Συγκέντρωση εργαζομένων του ΔΟΛ τη Δευτέρα 6 Μάρτη

Με αίτημα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σε όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ειδικότητα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, περιλαμβανομένων και εκείνων από τους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, οργανώνεται συγκέντρωση από την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Μάρτη, ώρα 14.00, στον ΔΟΛ, Μιχαλακοπούλου 80.

Σήμερα συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση που έχουν καταθέσει οι τράπεζες Αlpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς κατά του ΔΟΛ, ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον «νόμο Δένδια».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδίκασης πρόσθετες παρεμβάσεις άσκησαν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, μέσω των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων. Με την έναρξη της διαδικασίας οι νομικοί εκπρόσωποι των τραπεζών ζήτησαν την άρση της προσωρινής διαταγής με βάση την οποία αποδεσμεύτηκε ένας λογαριασμός, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα λειτουργικά έξοδα και η μισθοδοσία. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε να διατηρηθεί η ισχύς της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της δικής της απόφασης με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μέχρι την ημέρα που θα δημοσιευθεί η απόφαση επί της αίτησης για την ειδική διαχείριση, ο λογαριασμός θα παραμένει ενεργός για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και την καταβολή της μισθοδοσίας για το επόμενο διάστημα.

Παραμένει ωστόσο σε εκρεμμότητα το ζήτημα της πληρωμής 7 μηνών δεδουλευμένων για το σύνολο των εργαζόμενων του ΔΟΛ και των free lancers (φωτορεπόρτερ, εργαζόμενοι σε περιοδικά κλπ.).



πηγή 902
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54