Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου: 24ωρη απεργία την 1η Μάρτη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Τετάρτη 1η Μάρτη οι εργαζόμενοι σε όλες τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες και για όλες τις ειδικότητες, ύστερα από απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (παραρτήματα Πειραιά - Σαλαμίνας) και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών. Απαιτούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η καθολική μας συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους χώρους δουλειάς έδωσαν το πρώτο μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση.

Έδωσαν το μήνυμα ότι το σύνολο των εργαζόμενων έχει κάνει δικό του το αίτημα για την υπογραφή της ΣΣΕ με βάση τις τελευταίες υποχρεωτικές (2009-2010).

Στην πρώτη συνάντηση με την εργοδοτική ένωση ΣΕΝΑΒΙ ειπώθηκε από τους εργοδότες ότι είναι "κοινωνική πρόκληση" να ζητάμε τα μεροκάματα που παίρναμε το 2009 και το 2010 αφού σε μια σειρά δουλειές οι εργαζόμενοι παίρνουν 200 ευρώ μισθό!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η εργοδοσία είχε εκδώσει ανακοίνωση με θέμα τη σύμβαση και ετοιμαζόταν να τη μοιράσει στους εργαζόμενους έκανε πίσω αφού είδε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις.

Έδωσαν βέβαια εντολή στα τσιράκια τους από το δουλεμπορικό των χρυσαυγητών που, όπως και πέρσι που κάναμε πάλι στάσεις εργασίας για την σύμβαση, έβγαλαν ανακοίνωση για να βρίσουν το συνδικάτο και το ΠΑΜΕ χωρίς φυσικά να βγάλουν λέξη για την εργοδοσία. Βγήκαν μάλιστα να απολογηθούν ότι πληρώνονται με το μεροκάματο του 2009 όταν και οι πέτρες ξέρουν ότι πρωτοστάτησαν εδώ και χρόνια ώστε να σπάει η σύμβαση ακόμα και όταν ήταν σε ισχύ. Αφού και αυτή τη φορά απομονώθηκαν από το σύνολο των συνάδελφων, χάσανε τη ψυχραιμία τους και άρχισαν να κλωτσάνε αμάξια των συναδέλφων που δεν παίρνανε την ανακοίνωση μαζί με τους μπράβους που είχαν κουβαλήσει μαζί τους.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία είναι το επόμενο βήμα. Η μαζική μας συμμετοχή στη συγκέντρωση το πρωί στο χώρο του μνημείου θα στείλει μηνύματα σε πολλούς αποδεκτές. Θα στείλει μήνυμα στην εργοδοσία ότι εννοούμε αυτά που λέμε και θα αγωνιστούμε μέχρι να το καταφέρουμε. Θα στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα μας μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους για τους εργοδότες με τους αντεργατικούς νόμους που εφαρμόζει και τους νέους που ετοιμάζει. Θα στείλει μήνυμα στο νέο ιδιοκτήτη του ΟΛΠ που τον τελευταίο καιρό προχωράει ολοταχώς αφήνοντας σε αχρηστία υποδομές που υπάρχουν στο χώρο.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας άνοιξε μετά από πολύ καιρό η κουβέντα σε μια σειρά χώρους δουλείας όλου του κλάδου του Μετάλλου και της Ναυπηγοεπισκευής, για την ανάγκη του αγώνα για υπογραφή κλαδικής σύμβασης που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους όπου και αν δουλεύουν είτε είναι εργοστάσιο, βιοτεχνία, εργοτάξιο κ.λπ.

Ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα αφού τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα σε συνδικαλιστικό νόμο, Εργασιακά, Φορολογικό, Ασφαλιστικό και μια σειρά άλλα ετοιμάζονται και θα πρέπει να δώσουμε την απάντηση.

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και την συγκέντρωση των σωματείων μας την Τετάρτη 1η Μάρτη και αποφασίζουμε τα επόμενα βήματά μας»



πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54