ΚΕΕΡΦΑ: Όχι άλλο ξέπλυμα στους νεοναζί από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Για άλλη μια φορά οι «θεσμοί του κράτους» έδωσαν την δυνατότητα στους υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, συγκεκριμένα στον Κασιδιάρη, να φιγουράρει δίπλα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των λειψάνων των στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ, που έχασαν την ζωής τους στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, τον Ιούλη του 1974, όταν η χούντα του Σαμψών με το πραξικόπημα της κατά του Μακαρίου άνοιξε το δρόμο για την κυπριακή τραγωδία. 
Μετά τους τραμπουκισμούς στη Βουλή και την αποβολή των χρυσαυγιτών, η πρόσκληση των νεοναζί σε αυτή την τελετή είναι πρόκληση για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού που γνωρίζει καλά τις ευθύνες των χουντικών για την Κύπρο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αυτές τις πρακτικές ξεπλένει τους  υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Σε μια περίοδο που οι νεοναζί επαναφέρουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου με επιθέσεις, όπως αυτή κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, ακόμη και από την είσοδο των κεντρικών τους Γραφείων και με επικεφαλής μετακλητό υπάλληλο της Βουλής, η κυβέρνηση δεν δικαιούται να δηλώνει αιφνιδιασμένη από τα «υπάρχοντα πρωτόκολλα» ενός κράτους που διαχρονικά παρείχε ασυλία στη δράση των φασιστών. Η δράση των ταγμάτων εφόδου απλώθηκε ξανά από την Χίο και τη Λέρο μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Ποιο πρωτόκολλο άραγε εμποδίζει να οδηγηθούν ξανά στη φυλακή όλοι οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής, που έχουν παραβιάσει κάθε όρο της αποφυλάκισης τους; 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει ξηλώσει τους χρυσαυγίτικους πυρήνες μέσα στην ΕΛΑΣ αλλά στο ίδιο το κράτος συντηρούνται πρακτικές ξεπλύματος των φασιστών με πρόσχημα τις εορτές των επετείων της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτώβρη, αλλά και άλλων γεγονότων όπως και επίσημων τελετών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χίτλερ στα πλαίσια της θεσμικής λειτουργίας της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης έλαβε εντολή από τον πρόεδρο της χώρας και έγινε καγκελάριος, διαλύοντας αμέσως όλα τα άλλα δημοκρατικά κόμματα, οδηγώντας την ανθρωπότητα στο σφαγείο του  Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου και το  ολοκαύτωμα. 

Η επίκληση της συνέχειας του κράτους και των πρωτοκόλλων του δεν μπορεί να αγνοεί την ιστορία. Οι νεοναζί έχουν θέση μόνο στη φυλακή. 

Ώρα να μπει φρένο στην ασυδοσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που παριστάνουν το «νόμιμο κόμμα» και έχουν το θράσος να ζητάνε να βγει παράνομη η ΠΟΣΠΕΡΤ που πράττει το αυτονόητο και δεν δίνει βήμα για τις ρατσιστικές και φασιστικές φιέστες μίσους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση που οργανώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ την Δευτέρα 29 Μάη, στις 10.30πμ, στα Δικαστήρια Ευελπίδων.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28/05/2017 - 08:43