχέση τους με την πολιτική.

Στην εξέγερση του Νοέμβρη, τη φωνή του ραδιοσταθμού του Πολυτεχνείου αναμετέδιδαν με ηρωισμό οι ραδιοπειρατές της εποχής, υπενθύμισε ο Δ. Παπαχρήστος καταγγέλλοντας τη φίμωση τηςERTopen, για να προσθέσει: «Θα μας πάρουν και το φως από τα μάτια, θα το πληρώνουμε στους ιδιώτες ακριβά. Το ίδιο πάνε να κάνουν με το νερό, ξεπουλάνε τα αεροδρόμια, το Ελληνικό».
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54