"Ευαγγελισμός": Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις επικουρικών την Δευτέρα 28 Νοέμβρη

Παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ενάντια στις απολύσεις επικουρικών, πραγματοποιούν την Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στις 12 μ.  η ΕΙΝΑΠ «Ευαγγελισμού», το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου και η Επιτροπή Αγώνα Επικουρικών.

Η κινητοποίηση γίνεται καθώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τις επόμενες ημέρες απολύεται από τον «Ευαγγελισμό» επικουρική γιατρός ορθοπεδικός, ενώ ακολουθούν και άλλοι.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση αναφέρεται:

«Οι απολύσεις επικουρικών γιατρών παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας! Τις επόμενες ημέρες απολύεται από τον "Ευαγγελισμό" επικουρική γιατρός ορθοπεδικός, ενώ ακολουθούν και άλλοι.

Πριν τις συγχωνεύσεις το 2013, υπηρετούσαν 14 ειδικευόμενοι ορθοπεδικοί. Σήμερα υπηρετούν, σε συνθήκες αυξημένων αναγκών, μόλις 8. Με την απόλυση της επικουρικής συναδέλφου μένουν 7 ορθοπεδικοί, οι περισσότεροι με 30 - 35 χρόνια υπηρεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη φυσικής αντοχής, για τις τεράστιες ανάγκες της εφημερίας, των χειρουργείων κλπ.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στο Νοσοκομείο Νίκαιας με την απόλυση ενδοκρινολόγου, συνεχίζουμε στον "Ευαγγελισμό" τις κινητοποιήσεις και τώρα και σε κάθε περίπτωση απόλυσης.

Απαιτούμε:

  • Κανένας επικουρικός οποιουδήποτε κλάδου να μην απολυθεί!
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα!
  • Βάζουμε φρένο στο επαπειλούμενο κλείσιμο ή υποβάθμιση τμημάτων!
  • Αγωνιζόμαστε για το μέλλον και την επιστημονική αναβάθμιση των νέων συναδέλφων που το σύστημα τους εξωθεί στη μετανάστευση και στη "ζητιανιά" για μια θέση εργασίας».


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26/11/2016 - 14:16