Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Τα αποτελέσματα:

Ανακοινώθηκαν στις 10 το πρωί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν συνολικά 104.965 και διεκδικούν 70.726 θέσεις. Πιο συγκεκριμένα 43.758 για τα ΑΕΙ και 26.968 για τα ΤΕΙ.

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σεισμόπληκτων μαθητών των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Από το Υπουργείο ανακοινώθηκε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2895 Β’/21-8-2017) η Υπουργική Απόφαση καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.




Η δυσκολία των Μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας οδήγησε τους περισσότερους υποψηφίους σε επιδόσεις κάτω των 10.000 μορίων.

Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Παρά όμως την κακή επίδοση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι σχολές υψηλής ζήτησης κρατάνε τις βάσεις τους.

Συνολικά 104.965 (πέρυσι ήταν περίπου 103.000) υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στους διαγωνισμούς.

Οι υποψήφιοι αυτοί σήμερα θα μάθουν αν μπόρεσαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες 2017 να πιάσουν τις βάσεις εισαγωγής μία από τις 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ που καθορίζει ο φετινός αριθμός εισακτέων.Οι περισσότεροι υποψήφιοι φυσικά προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και είναι 84.838 και ακολουθούν 17.995 υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από τα Ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ οι υπόλοιποι είναι όσοι αποφοίτησαν από τα εσπερινά σχολεία.

Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τις βάσεις εισαγωγής μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω από τη βάση στα περισσότερα μαθήματα


ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2017
Για να δείτε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017, πατήστε εδώ.

Για την ιστοσελίδα του υπουργείου πατήστε εδώ.
www.minedu.gov.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54