ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Πύρινος κλοιός στη Ζάκυνθο: Πολλές εστίες και μεγάλες καταστροφές - Συνέλαβαν ύποπτο για εμπρησμό

Πολύ δύσκολη η νύχτα στο χωριό Μαριές στην Ζάκυνθο αφού για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά βρέθηκε σε πύρινο κλοιό.


Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται αυτή τη στιγμή για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς έξω από το χωριό Μαριές στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου στην περιοχή επιχειρούν 5 αεροπλάνα Καναντέρ, 4 ελικόπτερα, 3 μπουλντόζες του στρατού, καθώς και 150 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

Εντείνονται οι υποψίες για εμπρησμούς, καθώς ενώ η φωτιά είχε αναχαιτιστεί βόρεια του χωριού Μαριές, ξαφνικά υπήρξαν τρεις εστίες ανατολικά χωρίς να υπάρχει εκεί, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πρόβλημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πιλότος ενός ελικοπτέρου αντιλήφθηκε χθες την δράση δύο ύποπτων ανδρών, δυτικά του χωριού Μαριές, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση μια εστίας.

Ένω ενας άνδρας αλβανικής καταγωγής κρατείται και ανακρίνεται ως ύποπτος εμπρησμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο μηχανάκια μικρού κυβισμού κινούνταν ύποπτα σε δασική έκταση στα βόρεια της Ζακύνθου.

Ένας ιδιώτης που οδηγούσε το όχημά του και τους είδε άρχισε να τους παρακολουθεί γιατί του φάνηκαν ύποπτοι. Ο ένας κατάφερε και διέφυγε ο άλλος άφησε το μηχανάκι και κρύφτηκε μέσα σε ένα αγρό, όπου τον ακινητοποίησε ο ιδιώτης και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αρχές δεν αποκλείουν να είναι εκείνος που είχε εντοπιστεί από το ελικόπτερο της πυροσβεστικής να προσπαθεί να βάλει φωτιά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Ζακύνθου Αντώνη Κασσιμάτη στην ΕΡΤ, η συμπεριφορά του συλληφθέντος είναι ύποπτη, αφού δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του σε δασική περιοχή και γιατί δεν είχε χαρτιά πάνω του.








Αυτή η δορυφορική φωτογραφία απεικονίζει την εικόνα του νησιού όπως φαινόταν το Σάββατο 26 Αυγούστου, από το διάστημα, όταν μαίνονταν τα μέτωπα στις Μαριές. Πρόκειται για λήψη από τον αμερικανικό δορυφόρο Aqua της NASA στην τροχιά του πάνω από τη χώρα μας και κάνει το γύρο του Διαδικτύου, δείχοντας την τραγική κατάσταση στο νησί μας που συνεχίζει να επικρατεί με τα πύρινα μέτωπα.



Πηγή φωτό:NASA/geonews.gr





Πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ, enikos, imerazante.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54