Εργαζόμενοι, συμβασιούχοι δήμων: Θα μας βρουν στους δρόμους – Φρουρά! Φρουρά! Μας παίρνουν τη δουλειά

Τα επόμενα βήματά τους των εργαζομένων και των συμβασιούχων των δήμων θα καθορίσουν εντός της ημέρας οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια συνέλευσή της στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή, για το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και τη μη απόλυση περίπου 15.000 εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.




«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Βουλής, προσθέτοντας ότι «η σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα μάς δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα». «Συνεχίζουμε τις καταλήψεις, θα μας βρουν στον δρόμο από σήμερα κιόλας» προσέθεσε ο ίδιος.

simvasiouxoi-monimi-douleia-poe-ota-koridallou

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη Βουλή, αφού πρώτα δέχθηκαν τα χημικά των ΜΑΤ, μετά τη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΕ, στην οποία συμπαρίστανται, μεταξύ άλλων: η ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου, οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, η ΠΕΝΕΝ κτλ. Να σημειωθεί πως 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, μετά τη σχετική απόφαση που πήρε ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

simvasiouxos-anergi

Στη Βουλή, κατέληξαν αφού ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δεν τους δέχθηκε, καθώς προτεραιότητά του ήταν η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, που ουσιαστικά συνεπικουρεί -παρά τα όσα επικοινωνικά δημοσίως δείχνει- στην απόλυση των συμβασιούχων, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

simvasiouxoi-monimi-douleia-poe-ota-vouli


από ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54