Με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα κορυφώνονται σήμερα Σάββατο 23/9, οι εκδηλώσεις στο 43o Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον, όπου κορυφώνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κιεμείς" (Βλ. Μαγιακόφσκι)».

Το σημερινό πρόγραμμα συζητήσεων, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλες τις σκηνές και τους χώρους είναι ιδιαίτερα πλούσιο.

Κορυφαία πολιτική στιγμή του σημερινού προγράμματος αλλά και του Φεστιβάλ αποτελεί η μεγάλη συγκέντρωση στις 8.45 μ.μ. όπου θα μιλήσει ο
ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα προηγηθεί ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου στις 8.30.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν η συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, στις 21.30 στην κεντρική σκηνή, το λαϊκό γλέντι με την Γλυκερία στις 23.30 στη Λαϊκή Σκηνή, η βράβευση νικητριών ομάδων του 4ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», η παρουσίαση του «Θεσσαλικού Κύκλου» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους του Κώστα Βίρβου, από τις πολιτιστικές ομάδες του ΠΑΜΕ και φυσικά το πλούσιο πρόγραμμα σε Παιδότοπο και Μικρόκοσμο.

(Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλο το πρόγραμμα και δείτε συνολικά το πρόγραμμα στο διαδραστικό χάρτη ΕΔΩ)

Οι Οργανώσεις από διάφορες περιοχές της Αθήνας δρομολογούν πούλμαν καθημερινά για το χώρο του Φεστιβάλ. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Όπως έδειξε από την πρώτη του στιγμή, το φετινό Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό τόσο λόγω της μαζικότητάς του, όσο και λόγω του δυνατού του προγράμματος, που προσφέρει όχι μόνο ουσιαστική ψυχαγωγία, αλλά και μεγάλες συγκινήσεις με τα αφιερώματά του σε δημιουργούς που άφησαν το στίγμα τους υμνώντας τους αγώνες του λαού μας, αλλά και τη δυνατότητα επαναστατικής αλλαγής του κόσμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

21.30: Συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο.

Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Φαραντούρη και Ασπασία Στρατηγού.
Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30: Γλέντι με τις«Smyrna».

22.30: Ποντιακό γλέντι. Ηλίας Υφαντίδης (λύρα), Παναγιώτης Κοπαλίδης και Νώντας Κυργιάκης (νταούλι). Συμμετέχουν οι χορευτικοί όμιλοι της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου και του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Αττικής.

23.30: Λαϊκό γλέντι με την Γλυκερία.

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

18.45: Βράβευση νικητριών ομάδων του 4ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

21.30: Συναυλία με τον George Zervos.

23.00: Συναυλία με τους Imam Baildi.

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.00: «Θεσσαλικός Κύκλος» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους του Κώστα Βίρβου, από τις πολιτιστικές ομάδες του ΠΑΜΕ.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.00: Εργαστήρι κατασκευών και «Ταξιδεύοντας με το Σπούτνικ!». Διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ.Φτιάχνουμε τους πυραύλους μας, γινόμαστε οι ίδιοι αστροναύτες και ταξιδεύουμε ανάμεσα στους πλανήτες εξερευνώντας το Διάστημα...

19.30: Παράσταση μαγείας με τον ταχυδακτυλουργό Tristan.

21.30: «Θησέας», Παράσταση κουκλοθεάτρου από το θίασο ΚΟΥ-ΚΛΟ Θέατρο Κρήτης, με την τεχνική black light.

ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

19.00: Θεατρική παράσταση «Κοντά στις ράγες» από παιδική θεατρική ομάδα, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη




Από 902
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54