ΕΛΙΝΥΑΕ: 48ωρη απεργία στις 11 και 12 Οκτώβρη και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Μετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, αντιδρώντας στα επικείμενα λουκέτα στα παραρτήματα αλλά και στις απολύσεις, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, με νέα 48ωρη απεργία, στις 11 και 12 Οκτώβρη και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, το Σωματείο τους έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να παρέμβει.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, μετά τη συνάντηση που είχε με έναν από τους «εργοδότες» των εργαζομένων, τη ΓΣΕΕ, «προωθείται κλείσιμο πέντε περιφερειακών παραρτημάτων και απαξίωση του επιστημονικού χαρακτήρα του Ινστιτούτου, δεδομένου ότι σχεδιάζεται η αποψίλωση του 50% του επιστημονικού δυναμικού του».

Στην κατεύθυνση της απαξίωσης του ΕΛΙΝΥΑΕ, φαίνεται πως κινούνται εκτός από τον ΣΕΒ και τη μνημονιακή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, και οι υπόλοιποι «κοινωνικοί εταίροι», η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΙΝΥΑΕ τονίζει την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου, να μη γίνουν απολύσεις και να ενισχυθεί με προσωπικό, ενώ καλεί τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία να συμπαρασταθούν στον αγώνα για να μη διακοπεί το επιστημονικό έργο που αφορά στην προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54