Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα και κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 1η Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Σε αυτά τα πλαίσια, στην Αθήνα, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» καλούν σε κινητοποίηση, στις 10.30 π.μ., στην είσοδο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Στην κινητοποίηση καλεί και το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού».

Στην Θεσσαλονίκη σε συγκέντρωση στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, στις 10 π.μ., καλεί τους υγειονομικούς, το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το πρωί της Τρίτης, το Σωματείο Εργαζομένων «Θεαγένειου» πραγματοποίησε παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου απαιτώντας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης στελεχώνουν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Οι νέοι της μαθητείας εργάζονται καθημερινά 6 ώρες για λιγότερο από 280 ευρώ το μήνα και το απόγευμα παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Τα παιδιά της μαθητείας στο “Θεαγένειο” δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη που έπρεπε να τους καταβάλει το νοσοκομείο, εξαιτίας των προβλημάτων υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει. Και σύμφωνα με όσα καταγγέλουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από το Γενάρη αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των αμοιβών της μαθητείας, αναμένεται το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας να διογκωθεί τους επόμενους μήνες.

Στην Λάρισα, στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει πορεία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου με συμβολικό αριθμό τρακτέρ θα συμμετάσχουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας.

Στο Ηράκλειο, πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ συμμετέχει μαζικά και καλεί σε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στην 7η ΥΠΕ. Στην κινητοποίηση καλεί και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου



πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54