Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό στις 20 Ιούλη στα Χανιά

Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων στις 20 Ιούλη και στην απεργιακή συγκέντρωση  στις 11 π.μ. στα Χανιά, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, απευθύνουν οι χανιώτες εργαζόμενοι στον κλάδο.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, κάθε συνάδερφο, ανεξάρτητα από την ειδικότητα, τη σχέση εργασίας, τη χώρα καταγωγής του, να κάνει το βήμα, να μπει μπροστά στη μάχη σπάζοντας το φόβο. Για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Συνάδελφοι, πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας και στο νομό μας, όπου σπάνε κάθε χρόνο το ρεκόρ προσέλευσης τουριστών. Να βγάλουμε στο προσκήνιο την «ανάπτυξη» αυτή και εν τέλει ποιους τάχα ωφελεί», σημειώνουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν:

«Να γίνει κατανοητό ότι πίσω από τα ρεκόρ αφίξεων και τζίρου, πίσω από τη χλιδή των υπερσύγχρονων ξενοδοχειακών και επισιτιστικών μονάδων (εστιατόρια, ταχυφαγεία, αλλά και catering) κρύβεται η άγρια εκμετάλλευση που δεχόμαστε, η σύγχρονη σκλαβιά των συμβάσεων, ακόμα και μίας ημέρας, των δουλεμπορικών γραφείων, οι μισθοί των 500 και 400 ευρώ, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε, αλλά πολύ περισσότερο εκείνοι, ότι χωρίς εμάς δεν δουλεύει κανένα ξενοδοχείο, κανένα catering, καμία επιχείρηση.

»Θέλουμε στο πλευρό μας σε αυτόν τον αγώνα τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα όλων των κλάδων. Τους μαζικούς φορείς των μικρών επαγγελματιών, της φτωχής αγροτιάς του νομού μας που συνθλίβονται και αυτοί από την ΕΕ, τα μονοπώλια, τις αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε»

Στη λογική του διαίρει και βασίλευε τα δεκανίκια της εργοδοσίας διαχωρίζουν τους συναδέλφους μας στους “εξτρατζήδες” που δουλεύουν ακόμα και με συμβάσεις μιας ημέρας, λέγοντάς τους να είναι πρόθυμοι για όλα ώστε να τους ξαναπροτιμήσει η εταιρεία, τάζοντας μονιμοποίηση. Από την άλλη, στους μόνιμους λένε “μην κοιτάτε τους εξτρατζήδες, αυτοί βγάζουν περισσότερα. Μην τους λυπάστε!”. Ενώ για τους εργολαβικούς λένε “μην ασχολείστε, αυτοί είναι σε άλλον εργοδότη”!

Λέμε όχι στην εντατικοποίηση και τη μερική απασχόληση. Σταθερή δουλειά που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όχι στους μισθούς πείνας δίπλα στα ρεκόρ των εισπράξεων».


ΜΕΣΩ 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/07/2017 - 07:30