"Ευαγγελισμός": 48ωρη απεργία από τους εργολαβικούς εργάτες (14-15/11)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 10/11 και ώρα 8πμ., στα Επείγοντα

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι θα εκδιώξει τις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα νοσοκομεία, ωστόσο, αυτές ακόμα «ζουν και βασιλεύουν» και συνεχίζουν και εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους. Ενδεικτική η περίπτωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του «Ευαγγελισμού» όπου οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Γι’ αυτό και το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ) πραγματοποίησε μια μαζική Γενική Συνέλευση των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου, στην οποία αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες οι εργολαβικοί να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη – Οκτώβρη καθώς και το επίδομα άδειας, αλλά και μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση του «Ευαγγελισμού» αποφάσισαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10/11 στις 8πμ., στα Επείγοντα,και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

Επίσης,48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου, Δευτέρα 14/11 και Τρίτη 15/11, και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» κρατά στο νοσοκομείο εργολαβική εταιρεία χωρίς να έχει υπογράψει σύμβαση μαζί της εδώ και μήνες στην οποία απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου έχει κρίνει παράνομη αυτή την ενέργεια και δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής στην εργολαβική εταιρεία.




ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54