Μέχρι τις 17 Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις

Παράταση στην ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών και των νομικών προσώπων, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, η καταληκτική ημερομηνία διαμορφώνεται στις 17 Ιουλίου, από 30 Ιουνίου που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επίσης, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 17η  Ιουλίου 2017. 

Το υπουργείο αιτιολόγησε την απόφασή του, σημειώνοντας πως εκτίμησε τα δεδομένα και έλαβε υπόψη του τα αιτήματα των φορέων των λογιστών της χώρας.

Οι ημερομηνίες πληρωμής

Η παράταση στην προθεσμία υποβολής των φετινών δηλώσεων δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά για τους φορολογουμένους. Απλά και μόνο έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.

Οι προθεσμίες πληρωμής του επιπλέον φόρου είναι «κλειδωμένες». Η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης είναι η 31η Ιουλίου 2017, της δεύτερης η 29η Σεπτεμβρίου 2017 και της 3ης δόσης η 30ή Νοεμβρίου 2017. Ισχύει η εφάπαξ εξόφληση χωρίς την έκπτωση του 1,5% που ίσχυσε στην προ μνημονίου εποχή.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών για το 2017 είναι τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων να διαμορφωθούν στα 9,172 δισ. ευρώ, έναντι 8,171 δισ. ευρώ που είχαν εισρεύσει πέρυσι στα κρατικά ταμεία.



από http: efsyn


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54