Προβλήματα από την έντονη νεροποντή στην Αττική - βροχές και καταιγίδες και σήμερα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή που έπληξε την περιοχή της Αττικής τη νύχτα του Σαββάτου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές της δυτικής Αθήνας, αλλά και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα και δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. 

Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 170 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως Περιστέρι, Μενίδι, Καματερό, Άνω Λιόσια, Κυψέλη, Λυκαβηττό και Κάτω Πατήσια. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 3 άτομα που είχαν παγιδευτεί σε αυτοκίνητο στη λεωφ. Καραμανλή.

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής», λόγω προβλημάτων που προκάλεσε η νυχτερινή σφοδρή καταιγίδα. Νωρίτερα, κλειστοί ήταν και οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Πανόρμου», οι οποίοι όμως πλέον λειτουργούν κανονικά.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και πιθανόν την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου. αλλά και στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις που τοπικά στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54