Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα 11 Μαίου στους δήμους για τα νηπιαγωγεία – Συγκέντρωση και πορεία προς το ΥΠΕΣ

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι δημοτικοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στις εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας 4 ετών, στα νηπιαγωγεία. Στις 9 το πρωί, στην Αθήνα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της (Καρόλου 24, πλατεία Καραϊσκάκη). Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει απευθύνει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ. Όπως υπογραμμίζει στη σχετική του ανακοίνωση, με τίτλο «Δημόσια δωρεάν και ενιαία προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά», η εξαγγελία Γαβρόγλου δεν απαντάει ούτε στο χρόνιο αίτημα για 2χρονη προσχολική αγωγή αλλά ούτε και στην ανάγκη της ενιαίας προσχολικής αγωγής. «Είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, της νέας συμφωνίας και των «αντίμετρων» που επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να εξαπατήσειγια άλλη μια φορά την κοινωνία και τους εργαζόμενους, για το 4ο μνημόνιοπου ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει, σε συμφωνία με τους δανειστές». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «γίνεται κατανοητό ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης θα οδηγήσουν τους γονείς και τα προνήπια στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και όπως φαίνεται αυτός είναι και ο πραγματικός τους στόχος και η εντολή που έχουν λάβει».

Από την άλλη, υπογραμμίζει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, την ώρα που παραμένει και εδώ αναπάντητο το ερώτημα, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τι θα γίνει με τις άδειες λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών όπου η έκδοσή τους παίρνει συνεχώς παρατάσεις: «η κυβέρνηση σε συνεργασία με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ οδηγεί σε αποδιάρθρωση τους Δημοτικούς ΠαιδικούςΣταθμούς και αλλοιώνοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους, θέλει να τους μετατρέψειαποκλειστικά σε χώρους φύλαξης, ανοίγοντας τον δρόμο για ανεξέλεγκτοωράριολειτουργίας και για όλες τις ημέρες του χρόνου, την επαναφορά του 8ωρου, την αύξηση των παιδιών ανά τμήμα με λιγότερο προσωπικό και με ελαστικές σχέσεις εργασίαςκαι σε ό,τι άλλο αναχρονιστικό εισηγείται η ΚΕΔΕ στον νέο κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ».

Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της φτώχειας και της εξαθλίωσης που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις, παλιές και νέες, εφαρμόζοντας τα μνημόνια και δεν μπορεί να τις αγνοούμε, σημειώνει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, «θεωρούμε ότι η προσχολική αγωγή πρέπει να είναι ενιαία και εφόσον αποδεδειγμένα Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία τμημάτων προνηπιακής ηλικίας, πρέπει να αποτελεί επιλογή των γονιών η παραμονή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς ή η εγγραφή τους στα νηπιαγωγεία. Το πρόγραμμα τους ωστόσο θα πρέπει να γίνεται με ευθύνη και υπό την επίβλεψη του υπουργείου Παιδείαςαναγνωρίζοντας παράλληλα το εκπαιδευτικό έργο του προσωπικού τους».



πηγή ergasianet.gr





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54