Ανοιχτή επιστολή της Μαρίας Γκίκα. Κρύβουν στο πλεόνασμα της ΕΡΤ ότι οφείλουν στους εργαζόμενους και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ανοιχτή επιστολή της Μαρίας Γκίκα



Οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ, είναι ΤΩΡΑ. Συμμετέχουμε όλοι. Δίνουμε το δικό μας αγώνα, για να παραμείνει ανοιχτός για όλους, με όλες του τις δομές και όλες τις παροχές.

Έξι μήνες οι εργοδότες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για την ασφάλισή μας στο ταμείο κύριας σύνταξης και αφού μας πήραν το αγγελιόσημο, οδηγούν στο κόκκινο τον ΕΔΟΕΑΠ.

Μόνο εμείς πληρώνουμε συμμετοχή για την υγεία μας με αποτέλεσμα να μην φτάνουν τα λεφτά ( επειδή είναι και η ληστεία των αποθεματικών) το ταμείο να είναι ΜΕΙΟΝ, και ο εμπαιγμός να συνεχίζεται…



Συνάδελφοι η ψήφος μας είναι το όπλο μας.



Λέμε ΟΧΙ, σε αυτούς που θέλουν να βάλουν λουκέτο και να πετάξουν στο δρόμο άνεργους,συνταξιούχους και απλήρωτους από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Λέμε  ΟΧΙ σε όσους θέλουν να καταργήσουν το αυτοδιοίκητο του, στους Εφιάλτες του κλάδου που θέλουν να το κάνουν επαγγελματικό ταμείο.

Λέμε ΟΧΙ σε όσους εποφθαλμιούν ακόμη και  τα ρέστα αλλά και ότι έχει απομείνει από τις παροχές  του ΤΕΑΠΠΕΡΤ για εργαζόμενους αλλά και συνταξιούχους.



Και όλοι ΜΑΖΙ καταγγέλλουμε ανοιχτά πολιτικές, αποφάσεις, πρόσωπα και καταστάσεις για το πλιάτσικο του αγγελιοσήμου και την σημερινή κατρακύλα.



Το στοίχημα για  όλους  τους δημοσιογράφους της   ΕΡΤ είναι  μεγάλο.

Πρέπει να βγάλουμε στον ΕΔΟΕΑΠ  άλλη διοίκηση, που θα απαιτήσει μαζί με την ΕΣΗΕΑ από την διοίκηση της ΕΡΤ:

-Τα λεφτά από τα ασφάλιστρα για την διετία του Μαύρου, μαζί με το αγγελιόσημο που δεν έχει αποδοθεί για την περίοδο 2012-2015

-Την αναγνώριση , με την αύξηση των ετών ασφάλισης, της προϋπηρεσίας μας,  που μεταφράζεται σε αυξήσεις ( με αλλαγή κλιμακίων) για μισθούς, εφάπαξ  και συντάξεις.

-Την κατοχύρωση μας, με ΣΣΕ  ΕΣΗΕΑ- ΕΡΤ που κάποια κέντρα κωλυσιεργούν.



Τι μας χρωστάνε


Εμείς οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, διεκδικούμε δεδουλευμένα από το  2012 και το 2013, την ΚΥΑ, που όλο ακούμε αλλά δεν βλέπουμε, και που θα ρυθμίζει δεδουλευμένα, μισθούς υπερημερίας της περιόδου 2013-2015, ασφαλιστικές εισφορές στα δημοσιογραφικά ταμεία (ΕΔΟΕΑΠ αλλά και στο  ΕΤΑΠ- ΜΜΕ) από το 2013-2015.

 Υπάρχουν κενά στην επικούρηση και στο εφάπαξ. 

Η διετία του μαύρου της ΕΡΤ, είναι σε εκκρεμότητα. Το ίδιο συμβαίνει επίσης  για τις  μέρες της ΔΤ  και την περίοδο της ΝΕΡΙΤ.

 Με αυτή την διετία αλλάζουμε 2-3 κλιμάκια. Αυτό σημαίνει διαφορές περίπου 1000 ευρώ το χρόνο, για τον καθένα στους μισθούς του.


Για τους συνταξιούχους, σημαίνει ότι υπάρχει μείωση κατά δύο  στα έτη ασφάλισης με αποτέλεσμα χαμηλότερη σύνταξη, περιορισμός του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

Απαιτούμε τα χρήματα που μας χρωστάνε , πόρο για το ταμείο μας τον ΕΔΟΕΑΠ,οι εργοδότες να πληρώνουν τις εισφορές τους και η ΕΡΤ να μην μεταφέρει σε πλεόνασμα, αυτά που χρωστάει στους εργαζόμενους και στα Ταμεία μας.

Εκλογές ΤΩΡΑ στις 28, 29 και στις 30 Μαρτίου
για τον ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας!!!





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54