Συνεχίζουν τα μπλόκα - αγωνιστικές παρεμβάσεις οι αγρότες - Σήμερα 6μμ το αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες την πανελλαδική τους κινητοποίηση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζει.

Εντείνουν την πάλη τους, με τα μπλόκα που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα και την προσπάθεια αυτά να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, αλλά και με πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις μέσα στις πόλεις, με καθοριστικό στοιχείο την εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη στον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά του.

Στις 6 μ.μ. σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο ύστερα από κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας. Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και ταξικά Σωματεία.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται σήμερα οι πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Ορεστιάδα, οι αγρότες του μπλόκου του Θουρίου στις 12 το μεσημέρι θα κάνουν συγκέντρωση με συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ.

Στην Καστοριά στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται παναγροτικό συλλαλητήριο στην Εφορία.

Στη Ροδόπη, το μπλόκο της Καλλίστης θα κάνει συμβολικό αποκλεισμό του επαρχιακού δρόμου Κομοτηνής - Ξάνθης για μία ώρα, από τις 11 π.μ μέχρι τις 12 μ. Εκείνη την ώρα θα επισκεφτούν το μπλόκο για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ).

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων συνεχίζουν με συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού. Στις 6 μ.μ. στο μπλόκο θα βρεθούν ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Αιγίου διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».

Στην Κρήτη, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά θα κάνουν στις 5 μ.μ. συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, ενώ αναμένουν επίσκεψη συμπαράστασης στο μπλόκο από αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου Δ. Αμαρίου Ρεθύμνης καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής σήμερα στις 10.30 π.μ. στη διασταύρωση «Μάντρες», κοντά στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, τασσόμενος με το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στο Ηράκλειο οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού μαζί με την τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν στις 10 π.μ. κινητοποίηση στο ΚΕΑΟ στον Εσταυρωμένο (ΙΚΑ) ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για υπαγωγή χρεών κάτω των 5.000 ευρώ προς τον ΟΓΑ στο ΚΕΑΟ.

Στα μπλόκα των αγροτών θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή συνταξιουχικά σωματεία, όπως αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Η επίσκεψη θα γίνει με πούλμαν, προκειμένου οι απόμαχοι της δουλειάς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μικρομεσαίους αγρότες.

πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03/02/2017 - 14:33