Κλιμακώνουν οι μαθητές τον αγώνα τους με πολύμορφες δράσεις. Συλλαλητήριο στις 13 Φλεβάρη

Με πορείες, καταλήψεις και άλλες πολύμορφες δράσεις, οι μαθητές κλιμακώνουν τον αγώνα τους, ενόψει και του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη οι Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Αθήνας  και Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή ΕΠΑΛ, στις 10 π.μ., στα Προπύλαια.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές του 4ου Ναυτικού Λυκείου Πειραιά έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, καθώς όπως καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχουν βιβλία ειδικότητας και έτσι η Γ’ Λυκείου καλείται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς βιβλία!

Επίσης, σχολεία της Καισαριανής έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, με ζητήματα αιχμής τα βιβλία, αλλά και το γεγονός ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα προηγούνται οι ενδοσχολικές από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κινητοποιήσεις για τα ίδια θέματα προσανατολίζονται ήδη και μαθητές από άλλα ΕΠΑΛ (Αιγάλεω, 9ο Ναυτικό ΕΠΑΛ Πειραιά κ.ά.).

Στο πλευρό τους και οι γονείς

Κάλεσμα στους γονείς να συμμετάσχουν στη μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια, απευθύνουν και οι συλλογικοί φορείς του γονεϊκού κινήματος.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καισαριανής καταγγέλλει ότι οι νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις βάζουν στο στόχαστρό τους σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς και δηλώνει ότι στηρίζει τους αγώνες των μαθητών και δεν κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις για μια κοινωνία και ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.



Πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54