#CatalanReferendum Μέτωπο Νίκης: Η κυβέρνηση του τροϊκανού εντολοδόχου Ραχόι, ασκεί βία σε πολίτες για να ακυρώσει το δικαίωμα τους στο πολιτικό τους μέλλον

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Πολιτικό Συμβούλιο Μετώπου Νίκης:

Η κυβέρνηση του τροϊκανού εντολοδόχου Ραχόι, ασκεί βία σε πολίτες για να ακυρώσει το δικαίωμα τους στο πολιτικό τους μέλλον

Η κυβέρνηση του τροϊκανού εντολοδόχου Ραχόι, αποτελεί ένα τυπικό αντιπροσωπευτικό δείγμα της παραβίασης των δημοκρατικών αρχών που συντελείται σε όλη την Ευρώπη από τα θεσμικά μη εκλεγμένα από τους λαούς, όργανα της ΕΕ.

Καταδικάζουμε την αλόγιστη και άνευ προηγουμένου άσκηση βίας εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης κατά του άμαχου πληθυσμού της Καταλονίας, με σκοπό την ακύρωση του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου 2017 για την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία.

Καταγγέλλουμε την Ισπανική κυβέρνηση για το μπλοκάρισμα, το κλείσιμο και λογοκρισία δεκάδων σελίδων στο διαδίκτυο που αφορούν το δημοψήφισμα και σε σχετικό υλικό πληροφόρησης, θυμίζοντας μας τους ναζί που έκαιγαν τα βιβλία τη δεκαετία του ‘40, ώστε οι πολίτες να μην έχουν πρόσβαση στην αλήθεια και τη διαφορετικότητα των απόψεων.

Δηλώνουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη στη βούληση των Καταλανών πολιτών να εκφραστούν μέσω του δημοψηφίσματος και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους να αποφασίσουν από μόνοι τους για το πολιτικό μέλλον τους.

Τα πολιτικά δικαιώματα και οι ελευθερίες βρίσκονται σε καταστολή στην Ισπανία και ο Λαός Διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Όταν οι Λαοί αγωνίζονται, Νικούν και όταν Νικούν, Νικά η Δημοκρατία.

Ο αγώνας τους ας αποτελέσει το παράδειγμα για τον ελληνικό λαό, για να αποφασίσει να αγωνιστεί για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος στην χώρα.




Πολιτικό Συμβούλιο Μετώπου Νίκης

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02/10/2017 - 22:56